Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Twoja Pierwsza Platformówka

Featured Replies

Opublikowano

CB1. Mialem wtedy 12 lat. Poziom trudnosci w tej grze dostarczyl mi wtedy wiele frustracji, ale fajnie bylo sobie pograc z kumplami po 1 zyciu :P. Po jakims czasie wysrubowalem ta gierke na 100% nawet.

Ech, lezka sie kreci w oku :/.

• Odpowiedzi 88
  • Wyświetleń 67,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ojej pierwszej to za cholerę nie wymienię. Pierwsza gra na swoim sprzęcie Arkanoid II polski na atari 130 XE. Platformery proszę bardzo:   Atari 8 bit: H.E.R.O. patrz awatar (do tej pory ciupię na e

Opublikowano

Pierwsza platformówka to Mario na Pegazusa.

Na PSX - a z tego co pamiętam to Spyro the dragon.

Miłe czasy.

Opublikowano

Pewnie się każdy zdziwi, ale moją pierwszą platformówką był Marian (1), jeszcze na stareńkiego Pegaza. Później przyszła pora na Chip & Dale w co-opie, lecz to już inna bajka.

Konsola SONY poczęstowała mnie Crashem (jedynką), który zabił mnie wręcz ówczesnym poziomem trudności. Wtedy dziwiłem się, że ta gra jest taka trudna, lecz w umazany w pocie i krwi ją przeszedłem, z czego jestem do dziś dumny ;)

Opublikowano

fred, montezuma - atari 65xl/xe

Opublikowano

Oczywiście że mario z pegaza. Zresztą to są jedne z najlepszych chwil mego żywota, bo grało się i z siostrą i z matką. Ech ...

Opublikowano

Great Giana Sisters - pamiętam te gierke, na commodore 64 :P Pierwszy pewnie był jakiś Marian, ale i tak uważam, że crash 3 był esencją gry platformowej ( od tej gierki zaczęła sie moja przygoda z tą serią ).

Opublikowano

Mario na podróbie NESa - StarFoxie ;) Potem Mario na N64 no i wreszcie Crash na mojej pierwszej konsoli - PSX-ie ;)

Opublikowano

Jw. Potem Dizzy i piękne czasy PSX z Crashami 2,3,1 bo w takiej kolejności przechodziłem : ) No i Spyro :P

A żeby pokazać jacy to z kumplami byliśmy uber i wogóle to się zawzieliśmy w Crashu 3 na platyny i wszystkie udało się zrobić. Bez żadnego oszukiwania ze state'ami na emulatorach tylko w tradycyjny sposób ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Crash 3.Miałem wtedy 9 lat i byłem najszczęśliwszym dzieciakiem na świecie :)

Opublikowano

Pitfall na Atari 2600 :F

Opublikowano

Alladyn, Super Bubsy i Herkules :D wszystko na PC. To właśnie z tymi grami zaczynałem moją przygodę z wirtualną rozrywką :).

Opublikowano

ciezko powiedziec,pykalo sie troche w Mario u kuzyna,ale to tak rekreacyjnie,a pierwsza platformowka ktora cala skonczylem i bardzo milo wspominam byl Superfrog na Amidze 600

Opublikowano

Ja też zaczynałem od Mario i też na Pegasusie :D Druga, ponieważ mam dopiero 14 lat :P to Ratchet & Clank 3 dopiero później część pierwsza ;)

Opublikowano

Hmm odpowiedz prosta Mario na pegasusie:)Jeszcze w tych czasach to byly takie po(pipi)ki jak Tom and Jeryy i wiele innych ale nazw juz nie pamietam...uff kiedy to bylo jeszcze w czasach przedszkolnych..

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Hmmm.... a zeby ta odpowiedź była taka prosta... pierwszej nie pamiętam (za mała byłam), ale na Atari na pewno... ale jedna z pierwszych... nazywałam ją kurczaczek (bo się takim piszczącym kurczakiem chodziło), ale żebym to ha pamiętała jej tytuł... :P Z Marianami, Contrami itp miałam kontakt dużo później, w podstawówce :P

Opublikowano

Crash Bandicoot 2 - miłość od pierwszego...zagrania :P

Opublikowano

Witam. Pirwsza to chyba Jet Set Willy na zx spectrum

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

crash bandicoot i jechanie na guźcu lub dzikiej świni jak kto woli :) człowiek na zawsze zapamięta tą gre