Enkidou 300 Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 Obszerny materiał o FFXIII w kolejnym numerze Famitsu PS3: http://www.enterbrain.co.jp/jp/p_catalog/b...577-4066-2.html W sprzedaży od 25 stycznia. Quote
AumaanAnubis 1 Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 Podoba mi sie pomysl "versus XIII".Moze byc ciekawie.... Wiadomo juz jakie beda"summony" i jak sie beda nazywac? Quote
Enkidou 300 Posted January 12, 2008 Author Posted January 12, 2008 Potwierdzone: Shiva, Ifrit Niepotwierdzone: Carbuncle, Siren Na razie nie wiadomo jak będą się nazywać. Quote
AumaanAnubis 1 Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 A co bohaterow to ta laseczka to bedzie w versus XIII czy w normalnej?I wiadomo juz cos o innych bohaterach? Quote
Snake_Plissken 991 Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Lightning (ta laseczka ) będzie w XIII. Quote
AumaanAnubis 1 Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Lightning?Tak sie bedzie ona zwac?Hmmm....troche....glupio jak na moj gust:) Quote
Snake_Plissken 991 Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Mi się wydaje, że to tylko pseudonim Quote
Hela 1962 Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Lightning?Tak sie bedzie ona zwac?Hmmm....troche....glupio jak na moj gust:) Brzmi tak samo mądrze jak Cloud i Squall. Quote
AumaanAnubis 1 Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Lightning?Tak sie bedzie ona zwac?Hmmm....troche....glupio jak na moj gust:) Brzmi tak samo mądrze jak Cloud i Squall. Cloud i Squall jeszcze moga byc ale Lightning dla laseczki:)? Quote
Daffy 10836 Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Piorun.Chmura,Wszask -każde śmieszne Choć akurat Lightning najbardziej pasuje do pseudonimu Mogą się nawet jeszcze bardziej głupio nazywać grunt by XIII był naprawdę porządnym Finalem z świetną fabułą,światem,systemem.Oby nie skupiali się tylko na oprawie i dopracowali każdy element.JA do XIII podchodzę ostrożnie-shiva-motor mnie do takiego stanu doprowadziła Quote
Aramis 10 Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Strzelam, ze S-E ma już w planach produkcje zabawek-transformerów Shiva itd xD Quote
AumaanAnubis 1 Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 no widzialem to shiva-motor....mam nadzieje ze zrezygnuja z tego pomyslu(no chyba ze niebedzie taki glupi jak sie wydaje). Quote
Daffy 10836 Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Na bank nie zrezygnują bo nawet niektórym to się spodobało-wiadomo w dzisiejszych chorych czasach liczy się tylko grafika i efektowność i niestety wielu ocenia gry na podstawie tylko tego.Finale czesto balansowały na granicy kiczu ale zazwyczaj im to dobrze wychodziło i nie raziło to graczy,mam nadzieję ,że Shiva-motor też będzie mieć jakieś konkretne zastosowanie i w praniu wyjdzie przyjemnie Jedno czego po XIII jestem pewien to oprawa-po prostu na 100% zgniecie wszystko i wszystkich w ziemie Quote
AumaanAnubis 1 Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 wiecie cos o walce?jak to bedzie z nia w tej czesci?bo na filmach wyglada na siekanine.... Quote
Daffy 10836 Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 ma być efektowna,graficznie i stylowo przypominać tą z filmu FFVII(w tym FFXIII versus to niby się wzrują nawet na walkach z filmu),jak zobaczysz system to w ogóle zadasz sobie pytanie czy to dalej final ale mimo tego mają być elementy w walkach nierozłącznie związane z serią od lat Czyli ogólniki same - ma być rewolucyjnie ale też troche starego schematu ma pozostać 8) Swoją drogą ta walka z trailera to concept jak ma to wszystko mniej więcej wyglądać,może na chwilę obecną prace są bardziej zaawansowane ale jeszcze jakisczas temu mówiono coś o 5 % gotowej gry Quote
Enkidou 300 Posted January 14, 2008 Author Posted January 14, 2008 - nie będzie losowych walk - walki mają być efektowne (nie zabraknie ATB) - bohaterowie mają się wyróżniać podczas walk i posiadać unikalne umiejętności ; rola bohaterów w walce "ma odzwierciedlać ich rolę w fabule" - przeciwnicy "jakich nigdy wcześniej [w FF] nie widziano" ; mają posiadać "inteligencję i uczucia" - lokacje będące ekosystemami zamieszkanymi nie tylko przez wrogów Quote
dark_grzyb 0 Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Po tym jakim failem był FFXII nie pokładam absolutnie żadnych oczekiwań co do XIII bo to będzie porażka moim skromnym zdaniem. Quote
AumaanAnubis 1 Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 FFXII wcale nuie byl porazka!To wspanialy rpg tylko ze niestety ze slaba fabula! Quote
Dr.Czekolada 4496 Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Dokładnie, FF XII po prostu jest jakby pozbawiony ,,głębi" wśród postaci, ich wątków, po prostu akcja szła niczym w jakimś ,,amerykańskim rpg" (SW KOTOR w tym wypadku). Poza tym skąd takie pochopne wnioski ?, wydaje mi się że właśnie przy XIII i Versus-ie twórcy wrócą do ,,wątków między postaciami" jak w starych FF-ach, (tylko tyle da sie wnioskować np z AMV-ów z Versusa). Quote
Hela 1962 Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 Nowy skan: http://i133.photobucket.com/albums/q52/Tlstudio/jyn.jpg Quote
Belcoot 0 Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 FFXIII prezentuje się tutaj nie tak nędznie, jak zwykle, FFXIII Versus prezentuje się do d*py, jak zwykle. Oczywiście IMO. Quote
Daffy 10836 Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 (edited) Jak dobrze widzę to zaprezentowano summony-Shive ,Ifrita(świetny diabelski wyraz twarzy) i jakiej zielone coś z kropką ...a już myślałem ,że FFXIII będzie mało infaltylna Edited January 17, 2008 by Ficuś Quote
Hela 1962 Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 Jak dobrze widzę to zaprezentowano summony-Shive ,Ifrita(świetny diabelski wyraz twarzy) i jakiej zielone coś z kropką ...a już myślałem ,że FFXIII będzie mało infaltylna To zielone coś, to najprawdopodobniej Carbuncle, jak już gdzieś tam wcześniej pisał Enkidou. Jeszcze więcej nowych skanów: http://www.forever-fantasy.net/modules.php...r=0&thold=0 Quote
Enkidou 300 Posted January 17, 2008 Author Posted January 17, 2008 Tak, te skany potwierdzają, że nowe summony to Carbuncle i Siren. Ten pierwszy ma mieć nową rolę w FFXIII. W poprzednich częściach był, z tego co pamiętam, defensywnym summonem. Quote
Daffy 10836 Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 Grafa śliczna choć wygląd Carbuncle nie przypadł mi do gustu.Z jednego ale niezmiernie się ciesze,widać,że coś sie dzieje z tą grą i mam nadzieję ,że już za niedługo w końcu zdradzą elementy gameplayu na jakiejś większej prezentacji Quote
Recommended Posts