Toshirou 0 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Bez spojlerów proszę. Czy w tej części w ogóle istnieje coś takiego jak EXP? Jestem po kilku walkach na początku gry, a expa nie widać o_O Cytuj Odnośnik do komentarza
sznajder 2 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 istnieje,pojawi sie niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza
Toshirou 0 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 uf, dzięki za odpowiedź sznajder Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 CP to swego rodzaju exp. Cytuj Odnośnik do komentarza
DaN3000 80 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Głupie pytanie, ale chyba coś mi umknęło... 1. Jak skorzystać z usług chocobosów? Biega mi kilka po GP, ale za cholerę nie umiem ich dosiąść - po prostu ganiam za nimi i tyle... Co robię źle, albo czego nie zrobiłem? Na chocobosach można jeździć dopiero po wykonaniu misji nr 14 2.Czy jest jakiś sposób aby na bieżąco sprawdzić które misje od kamieni na GP mam zrobione, oraz który kamień daje dostęp do kolejnej? Nie wiem ile zrobiłem (koło 15 myślę),i nie mogę znaleźć kolejnego (na rozsądnym poziomie, bo powyżej 50 misji kamieni jest sporo). Nie wierzę ,że nie da się tego sprawdzić i trzeba biegać po całym GP i szukać... ? Pewnie coś przegapiłem... Lista misji, wraz z ich statusem ukończenia, powinna być dostępna po naciśnięciu kwadratu w momencie gdy otwarta jest mapa świata. Ale żeby misja pojawiła się na tej liście to trzeba wcześniej znaleźć kamień i nie ma sposobu na wcześniejsze sprawdzenie gdzie jest odpowiedni kamień. Cytuj Odnośnik do komentarza
TroniC 12 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Głupie pytanie, ale chyba coś mi umknęło... 1. Jak skorzystać z usług chocobosów? Biega mi kilka po GP, ale za cholerę nie umiem ich dosiąść - po prostu ganiam za nimi i tyle... Co robię źle, albo czego nie zrobiłem? Na chocobosach można jeździć dopiero po wykonaniu misji nr 14 2.Czy jest jakiś sposób aby na bieżąco sprawdzić które misje od kamieni na GP mam zrobione, oraz który kamień daje dostęp do kolejnej? Nie wiem ile zrobiłem (koło 15 myślę),i nie mogę znaleźć kolejnego (na rozsądnym poziomie, bo powyżej 50 misji kamieni jest sporo). Nie wierzę ,że nie da się tego sprawdzić i trzeba biegać po całym GP i szukać... ? Pewnie coś przegapiłem... Lista misji, wraz z ich statusem ukończenia, powinna być dostępna po naciśnięciu kwadratu w momencie gdy otwarta jest mapa świata. Ale żeby misja pojawiła się na tej liście to trzeba wcześniej znaleźć kamień i nie ma sposobu na wcześniejsze sprawdzenie gdzie jest odpowiedni kamień. Wielkie dzieki! Faktycznie przegapiłem tą listę... Oczywiście brakuje mi 14 misji - jakaś podpowiedz gdzie szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza
DaN3000 80 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 TUTAJ jest lista misji wraz z mapką z zaznaczonymi kamieniami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Toshirou 0 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Ile mniej więcej trwa zrobienie platyny? Czy możliwe jest zrobienie platyny przy pierwszym przejściu gry? (Tzn. jeżeli od połowy gry zacząłbym zdobywać trofea? ) Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Nie. Myśle, że platyna to ok 100 h Cytuj Odnośnik do komentarza
sakiu 83 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Mam 89h, i zostało mi 14 broni do przerobienia z tier 1 na tier 2, stawiam na około 3-4h farmienia na zółwiach, więc 100h to realny czas na platynę. Muszę niestety krytycznie odnieść się do trofeum treasure hunter, w każdym RPG w jaki grałem do tej pory i gdzie było takie trofeum (np. Cross Edge) takim motorem napędowym dla grindowania był "content", nawet w post game było dużo nowego, co przykuwało do TVka, niestety stwierdzam, że od 10h jedyne co robię to zabijam żółwie, dla theme'a Fang, szczerzę to mam dosyć, ale skoro zostało mi tylko 14 broni to walić to, dokończę.... Cytuj Odnośnik do komentarza
DaN3000 80 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Ja pod koniec dałem sobie spokój z farmieniem kasy i posprzedawałem wszystko co mogłem, żeby mi tylko wystarczyło na upgrade brakujących broni, a po zaliczeniu trophy załadowałem poprzedniego save'a. Platyna zajęła mi niecałe 89h. Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 A mi sie to trophy kojarzy z achievementem w Lost Odyssey,tez treasure hunter tylko o wiele gorszy imo,bylo trzeba otworzyc kazda skrzynie w grze i zebrac kazdy po(pipi)kowato ukryty item (w drzewie,w beczce,w (pipi)e marynarza) a ze bylo tego od cholery i nie bylo jak sprawdzac co sie wzielo a co nie,dla kogos kto gral pol gry bez guide'a a potem sie ocknal bylo to prawie niewykonalne,tak wiec w FF 13 przynajmniej wiadomo co gdzie jest;p Jakies tipsy do trophy treasure hunter? Od czaso warto zaczac zeby sie nie pogubic co sie juz mialo a co nie? Moze jakies notatki prowadziliscie? No i rozumiem ze trzeba miec wszystkie accessory i weapons,nic pozatym? (components,potiony czy cos?) Cytuj Odnośnik do komentarza
DaN3000 80 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Podstawa to nie sprzedawać, żadnych broni/akcesoriów, bo później ciężko jest się połapać co się miało a co nie (no i można sprzedać przez przypadek przedmioty, których już nie da się odzyskać a wtedy nie da rady zdobyć trofeum). Najlepiej posortować sobie itemy w menu wg kategorii i następnie sprawdzić w jakimś FAQ, np. tym, co już mamy a czego jeszcze nie. Jak czegoś brakuje, to bierzemy przedmiot o jedną rangę niżej i upgradujemy go. Cytuj Odnośnik do komentarza
sakiu 83 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 No miałem dzisiaj farta, 4 trapezy pod rząd mimo, że ich już nie potrzebowałem, i potem na 12 żółwi 10 ingotów, po całym procesie zostało mi 10k gil i serce w gardle jak szedłem do robocika ;p ale jest PLATYNA i theme Fang woooo, zajęło mi to 93h Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Daj skrina tego theme'a Cytuj Odnośnik do komentarza
Snejk96 1 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 (edytowane) Skąd zdobyć scarlatite oprócz sklepu? bo za drogie XD Edytowane 9 Kwietnia 2010 przez Snejk96 Cytuj Odnośnik do komentarza
DaN3000 80 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Skąd zdobyć scarlatite oprócz sklepu? bo za drogie XD Rare drop od Sacrifice w Edenhall. Cytuj Odnośnik do komentarza
Snejk96 1 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Czym upgradowac na tier 3 lionheart i na którym lvl będzie można to zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza
sakiu 83 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Estel @ jak będę mógł to zrobię fotkę. Snejk @ oczywiście trapezohodron (chyba tak to się nazywa) 2 miliony w sklepie, lub rare drop z Adamantoise i zmutowanego niebieskiego Long Gui. Cytuj Odnośnik do komentarza
Snejk96 1 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 gdzie znalesc chocobo?? nie ogarniam tego juz szukam go jakis czas i tylko widze jakies zolte gluty xD ktora mam wykonac misje i gdzie sa te kurczaki?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kris Blake 40 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 (edytowane) gdzie znalesc chocobo?? nie ogarniam tego juz szukam go jakis czas i tylko widze jakies zolte gluty xD ktora mam wykonac misje i gdzie sa te kurczaki?? Zrób misję numer 14. Chocobo na których będziesz mógł jeździć są zaznaczone na mapie piórkiem. Opcja "przeszukaj temat" się kłania. Edytowane 10 Kwietnia 2010 przez Kris Blake Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Albo gamefaqs.com. Weź już Snejk się przestan pytać o to samo któryś raz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Toshirou 0 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Czy warto od samego początku jak mam możliwość upgrade'owania swojego ekwipunku to robić? Czy lepiej czekać i pod koniec gry dopiero to robić? Czy mógłby ktoś w spoilertagach napisać mi jaki jest dobry, szybki sposób na kasę? To pierwszy FF w którym po 6h grania mam... ~ 1200GIL. :potter: Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 I nie będziesz miał więcej póki nie dotrzesz do 11 rozdziału. Tam naprawde dopiero zaczyna się zabawa ze wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Soul Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Witam, walczę z bossme na końcu 11 chaptera i gdy ma już mało życia rzuca mi death'a jak się mogę z niego wyleczyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi