Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ostatnio widziałem/widziałam...

Featured Replies

Opublikowano

Głosy - opinie kolegów sprzed kilku postów skłoniły mnie do obejrzenia i warto było.

Nieźle, wręcz masakrycznie dobrze i obrazowo przedstawiona historia gościa z problemami psychicznymi.

Scena u pani doktor, która pół żartem mówi, ze przecież nikogo nie zabił i reakcja na to bohatera...uuu, mocne.

Zabawne gadki zwierzaków sprawiły, że film dało się na luzie oglądać, na plus.

Prawie spadłam ze śmiechu z fotela, jak kot wrzeszczał: żarcie!!!

7+/10

• Odpowiedzi 15,8 tys.
  • Wyświetleń 1,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Mad Max (2015) nie rozumiem zachwytu nad tym filmem, fabuła kiepska jak cholera, niektóre efekty tak tragiczne, że aż w oczy razi (wątpię, aby taki był zamiar reżysera), główny bohater tragiczny jak

• Mad Max: Fury Road/Mad Max: Na Drodze Gniewu (2015) - Pierwsza bomba prawdy: To nie jest film 10/10. Dlaczego? O tym w rozwinięciu.   Przychodzi taki moment w życiu człowieka, że ma już dość tych ws

• Gran Torino - o ja je.be co to ma być. Przekoloryzowana twardość Clinta, chińczyk z downem (scena jak tłucze w drzwi od piwnicy to jest maciek jak malowany), zamulasta historia. Jedyny plus to chyba k

Opublikowano

Księga życia / Book of life (2014) - przepiękna animacja sygnowana producencką ręką Guillermo del Toro. Design przedstawionego świata jest fenomenalny, od razu na myśl przychodzą takie tytuły jak Grim Fandango czy Guacamelee - Meksyk, chupacabra, matadorzy, kult zmarłych etc. Wszystko przedstawione z ogromną dbałością o detale i szczegóły: sami główni bohaterowie, którzy są ożywionymi drewnianymi lalkami na zbliżeniach mają wyraźnie widoczną fakturę drewna, żłobienia, nawet sęki, do tego kolorowane wielokolorowymi farbami, na których widać pociągnięcia pędzla, ach, poezja. W kategorii animacji w końcu mamy coś innego od płodzonych niemal na ksero filmach od Disneya, gdzie wszystkie postacie z filmu na film mają niemal w 90% identyczną animację. Sama historia jakich wiele - trójkąt miłosny z dziewczyną i dwoma facetami: jeden macho-bohater, drugi romantyk idący za głosem serca. W tle siły nadprzyrodzone z Xibalbą na czele (Ron Perlman ma moc). Choć scenariuszowo trudno tu szukać czegoś nowatorskiego, ogląda się naprawdę bardzo przyjemnie. A w niektórych scenach (np. walka z tysiącem byków) połączenie pięknej animacji ze świetną muzyką i emocjami daje złudzenie, że gdzieś obok ninja kroją cebulę. Film do obejrzenia i z dziećmi, i z kobietą. 8/10 i więcej takich proszę.

Opublikowano

Zdecydowanie jeden z najlepszy filmów 2014 :banderas:

I 7 na 10 dałeś :lapka:

No najlepszemu filmowi 2014 czyli boyhoodowi też 7 i co w związku z tym :pawel: 

Opublikowano

Jakim dałeś 10?

Opublikowano

Tylko Evil Dead 2 zasługuje na 10.

No jest w mojej czwórce filmów z dychami. Pjona, Clint.

Opublikowano

Tylko Evil Dead 2 zasługuje na 10.

otóż to. cieszę się, że respektujesz zasady jedynej słusznej oceniaczki wyłożone przeze mnie swego czasu w tym temacie.

Opublikowano

A maus heretyk stawia AoD wyżej.

Opublikowano

Boyhood najlepszym filmem 2014. :niedobrze: 

Opublikowano

Zdecydowanie jeden z najlepszy filmów 2014 :banderas:

I 7 na 10 dałeś :lapka:

No najlepszemu filmowi 2014 czyli boyhoodowi też 7 i co w związku z tym :pawel:

No to chyba świadczy o kiepskiej kondycji współczesnych filmów wg Ciebie. No diss.

Opublikowano

Jakim dałeś 10?

Żadnemu. 

Nie no lepiej iść do kina na szybcy i wściekli 7 :rotfl:

No to chyba świadczy o kiepskiej kondycji współczesnych filmów wg Ciebie. No diss.

Nie o to chodzi, myśle, że po prostu mimo wysokiej jakość tego filmu to nie jest wielkopomne dzieło, ktore zapamiętam na lata czy coś. 7 to bardzo wysoka i uczciwa ocena w moim mniemaniu.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Perfect Host - Dziwny film, pokrecony ale wraz z uplywem czasu wciaga. Mimo, ze podobny temat juz w jakims filmie widzialem to mimo wszystko calkiem niezle 6/10

Opublikowano

Pamiętam i szanuję. Czy to było autorskie dzieło?

tak.

Opublikowano

Głosy - opinie kolegów sprzed kilku postów skłoniły mnie do obejrzenia i warto było.

Nieźle, wręcz masakrycznie dobrze i obrazowo przedstawiona historia gościa z problemami psychicznymi.

Scena u pani doktor, która pół żartem mówi, ze przecież nikogo nie zabił i reakcja na to bohatera...uuu, mocne.

Zabawne gadki zwierzaków sprawiły, że film dało się na luzie oglądać, na plus.

Prawie spadłam ze śmiechu z fotela, jak kot wrzeszczał: żarcie!!!

7+/10

Podbijam, świetny miks czarnej komedii i thrilera. Reynolds dobrze zagrał świra.

8/10 polecam serdecznie

Opublikowano

Przynajmniej chodzę do kina, a nie tylko yify. :lapka:

Poza tym jedno nie ma nic do drugiego. 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Event Horizon - ktos kiedys polecal a propos dyskusji o Interstellar. Spodziewalem sie, ze wiecej bedzie tu sci niz fi ale nie ogladalo sie zle. W skrocie:

Intestellar spotyka Hellraiser w proporcji 30/70.

7-/10.

Opublikowano

Przynajmniej chodzę do kina, a nie tylko yify. :lapka:

Poza tym jedno nie ma nic do drugiego. 

chodzić do kina na szybkich i wściekły xd to już lepiej cały życie kraść z neta :rotfl:

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Szybcy i Wściekli to żadne ambitne kino, ale mi się podoba i dobrze się ogląda. Jestem ciekaw roli Stathama w najnowszej części. Do kina bym w sumie poszedł, ale nie mam z kim za bardzo, dziewczyny na to nie namówię.

Opublikowano

Akurat gra Stathama bedzie wygladala tak jak w kazdym Jego filmke z ta roznica, ze tutaj bedzie czarnym charakterem. Wybitnym aktorem to On nie jest. Swoje odwalil w kinie akcji glownie dzieki serii Transporter i Niezniszczalni ale ostatnie Jego "filmy" to po prostu jakas kpina. Oby nie skonczyl jak Steven Seagal.

Opublikowano

Szybcy i Wściekli to żadne ambitne kino, ale mi się podoba i dobrze się ogląda. Jestem ciekaw roli Stathama w najnowszej części. Do kina bym w sumie poszedł, ale nie mam z kim za bardzo, dziewczyny na to nie namówię.

Czemu sam nie pojdziesz? Byloby ci wstyd?

Opublikowano

Nie wiedziałeś, że do kina trzeba chadzać w towarzystwie?!

Dość często chodzę sam do kina. W tym roku byłem już 5 razy i żyję. Jak spojrzę na poprzednie lata, to jednak więcej filmów obejrzałem w kinie z kimś znajomym obok siebie niż samemu, ale dlaczego miałbym rezygnować z obejrzenia interesującego mnie tytułu tylko dlatego, że nikt nie chce się ze mną na niego wybrać?

Opublikowano

Widze, ze kompleks samotnego w kinie nadal w polskiej mlodziezy zywy. "Bo jak sam chodzi to pewnie nie ma dziewczyny ani znajomych".

Opublikowano

Czasem z laską pójdę, ale od wielu lat chodzimy z Plejem, Pajgim i Dawidem jakieś 10-12 razy do roku i jeszcze zarzutów o double gay couple nie było.

Opublikowano

Widze, ze kompleks samotnego w kinie nadal w polskiej mlodziezy zywy. "Bo jak sam chodzi to pewnie nie ma dziewczyny ani znajomych".

lipec będzie dla mnie ciężki. "poproszę jeden na człowieka-mrówkę". na samą myśl spaghetti wypada mi z kieszeni płaszcza.

Opublikowano

Czemu sam nie pojdziesz? Byloby ci wstyd?

Sam nie zwykłem chodzić do kina, lubię chodzić z kimś.