Jump to content

Final Fantasy XIII

Enkidou

Recommended Posts

Posted
Lightning?Tak sie bedzie ona zwac?Hmmm....troche....glupio jak na moj gust:)

Brzmi tak samo mądrze jak Cloud i Squall.

Cloud i Squall jeszcze moga byc ale Lightning dla laseczki:)?

Posted

Piorun.Chmura,Wszask -każde śmieszne

Choć akurat Lightning najbardziej pasuje do pseudonimu

Mogą się nawet jeszcze bardziej głupio nazywać grunt by XIII był naprawdę porządnym Finalem z świetną fabułą,światem,systemem.Oby nie skupiali się tylko na oprawie i dopracowali każdy element.JA do XIII podchodzę ostrożnie-shiva-motor mnie do takiego stanu doprowadziła :lol:

Posted

Na bank nie zrezygnują bo nawet niektórym to się spodobało-wiadomo w dzisiejszych chorych czasach liczy się tylko grafika i efektowność i niestety wielu ocenia gry na podstawie tylko tego.Finale czesto balansowały na granicy kiczu ale zazwyczaj im to dobrze wychodziło i nie raziło to graczy,mam nadzieję ,że

Shiva-motor też będzie mieć jakieś konkretne zastosowanie i w praniu wyjdzie przyjemnie

Jedno czego po XIII jestem pewien to oprawa-po prostu na 100% zgniecie wszystko i wszystkich w ziemie

Posted

ma być efektowna,graficznie i stylowo przypominać tą z filmu FFVII(w tym FFXIII versus to niby się wzrują nawet na walkach z filmu),jak zobaczysz system to w ogóle zadasz sobie pytanie czy to dalej final ale mimo tego mają być elementy w walkach nierozłącznie związane z serią od lat ;)

Czyli ogólniki same ;) - ma być rewolucyjnie ale też troche starego schematu ma pozostać 8)

Swoją drogą ta walka z trailera to concept jak ma to wszystko mniej więcej wyglądać,może na chwilę obecną prace są bardziej zaawansowane ale jeszcze jakisczas temu mówiono coś o 5 % gotowej gry

Posted

- nie będzie losowych walk

- walki mają być efektowne (nie zabraknie ATB)

- bohaterowie mają się wyróżniać podczas walk i posiadać unikalne umiejętności ; rola bohaterów w walce "ma odzwierciedlać ich rolę w fabule"

- przeciwnicy "jakich nigdy wcześniej [w FF] nie widziano" ; mają posiadać "inteligencję i uczucia"

- lokacje będące ekosystemami zamieszkanymi nie tylko przez wrogów

Posted

Dokładnie, FF XII po prostu jest jakby pozbawiony ,,głębi" wśród postaci, ich wątków, po prostu akcja szła niczym w jakimś ,,amerykańskim rpg" (SW KOTOR w tym wypadku). Poza tym skąd takie pochopne wnioski ?, wydaje mi się że właśnie przy XIII i Versus-ie twórcy wrócą do ,,wątków między postaciami" jak w starych FF-ach, (tylko tyle da sie wnioskować np z AMV-ów z Versusa).

Posted (edited)

Jak dobrze widzę to zaprezentowano summony-Shive ,Ifrita(świetny diabelski wyraz twarzy) i jakiej zielone coś z kropką ...a już myślałem ,że FFXIII będzie mało infaltylna

Edited by Ficuś
Posted
Jak dobrze widzę to zaprezentowano summony-Shive ,Ifrita(świetny diabelski wyraz twarzy) i jakiej zielone coś z kropką ...a już myślałem ,że FFXIII będzie mało infaltylna

To zielone coś, to najprawdopodobniej Carbuncle, jak już gdzieś tam wcześniej pisał Enkidou.

Jeszcze więcej nowych skanów:

http://www.forever-fantasy.net/modules.php...r=0&thold=0

Posted

Tak, te skany potwierdzają, że nowe summony to Carbuncle i Siren. Ten pierwszy ma mieć nową rolę w FFXIII. W poprzednich częściach był, z tego co pamiętam, defensywnym summonem.

Posted

Grafa śliczna choć wygląd Carbuncle nie przypadł mi do gustu.Z jednego ale niezmiernie się ciesze,widać,że coś sie dzieje z tą grą i mam nadzieję ,że już za niedługo w końcu zdradzą elementy gameplayu na jakiejś większej prezentacji