Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Twoja Pierwsza Platformówka

Featured Replies

• Odpowiedzi 88
  • Wyświetleń 67,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ojej pierwszej to za cholerę nie wymienię. Pierwsza gra na swoim sprzęcie Arkanoid II polski na atari 130 XE. Platformery proszę bardzo:   Atari 8 bit: H.E.R.O. patrz awatar (do tej pory ciupię na e

Opublikowano

Ja oczywiście zaczynałem od Mario na ruskiej podróbie Pegasusa :D Ale na konsolach... pamietam jak u kumpla grywałem w Crasha Bandicoot 2, potem pożyczyłem od niego PSXa z HPiKF :D Na konsole podobał mi się bardziej niż na PC.

Ale tak naprawdę to nie pamiętam czym zaczynałem. Pamietam, że gram ogólnie od małego, kiedy to siostra dostała Commodore'a. Grałem na nim w Mario, ale nie pamiętam, czy tylko w to. Dlatego ogólnie jako moją pierwszą konsolę zaliczam właśnie Pegasusa, ewentualnie PS3.

Opublikowano

hmmm... nie pamietam za bardzo... Chyba Mario, Super Frog, a pozniej to już Crash Bandicoot, Croc, Spyro i jakos to poszlo ;)

Opublikowano

Mario na podróbie pegasusa, potem Super Mario 64 na N64 no i w końcu Crash Bandicoot i Spyro :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja zacząłem od Mariana na Pegazusie, potem Ninja Gaiden II (od tej gry ie mogłem się oderwać) te 2 gry doskonale pamiętam. Na PC pierwszy platformer w jakiego grałem to Dangerous Deve u kuzyna :) Pierwszy na PSX był chyba Crash...

Edytowane przez noxx

Opublikowano

Edytowane przez coopa

Opublikowano

Mario na pegazusa byl pierwszy potem byl prince of persia, earthworm jim a najlepiej wspominam Crash Badicoot 1. W sumie za platformowke zaliczyc moge Tanki z pegazuasa i to z edytorem planszy nadodatek i multi na 2. To byly czsay....

• 3 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Król Lew :) nie wiem który to był rok ale bardzo miło wspominam bo byłem świeżo po wrażeniach z filmu :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Są dwie jakie pamiętam.

Capitan Planet i Super Frog. Głównie od tych dwóch się wszystko zaczęło.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pamiętam że był to któryś z Rayman'ów. Chyba ten Rayman 3D. Całkiem fajna gra ;].

Opublikowano

Moją pierwszą platformówką był Donkey Kong na takiej pomarańczowej konsolce od Niny przypominającej dual screena . Następnie na Atari 2600 Pitfal i oczywiście na PSX Heart of Darkness i Crash Bandicoot 2.

Edytowane przez Michas

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pierwsza jaką kojarzę to CJ's Elephant Antics na C-64. Kasety i ustawianie głowicy RULEZ!!!

Kurcze, pamiętam te levele:)

Opublikowano

Jak dobrze pamiętam to była to Giana Sisters na C64 a potem dopiero Marian na NESa :)

Edytowane przez ubol

Opublikowano

Pierwsza, pierwsza byl chyba Pitfall albo Hunchback na c64. W kazdym razie te pamietam jako najwczesniejsze, mozliwe, ze przedtem kaseciak odtworzyl cos jeszcze, ale nie ukwilo mi to w pamieci.

Opublikowano

Ghost Chaser na Atari 65XE z magnetem XCA12 :). To byla chyba pierwsza gra ktora zobaczylem i dzieki ktorej (po czesci) jestem tym, kim jestem. Pamietam, ze kolega pokazal mi Druida, 1942 i wlasnie Ghost Chaser. Clip chlip, co za magia wtenczas unosila sie nad ta atarynka.

sciera

Edytowane przez Mr_Sciera

Opublikowano

GIANA SISTERS na C64

Na PS1 to było zapewne Spyro the Dragon :thumbsup:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Prince of Persia na Amidze 500.

• 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano

A o to moje pierwsze platformówki na dane sprzęty według kolejności moich sprzętów

Pegazus - Mario

Super Nintendo - Micky Mouse Adventure

Comodore 64 - Diana Sisters

Amiga - Super Frog

Playstation One - Crash Bandicot

Playstation 2 - Racket Clank

PSP - Spyro

PC - Croc

Nintendo 64 - Mario 64