Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ostatnio widziałem/widziałam...

Featured Replies

Opublikowano

Chyba inny film widziałeś że aż takie wnioski wyniosłeś. Ja tam widziałem kilku kolesi którzy gwałcą zombiaka. Może i nekrofilia ale ta nekrofilia to w cudzysłowiu. Film ogólnie kiepski,

• Odpowiedzi 15,8 tys.
  • Wyświetleń 1,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Mad Max (2015) nie rozumiem zachwytu nad tym filmem, fabuła kiepska jak cholera, niektóre efekty tak tragiczne, że aż w oczy razi (wątpię, aby taki był zamiar reżysera), główny bohater tragiczny jak

• Mad Max: Fury Road/Mad Max: Na Drodze Gniewu (2015) - Pierwsza bomba prawdy: To nie jest film 10/10. Dlaczego? O tym w rozwinięciu.   Przychodzi taki moment w życiu człowieka, że ma już dość tych ws

• Gran Torino - o ja je.be co to ma być. Przekoloryzowana twardość Clinta, chińczyk z downem (scena jak tłucze w drzwi od piwnicy to jest maciek jak malowany), zamulasta historia. Jedyny plus to chyba k

Opublikowano

Chyba masz mało latek jak nie potrafisz zauważyc że post jest napisany na zarty.

Wszystko co napisałem to prawda w pewnym sensie,a jak chcesz sie klocic czy zombiak to istota zywa czy martwa, lub o granicy miedzy tymi stanami, to znaczy ze jestes mało zabawny.

Poza tym nie zombiak, tlyko homunculus

Edytowane przez caps_LOCK_masta

Opublikowano

Ukryte/Cache - jeden z najbardziej intrygujących filmów ostatnich lat . Haneke w psychologicznym thrillerze o ludzkiem sumieniu , które budzi sie w najmniej oczekiwanym momencie . Można stwierdzić ,że to naleciałość z Lost Highway Lyncha , ale do diaska to żadna kalka ,tylko rozwiniecie myśli, które przysporzy wam jeszcze więcej watpliwosci z rozwikłaniem zagadki kaset . Polecam ze wszechmiar .

Mój koncept :

Taśma jest prawdziwa, a za sprawą stoi nieoczyszczone sumienie z przeszłości . Fragmenty wideo potęgują tylko wewnętrzny paraliż, który wobec tego ataku powoli staje się samotny (coraz gorsze kontakty z żoną , ucieczka chłopaka z domu,aż w końcu popełnia moralne samobójstwo w ciemnym pokoju pozostając w śnie ze swoim nierozwiązanym problemem .Zauważyć trzeba,że te rysunki są jakby prowokacją,otwartą grą psychologiczną z Georgesem . To zła wróżba , która spełnia się dzieki (nieoczekiwanemu?) postepowaniu napiętnowanego . Zwrócić trzeba szczegolną uwagę jak wobec tej paniki zachowują się małżonkowie wśród swoich przyjaciół . Ona mówi otwarcie o wszystkim , on unika spowiedzi przed obcymi(?) . Pozniej zaczynają sie drobne kłamstewka , które pogłebiają alienacje nieszczescnego bohatera,który sam sobie nie chce pomóc . Zapomniana z dzieciństwa niesnaska to tylko wierzchołek góry lodowej . Bagatelizuje dawne sprawy , które w jego mniemaniu wydają się być błahe .

To smutna prawda o człowieku ,które nie tylko sie oszukuje ,ale nawet pragnie tego . Rzeczywisty problem nie polega nie na kasetach i odwołaniach do przeszłości, ale na wnętrzu gościa nie potrafiacy wybaczyc sobie dawnych występków . To rana, która jak gejzer tryska w najmniej oczekiwanym momencie . Słowo klucz w tym filmie FAŁSZ .

8+/10

Opublikowano

Wall-E- nie rozumiem zachwytów nad tą animacj, ot dobre rzemiosło. Wykonanie na 10, ale sama treść już sporo odstaje. Wall-E błaznuje przez cały film, a my mamy się jego popisami wzruszać i bić głośno brawo. Motyw uczuciowy też jest grubymi nićmi szyty, a jego zwyczajność (zapewne celowa) mało porywa. Bez orgastycznych przeżyć. 7

Opublikowano

Dzień próby w roli głównej Denzel Washington oraz Ethan Hawke. Uwielbiam takie filmy, w ogóle uwielbiam filmy z Denzelem, jego role są piorunująco-rewelacyjne. Drugi zagrał twardego śledzia, chociaż nie tak twardego jak ten pierwszy (ale tak miało być, chociaż zamienić ich role, to i tak nie widziałbym w tym białasa :f ). Nie możemy zapomnieć o prześlicznej Evie Mendes. Scenariusz filmu jest brudny, klimat i miejscówki rodem wyjęte z Grand Theft Auto San Andreas. Nie chcę zbyt dużo pisać czy też spojlerować. Po prostu jest twardo, z prawdziwymi jajami. Gorąco polecam.

Edytowane przez sir_ryszard

Opublikowano

Surogaci - właśnie wróciłem z kina. Słabiej, niż się spodziewałem, a nie spodziewałem się wiele. Wszystkie sceny akcji są w trailerze. Poza małymi wyjątkami film jest dość przewidywalny. Zwłaszcza koniec.

Nieźle wykonany, ale nic więcej.

Dla mnie 6/10

Proposal - kolejna komedyjka. Kilka śmiesznych scen. 7-/10

Noc w muzeum 2 - słabsze od jedynki, ale całkiem przyjemne. 7/10

Opublikowano

FREDDY VS JASON - ni to horror, ni to jakis inny gatunek. Wystepuja 2 slawne postacie, walki miedzy soba wygladala slabo. Troche fragow, krwi i nic pozatym. Cienizna mowiac szczerze - na filmie zrobili 4x tyle co wydali. (nie ogladalem poprzednich Fredich czy Dzejsonow, chcialem o tak to zobaczyc)

Opublikowano

Dzień próby w roli głównej Denzel Washington oraz Ethan Hawke. Uwielbiam takie filmy, w ogóle uwielbiam filmy z Denzelem, jego role są piorunująco-rewelacyjne. Drugi zagrał twardego śledzia, chociaż nie tak twardego jak ten pierwszy (ale tak miało być, chociaż zamienić ich role, to i tak nie widziałbym w tym białasa :f ). Nie możemy zapomnieć o prześlicznej Evie Mendes. Scenariusz filmu jest brudny, klimat i miejscówki rodem wyjęte z Grand Theft Auto San Andreas. Nie chcę zbyt dużo pisać czy też spojlerować. Po prostu jest twardo, z prawdziwymi jajami. Gorąco polecam.

tru

ostatnio lecę ze wszystkim co z Denzelkiem. Polecam Out of Time - fajna beka :) gość świetnie wchodzi w role. Mistrzu. Nie wspominam o Man of Fire bo to juz klasyk sam w sobie.

Dziś poleciał The Departed - Leo, Damon i Jack, dali radę, reszta obsady również. Polecam.

Opublikowano

Odnośnie Denzela, polecam Metro Strachu, najnowszy film. Nie jest to jakieś super cudo, ale trzyma poziom jak wszystko z tym czarnuchem.

Opublikowano

No ale oryginał jest ciekawszy.

Opublikowano

Wojna polsko - ruska.

Kuuu.rwa! Te słowa opisują ten film, typowo polski, ale nieprzeciętnie zaj.ebisty. Ten Żuławski to niezły pop.ierdol. Geniusz po prostu, świetnie się to ogląda, pomimo tego, że nie wiadomo o co chodzi, jakby skoki między rozdziałami, być może jak ktoś przeczytał książkę to bardziej zrozumiał o co tu chodzi.

Ja oglądałem ten film na trzeźwo - tak chyba się go nie powinno oglądać :D Obejrzę go jeszcze chyba nie raz, noż (pipi)a jest pod wrażeniem. Dla mnie to jeden z najlepszych polskich filmów... Z nowszych filmów zajmuje miejsce tuż obok Dnia Świra i ogólnie kur.va co za schiza, to szok. 

A o Szycu to chyba nie trzeba wspominać, że gra zaj.ebiście tutaj.

Edytowane przez Oran

Opublikowano

Też widziałem ostatnio "Wojnę..", także mi się podobał. Myślę, że w jakiś sposób ogarnąłem nastoletnią wizję Masłowskiej. Szyc trzyma film. Super efekty jak na Polski film. 7+/10

Oprócz tego przemaglowałem:

"Siedem dusz" - zdołował mnie ten film porządnie. Cały wieczór zaraz po seansie to jeden wielki dół. W (pipi) przemyśleń na temat sensu życia, czy bardziej jego braku. To świadczy o jakości tego obrazu, choć muszę przyznać, że nie płakałem ^^ 8+/10

Wczoraj na TVN po raz chyba 9 widziałem "Matrixa". Co tu dużo mówić, każdy zna ten film. IMO obok Terminatora(Camerona of course) najlepszy film sf jaki powstał. Efekty nadal miażdżą a to już przecież 10 lat.

Opublikowano

Next Day Air - gra tam Turk ze Scrubsow ale pokazany jest malo razy jaki Mos Def... Film slaby, 0 funu w nim czy gagow. Szczerze mowiac sie wynudzilem przez te 1,20h - Freddy vs byl ciekawszy od tego filmu :)

Opublikowano

Surogaci - wcale nie chciałem go oglądać, ale nic ciekawego teraz nie grają :f. Film na raz, szału nie robi, skończył się tak jak się spodziewałem, a liczyłem, że bedzie jakieś zaskoczenie. W sumie nie było w tym filmie nic co by mnie zachwyciło, toteż na seans polecam wybrać coś innego, a Surogatow obejrzec sobie w domu na 15 calowym laptopie. Lubie Bruce'a, wiec 5+/10.

Opublikowano

Surogaci - wcale nie chciałem go oglądać, ale nic ciekawego teraz nie grają :f.

No ale nawet "Galerianki" są przecież dużo wartościowsze od tego czegoś, a i nowy Almodovar w kinach jest.

Opublikowano

ha, na galerianki sie spoźniłem ; (

Opublikowano

Ostatnio widziałem Hangover & District 9. Oba filmy bardzo dobre, zwłaszcza Hangover jest miłym zaskoczeniem. Czekam na kolejną cześć District bo pierwsza odsłona była kapitalna : ).

Opublikowano

Watchmen- dobry film ale bez szalu. Mistrzowskie zakonczenie ktorego chyba nikt nie przewidzial ;] 8+

Wpadka- spodziewalem sie glupiej amerykanskiej komedii a wyszlo calkiem na powaznie i wciagajaco. 100000 razy lepsze niz Juno na ktorym prawie zdechlem z nudow. 8/10

Pulp Fiction- Tak wiem klasyk. Jednak nie poruszyl mna do tego stopnia zeby wystawic mu 10/10. Te "rodzialy" z bokserem byly nudne (oprocz akcji w tej piwnicy oczywiscie :D) i w ogole film o niczym. 8+/10

Opublikowano

Ja nie wiem czego można spodziewać się po filmie, który nazywa się "Surogaci". Rozkmińcie to. "Surogaci". Mnie się to kojarzy z jakimś twarożkiem. Do tego Willis i podpis:" tylko on może uratować wszechświat".

Opublikowano

Mnie się "surogaci" kojarzą z surogatami, no ale co kto woli. Kiedy sobie wyobrażam plakaty do filmu pt. "Dzieci zastępcze", to w sumie się nie dziwię dystrybutorowi, że wolał to zrobić tak. Wiadomo, tytuł nie ma być dobrze przetłumaczony, ma pomagać w promocji.

BTW. Ciągle się zastanawiałem, jak przetłumaczą "Synecdoche, New York", ale wygląda na to, że ten film ostatecznie w ogóle nie będzie w Polsce wydany, więc problem z głowy.

Opublikowano

Ja do teraz myślałem, że to jest polski film, ale u nas by chyba Willis nie wystąpił.

Natomiast tytuł kojarzy mnie się z surogacją.

Opublikowano

17 Again - sa lepsze filmy z "zamian" - omijac, wytrzymalem godzinke, chcialem cos lajtowego i tego nie dostalem.

Edytowane przez Scorp1on

Opublikowano

Blizny Przeszłości - kilka dni temu leciał w tv. Jakimś cudem nigdy nie słyszałem prędzej o tym filmie a jest z 96. Świetny film z umiarkowaną historią i końcówką do przewidzenia od początku. Chyba że, się podejdzie do tego że, film od początku dążył do takiego zakończenia. Tak czy siak Billy Bob Thornton w roli opóźnionego umysłowo(przygłupa) Karla wywiązał się fenomenalnie. Czasami aż dziw bierze czy to na pewno on. 7/10

Matrix - film nie do zajechania, nie do znudzenia jak SW czy Ojciec Chrzestny. 11/10

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

17 Again - sa lepsze filmy z "zamian" - omijac, wytrzymalem godzinke, chcialem cos lajtowego i tego nie dostalem.

Czego się spodziewałeś po filmie wyprodukowanym przez Disneya, w którym występują gwiazdy z seriali na Disney Channel ? To tak, jak spodziewałbyś się czegoś lajtowego po Hanna Montana XD

Co do Surogatów, to wydałem te 15 zł i poszedłem do kina (zachęcony trailerem). Niestety to, co dostałem to przeciętny film sci-fi ze starzejącym się Willisem w roli głównej i plastikowymi efektami specjalnymi, które nie robią żadnego wrażenia. Scenariusz jest słaby i naprawdę ciężko wchłonąć w klimat społeczeństwa przyszłości, gdzie po miastach zamiast ludzi chadzają tytułowi surogaci. Wszystko dzieję się zbyt szybko, nie ma żadnego elementu zaskoczenia i już po 10 min. można strzelać, kto będzie głównym mąciwodą. Zakończenie to największa tragedia, nie dość, że zostało pokazane w trailerze, to scenarzysta i reżyser silą się, aby znudzonych widzów trzymać w niepewności. Pan Mostow po sknoceniu T3 i słabym wykorzystaniu Arnolda wziął się za niszowy komiks i Willisa ;/

Jak dla mnie 4/10. Bardzo, bardzo słabo.

Opublikowano

nowy Almodovar , nowy Tarantino ,Kac Vegas to filmy dostepne w polskich multiplexach . Jak przy takim wyborze można iśc na jakieś komercyjne goowno ?