Opublikowano 14 kwietnia 201510 l Hmm... Na pierwszy rzut oka wszystko ok, ale gra jest jednak jakaś taka bardziej sztywna. Nie wklepuje się wszystkiego już tak przyjemnie jak w MK9. Crossupy mają jakby mniejszy zasięg, postać reaguje z lekkim opóźnieniem. Nie podoba mi się też to że zmienili kombinacje do wykonywania specjali w stosunku do 9tki - Bez sensu.
Opublikowano 14 kwietnia 201510 l w opcjach kontrolera grzebales? tam jest jakis punkt w ktorym decydujemy czy odpalanie ciosow jest po puszczeniu guzika czy nie - moze przez to ogolnie tam sa takie trzy opcje - ta powyzej, o tym czy trzeba kierunki wbijac dokladnie i tym czy gra lapie skosy - o co dokladnie tutaj chodzi i jak to najefektowniej ustawic?
Opublikowano 14 kwietnia 201510 l Autor Ja gram bez skosów i tolerancji na błędy, za to z włączonym negative edge. Łatwiej się dzięki temu bufferuje w combosach specjale.
Opublikowano 14 kwietnia 201510 l Gra czyta puszczanie przycisków tak samo jak ich wciskanie, czyli np. robiąc puncha i za długo wciskając przycisk, jeśli wciśniesz dodatkowo jakiś kierunek, może wyjść atak specjalny. Przytrzymaj np. jakiś przycisk, potem wklep strzałki od speciala i puść wtedy, gdy normalnie byś go wcisnął.
Opublikowano 14 kwietnia 201510 l Będę musiał to wszystko jeszcze obadać dokładniej. Na szybko raczej nie zauważyłem różnicy i nie poprawiło mi to wrażenia lekko mniej płynnego feelingu. No ale to może być kwestia przyzwyczajenia. W MK9 wszystko robiłem już z zamkniętymi oczami i po pijaku.
Opublikowano 14 kwietnia 201510 l Kupujesz tylko easy fatality(czyli robienie fatala np BLK+HP) które i tak możesz odblokować w krypcie.
Opublikowano 14 kwietnia 201510 l to sa tokeny na latwe fatality, normalnie sa do znalezienia w krypcie, dzieki nim mozna odpalic fatality przez kombinacje R2 i dwa razy przod zamiast np standardowego lewo,prawo,lewo lewo. Ile masz tokenow tyle razy mozesz tego uzyc wspolczuje tym ktorzy to kupia bo przeciez kombinacje na fataity wcale trudne nie sa i do tego sa przeciez podane w liscie ciosow jest jeszcze jeden typ tokenow do skippowania walk np w fabule - pewnie tez za chwile pojawia sie w sklepiku
Opublikowano 14 kwietnia 201510 l Nie mogę się nadziwić, że mając taki hit soudtrackowy, nie wykorzystują tego w kolejnych częściach, chyba, że nie mają praw do muzyki z filmu.
Opublikowano 14 kwietnia 201510 l Autor Albo mam cos z oczami albo często w arcade/story przed wykonaniem ostatniego uderzenia gra na ułamek sekundy zwalnia jakby miała cos ładować...Wkurzające to jest.
Opublikowano 14 kwietnia 201510 l yeah, obowiazkowo w tle https://youtu.be/egne2ZCMM_0 Jezu jak ja matke wku.rwialem jak na cale mieszkanie z kumplami puszczalismy OST z jedynego prawilnego nosnika czyli kasety magnetofonowej
Opublikowano 14 kwietnia 201510 l Albo mam cos z oczami albo często w arcade/story przed wykonaniem ostatniego uderzenia gra na ułamek sekundy zwalnia jakby miała cos ładować...Wkurzające to jest. jest tak i tak przez to co piszesz
Opublikowano 14 kwietnia 201510 l Autor Zmieniałem sobie proporczyk do walk online, gra się zawiesiła -> corrupted save, ok 60% story, które z taką luboscią przewijałem żeby zaliczyć w końcu koniec, poszło się kochać.
Opublikowano 14 kwietnia 201510 l Brzydkie opóźnienia online W MK9 zdarzały się takie, ale rzadko. Na razie zwalam to na karb tego że pierwszy dzień.
Opublikowano 14 kwietnia 201510 l Pierwsze posiedzenie z MK X ok 2h grania ,jest dobrze chociaż w online są spore opóznienia a czasem niemiłosierne lagi śmieszne że na samym początku grania już wpadło 11 trofików
Opublikowano 14 kwietnia 201510 l Może mi ktoś wyjaśnić jak wykonać te fraction kill ? W opisie mam żeby trzymać R2 i 2xstrzałka w prawo a nic sie nie dzieje jak to wykonuje na koniec walk
Opublikowano 14 kwietnia 201510 l Może mi ktoś wyjaśnić jak wykonać te fraction kill ? W opisie mam żeby trzymać R2 i 2xstrzałka w prawo a nic sie nie dzieje jak to wykonuje na koniec walk Blok+2razy do przodu lub do tyłu i najlepiej wykonać to z końca ekranu czyli z bardzo daleka.
Opublikowano 14 kwietnia 201510 l Wchodzę na stronę MM z ciekawości cenę sprawdzić, a tam MKX na Xone za 139 zł Zamówiłem z odbiorem osobistym, zobaczymy co będzie
Opublikowano 15 kwietnia 201510 l W radiu glosza swietna cene MKX na XO i PS4 w MM za... 259zl :I Reklamują edycje limitowaną ze steelbookiem i kodem na Goro.