Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ostatnio widziałem/widziałam...

Featured Replies

Opublikowano

Dom Zły (dramat, kryminał) - ja piernicze co za porabany film, caly czas siedzisz i probujesz zrozumiec o co dokladnie chodzi, a potem koniec. Do obejrzenia jeden jedyny raz. 4/5

Edytowane przez Owiec

• Odpowiedzi 15,8 tys.
  • Wyświetleń 1,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Mad Max (2015) nie rozumiem zachwytu nad tym filmem, fabuła kiepska jak cholera, niektóre efekty tak tragiczne, że aż w oczy razi (wątpię, aby taki był zamiar reżysera), główny bohater tragiczny jak

• Mad Max: Fury Road/Mad Max: Na Drodze Gniewu (2015) - Pierwsza bomba prawdy: To nie jest film 10/10. Dlaczego? O tym w rozwinięciu.   Przychodzi taki moment w życiu człowieka, że ma już dość tych ws

• Gran Torino - o ja je.be co to ma być. Przekoloryzowana twardość Clinta, chińczyk z downem (scena jak tłucze w drzwi od piwnicy to jest maciek jak malowany), zamulasta historia. Jedyny plus to chyba k

Opublikowano

Dom Zły (dramat, kryminał) - ja piernicze co za porabany film, caly czas siedzisz i probujesz zrozumiec o co dokladnie chodzi, a potem koniec. Do obejrzenia jeden jedyny raz. 4/5

Obejrzałem dwa razy. Nie wiem czy ten film jest porąbany. Raczej nie. Może za mocno się przyzwyczaiłeś do komedii romantycznych, ulubionego gatunku polskich "filmowców". Z ocena się zgodzę. Dom Zły jest dobry, ale to nie jest taki film, że kupujesz sobie z kumplami piwo, oglądasz i zagryzasz chrupkami za 2zlote. Sprawdzałem.

Opublikowano

Ogolnie niespecjalnie ogladam polskie filmy, ale skoro dla Ciebie nie jest az tak porabany napisz mi w spoilerze o co dokladnie poszlo z ta milicja.

Chodzi o te 20t cukru i te traktory czy co to tam bylo. Ale po jaka cholere tego porucznika zabili? I ogolnie ten burdel srogi miedzy nimi co byl.

Opublikowano

Ostatnio żem widział :

7 Samurajów Akiro Kurosawy - nie będę opisywał bo reckę macie TUTAJ!

oraz

Udław się - czyli drugą ekranizację prozy Chucka Palahniuka. "Fight Club" to nie jest, nie ten budżet, nie ten reżyser. Sama tematyka jest świetna. Seksoholizm jest tylko przykrywką, ale i głównym wabikiem. Podczas seansu próbowałem sobie wyobrazić ten film właśnie w takim brudnym, przytłaczającym klimacie jaki cechował Podziemny krąg. Dało by się. Jestem w trakcie czytania "Rozbitka" i mam nadzieje na ekranizację. Z odpowiednim producentem i reżyserem wyszło by z tego świetne kino. Dla "Choke" 7/10. Potrafi rozbawić.

Edytowane przez Wiolku

Opublikowano

Ogolnie niespecjalnie ogladam polskie filmy, ale skoro dla Ciebie nie jest az tak porabany napisz mi w spoilerze o co dokladnie poszlo z ta milicja.

Chodzi o te 20t cukru i te traktory czy co to tam bylo. Ale po jaka cholere tego porucznika zabili? I ogolnie ten burdel srogi miedzy nimi co byl.

A tak dokładnie to już nie pamiętam, rzeczywiście był to pokręcone. Zenek nie chciał chyba pójść na układ i chcieli go umoczyć w zabicie świadka. Serio nie pamiętam.

Opublikowano

Kick-Ass - zabawne, tylko czemu ten nikolas kejdz grał :/ nie lubię typa. film mial momenty, czasem trochę nudny, ale ujdzie jako całość

kick-ass.jpg

jestem wykur,wisty!

Epoka Lodowcowa 3 - takie dla relaksu z rodiznka. może być

Pandorum - nie przepadam za tego typu filmami, obejrzalem w ciemno. Nie zawiodłem się.

500full.jpg

ten typ to niezły sku,r,w,ol z alpha doga, tu też fajnie zagrał - lubie go. Klimacik film tez ma niezły, trzyma w napięciu. dobre

Adulthood - kumpel polecil. To byl jego ostatni film polecany mi. szajs

Opublikowano

Co do kick-ass, przeczytaj komiks.

Opublikowano

wczoraj na polsacie dziewczynę z sąsiedztwa z najładniejszą aktorką ever, jak na swój gatunek film dobry, jakiś sentyment mam do niego :( 8/10

wczoraj wściekłe psy - całkiem okej ale bez rewelacji 7/10

Moskwa nad rzeką Hudson - 8/10

Opublikowano

Iron Men 2 - Nie tak dobry jak poprzedni, ale oglada sie przyjemnie. Udany Sikłej tak czy owak.

7

Opublikowano

Fanatyk - Nie wiem na co liczyłem, ale się zawiodłem. Zabrakło porządnego "(pipi)nięcia" . Takie ot rozkminy młodego antysemity

żyda

Opublikowano

Fanatyk - Nie wiem na co liczyłem, ale się zawiodłem. Zabrakło porządnego "(pipi)nięcia" . Takie ot rozkminy młodego antysemity

żyda

Liczyłeś na komando SS?

Opublikowano

The Expendables - obejrzalem 2 razy. Film oprocz koncowki, ktora moze sie podobac jest pusty ze szok, bezplciowy. Mamy mase bohaterow, z czego jakas tam osobowosc ma Statham i Sly. Monolog Rourk'a to dno. Najlepsze, ze po pierwszym kontakcie i pod wplywem hype'u film wywolal u mnie zgola inne wrazenia.

6.5/10

Ichi the Killer - ciezki klimat i zagmatwana fabula, calosc tak japonska jak tylko to mozna sobie wyobrazic (ekranizacja mangi w koncu). Nie rozumiem jakiejs tam czesci tej produkcji, takiej jak symbolika i postawy niektorych bohaterow, ktore w ogole nie sa pokazane... Ale film jest przepieknie chory, ze swymi scenami kapiacej spermy i krwi i slczna japoneczka :wub:Przemoc, ba brutalnosc jest swietna w Ichim.

8/10

Opublikowano

żyda

Liczyłeś na komando SS?

(pipi)nięcia - Nie w sensie jakiejś rozpierduchy. Po prostu zabrakło jak dla mnie "tego czegoś".

Opublikowano

W ramach odrabiania zaległości zaliczyłem Świętych z Bostonu - Wrażenia mocno mieszane. Z jednej strony genialny inspektor pedał w wykonaniu Defoe, z drugiej taka sobie cała reszta. Niby to wszystko pozuje na suspens ala Tarantino, tylko że jest o 2 klasy niżej. Postacie braci z dupy wzięte, ich motywacje to śmiech na sali a sposób działania to pełen random. Naprawdę ciężko uwierzyć w to ich powołanie. Scena w sądzie to już totalne przegięcie pały i takiej popeliny nawet konwencja nie tłumaczy.

Na plus, poza Defoe, również postać Rocco, nieźle zrealizowane strzelaniny i motyw z napisami końcowymi. 7/10 głównie ze względu na Defoe, bez niego byłoby przeciętnie.

Edytowane przez Tokar

Opublikowano

The Road - omijać szerokim łukiem.

Opublikowano

Bo ja wiem czy takim szerokim? Film przeciętny ale do obejrzenia.

Opublikowano

Robin Chud: Początek

Było mówione, że to Gladiator 2, niestety Robin nawet nie zbliża się do tego poziomu na mile. Jest nudno, nieciekawie i ogolnie spodziewałem się czegoś dużo lepszego. 6-/10

Opublikowano

eastern promises - mam slabosc do tego filmu i lubie go od czasu do czasu odświeżać. Znakomity. Chyba najlepsza rola Vigo

Opublikowano

Tym bardziej, że jest po prostu wierny książkowemu pierwowzorowi. A pewnych rzeczy nie da się przekazać w obrazie filmowym.

Opublikowano

Dom Zly - prosta opowiesc kryminalna, ktora pokazuje ludzkie zezwierzecenie, ba jest studium szalenstwa. Wszystko osadzone w swojskim komunistycznym piekielku z duzymi fiatami i nyskami w tle. Swietne role, gesty klimat i mocna koncowka. Mimo ze w czasie ogladania nie wypada sie nie zasmiac przy nonszalancko rzuconym w dialogu "ty chu.ju", to jest bardzo ciezko i bardzo naturalnie. Brud, gole cycki i wodka lejaca sie sloikami. Mocarz.

9/10

Wesele - po Domie odswiezylem Wesele Smarzowskiego. W sumie to samo co wyzej, pomijajac ciezki klimat. Film nie ma juz tego pier.dolniecia, ale oglada sie nader milo.

7/10

Opublikowano

Tym bardziej, że jest po prostu wierny książkowemu pierwowzorowi. A pewnych rzeczy nie da się przekazać w obrazie filmowym.

Książka była nudna. Więc film pewnie też. Nie oglądałem i jeszcze i raczej nie zamierzam.

Opublikowano

Zgadzam się, książka jest nudna, szczególnie dla kogoś, kogo nie jarają jakoś szczególnie klimaty postapokaliptyczne. Cóż, McCarthy taką przyjął formę ("to nie Mad max z pościgami po opuszczonych autostradach i walkami na śmierć i życie pod kopułą gniewu"), sam nie wiem, czy z takiego założenia dało się wyciągnąć coś ciekawszego, jednocześnie realnego. Nie ogarniam zachwytów nad tą powieścią, ale trzeba przyznać, że ekranizacja jest całkiem dokładna.

Opublikowano

frozen

5/10

plus za sceny jedzenia przez wilki i otwarte złamania

wielki minus za idiote który skacze z 20metrów na prostych nogach xD

dialogi zapadaja w pamiec:

<skok w/w kosci wystaja>: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!

- can you walk?

- No!!!!!AAAAAAAAAAAAAAA!!!!!

-ok

az wam pokaze

49155849.jpg

32369315.jpg

37753735.jpg

56320720.jpg

99892503.jpg

80973038.jpg

Edytowane przez caps_LOCK_masta

Opublikowano