Hela 1 962 Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 (edytowane) Snake Eater= http://www.filespace.org/6puu/Big_Boss_copy.jpg Guns of Patriots (czy jakos tak )= http://metalgearsaga.files.wordpress.com/2...gs-2006-024.jpg Czy ja wiem czy sie to tak zgadza... nie mów hop puki nie przeskoczysz hehe Bo to nie ten sam Snake... Ficuś pewnie myślał, że Ty mówisz o postaci widocznej na tym niedawno podrzuconym tutaj przez J.D zdjęciu. Edytowane 4 Maja 2008 przez Hela Cytuj Odnośnik do komentarza
Shadow Arrow 0 Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 Jak to do licha nie?? to kim oni sa XP Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 570 Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 Snake Eater= http://www.filespace.org/6puu/Big_Boss_copy.jpg Guns of Patriots (czy jakos tak )= http://metalgearsaga.files.wordpress.com/2...gs-2006-024.jpg Czy ja wiem czy sie to tak zgadza... nie mów hop puki nie przeskoczysz hehe Bo to nie ten sam Snake... Ficuś pewnie myślał, że Ty mówisz o postaci widocznej na tym niedawno podrzuconym tutaj przez J.D zdjęciu. Gwoli ścisłości, to w MGS 3 jest Big Boss (Naked Snake), który został potem sklonowany, Solid Snake to jeden z klonów Big Bossa Cytuj Odnośnik do komentarza
Shadow Arrow 0 Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 Metal Gear Solid... Wojna Klonów Cytuj Odnośnik do komentarza
J.D 0 Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 NIE BRAŁBYM TEGO ZBYT POWAŻNIE DO SIEBIE ale, pojawiły sie głosy ze wyciekło duzo faktów o scenariuszu MGS4, na forum NeoGaf, kilku userów zostalo za to niby zbanowanych. ale dla bezpieczeństwa ostrzeżenie przed możliwymi spoilerami ! Snake dies - Hay 5 localizaciones en el juego: Oriente Medio, Sudamérica, Shadow Mosses, la estepa rusa, y el final del juego en Asia, en el lugar donde ocurrieron los hechos de MG2, Zanzíbar. -- There are 5 locations in the game: Middle East, South America, Shadow Mosses, the Russian steppe, and the end of the game in Asia, where the events occurred in MG2, Zanzibar. - Mueren los siguientes personajes, además de Snake: Raiden, Meryl, Campbell y Otacon -- Kills the following characters, apart from Snake: RAID, Meryl, Campbell and Otacon - Liquid Ocelot no muere. -- Liquid Ocelot does not die. - Eva vuelve a ser enviada por China. -- Eva returns to be sent by China. De hecho, nunca ha dejado de trabajar para ellos. In fact, has never stopped working for them. Ella mata a Meryl al final del tramo de juego que se desarrolla en Sudamérica (el lugar recuerda a México, dicen los comentarios) She kills Meryl at the end of the stretch of game that takes place in South America (the place reminds Mexico, saying the comments) - Para sorpresa de todos, Raiden es jugable en el periodo de la estepa rusa. -- To everyone's surprise, Raiden is playable in the period of the Russian steppe. Es una misión paralela al final. It is a parallel mission at the end. Mientras Snake está en Zanzibar persiguiendo a Liquid Ocelot (después de su lucha en Shadow Mosses), Raiden busca una parte del legado de los filósofos que se quedó en Rusia. While Snake in Zanzibar is chasing Liquid Ocelot (after their fight in Shadow Mosses), Raiden look for a part of the legacy of philosophers who stayed in Russia. - Naomi es la asesina de Otacon. -- Naomi is the killer of Otacon. De hecho, es una de las prin(pipi)aes villanas del juego In fact, is one of the main villains of the game - Raiden muere en el tramo de Rusia. -- Raid dies in the stretch of Russia. - En la pelea final en Zanzíbar, aparece Big Boss. -- In the final fight in Zanzibar, Big Boss appears. O sus restos, que es lo que realmente busca Liquid. Or his remains, what they really looking for Liquid. - El tramo de Shadow Mosses es lo mejor del juego. -- The stretch of Mosses Shadow is the best thing about the game. En él se descubre que Solid Snake es un patriot. It discovered that Solid Snake is a patriot. En realidad él era el personaje prin(pipi)al benefactor de Philantropy del cual se hablaba al final de MGS2. In fact he was the main character benefactor of Philantropy which spoke at the end of MGS2. - Evidentemente, Liquid cuenta eso a Snake en el final del juego. -- Obviously, Liquid Snake in mind that the end of the game. - Después de la lucha final, se queda todo destruido. -- After the final fight, it is all destroyed. Se ve el cadáver de Snake, pero de Liquid Ocelot, ni rastro. You see the body of Snake, but Liquid Ocelot, or track. - Al final existe la conversación por codec. -- At the end there is a codec conversation. Pero es la más increíble que puedas imaginar. But it's the most incredible imaginable. Dos voces muy conocidas hablan sobre como ha acabado todo. Two well-known voices speak about how everything has finished. Manejan datos en información que sólo pueden tener los Patriots. Manage data into information that can only have the Patriots. Esos dos personajes son Meryl y Vamp These two characters are Meryl and Vamp - El papel de la hija de Olga es estremecedor. -- The role of the daughter of Olga is shocking. Z hiszpańszczyzny przetłumaczone na english. http://www.google.com/translate?u=http%3A%...=en&ie=UTF8 Osobiście myśle ze to shit i fake, ktoś nie ma chyba nic do roboty ale poczytać można, wyobraznia działa Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 5 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 (edytowane) do poczytania http://www.gram.pl/art_8QPkG,7_Metal_Gear_...e_wrazenia.html Na temat Beauty and The Beast Unit powiedziano już wiele. Osobiście aż do chwili zakończenia walki z pierwszym bossem nie byłem przekonany do decyzji podjętej przez Kojimę w zakresie prezentacji "ostatecznych ofiar wojny". Teraz z całą stanowczością mogę stwierdzić jedno - czapki z głów, oto geniusz! Wątki każdej z czterech pięknych (tzn. dwie z nich są piękne, ale trzymajmy się oficjalnej polityki Konami), skrzywdzonych przez los kobiet zostały wkomponowane w opowieść w sposób momentalnie wrzucający ciarki na plecy. Po wysłuchaniu historii Laughing Octopus musiałem na chwilę wyjść, przewietrzyć się, na spokojnie przeanalizować to czego właśnie doświadczyłem. Nie chcę nawet myśleć, w jakich warunkach rodzą się tego typu idee. I rzeczywiście - Metal Gear Solid 4 to opowieść o smutku, gniewie, bezradności oraz przemijaniu. Kojima nigdy nie uciekał od trudnych pytań (że na wiele z nich nie uzyskaliśmy odpowiedzi, to już zupełnie inna bajka), również tego fundamentalnego - o sens życia. Nie wszystko w Guns of the Patriots jest proste i zrozumiałe, niektórych scen nie sposób jednoznacznie zinterpretować. Nie chcę, aby zabrzmiało to groteskowo, ale tutaj pewne kwestie należałoby rozpatrywać w kategoriach wiary... nowy numer N+ od 7.05 a w nim... "Mielu ukończył MGS4, ale Konami zabroniło mu mówić o tym, co zobaczył. Zakaz dotyczył bossów, scenek przerywnikowych, fabuły, broni, spotykanych postaci, intra, długości gry... Kojima ze wszystkich sił broni fanów przed spoilerami. Mielony poradził sobie z ograniczeniami, czego efektem jest ogromna zapowiedź gry. Sześć stron!" Edytowane 5 Maja 2008 przez YETI Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 (edytowane) Snake Eater= http://www.filespace.org/6puu/Big_Boss_copy.jpg Guns of Patriots (czy jakos tak )= http://metalgearsaga.files.wordpress.com/2...gs-2006-024.jpg Czy ja wiem czy sie to tak zgadza... nie mów hop puki nie przeskoczysz hehe Bo to nie ten sam Snake... Ficuś pewnie myślał, że Ty mówisz o postaci widocznej na tym niedawno podrzuconym tutaj przez J.D zdjęciu. Dokładnie wydawało mi się ,że chodziło Ci o te zdjęcie J.D kontra bohater MGS3(bo to ta sama postać ).W MGS 1,2 i 4 kierujemy jego synem/klonem.Poza tym w gwoli ścisłości Snake na tym obrazku http://metalgearsaga.files.wordpress.com/2...gs-2006-024.jpg ma oczy Poporstu na jednym ma Solid Eye(bajer odpowiedzialny za zoom itp) ale próćz tego ze wzrokiem u niego wporządku,natomiast jak zapewnie wiesz z przejścia MGS3 Big Boss stracił oko w dość nieprzyjemnych okolicznościach. Ja proszę wszystkich o zaznaczanie każdego nawet najmniej racjonalnego spoilera jaki pojawi się na necie(tak jak np J.D).Bo nie chce omijać tematu,a też nie chce niechcący coś przeczytać Chcę mieć frajdę za trochę ponad miesiąc w przechodzeniu tej wielkiej gry Edit "Ta gra jest hołdem złożonym fanom (entuzjaści śniegu i pierwszego MGS-a będą wybitnie usatysfakcjonowani, gwarantuję) , ludziom od dawna śledzącym rozwój sagi. Tylko oni docenią kunszt, z jakim powiązane zostały wszystkie wątki i tylko oni zrozumieją jak Kojima zrehabilitował swoją blondwłosą, kontrowersyjną decyzję sprzed kilku lat." z gram.pl Więc Raiden zarządzi,a to co jeszcze kilka dni temu było domysłem,choć wielu (w tym ja) przyjmowało to za pewnik,potwierdziło się Edytowane 5 Maja 2008 przez Ficuś Cytuj Odnośnik do komentarza
J.D 0 Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Brrrrrr........... juz mnie ciarki przechodza, bede sie musiał przyszykować do gry psychicznie trzeba bedzie kupić to pismo, sześć stron w końcu ! Kolejne spoilery ! http://photos-434.ll.facebook.com/photos-l...389878_6355.jpg http://photos-434.ll.facebook.com/photos-l..._389822_864.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 6 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Metalowa PS3 plus MGS4 potwierdzona na europejski rynek!!! Cytuj Odnośnik do komentarza
J.D 0 Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Metalowa PS3 plus MGS4 potwierdzona na europejski rynek!!! zródlo poprosze http://www.gameguru.in/sony-playstation-3/...tures-and-info/ kilka rzeczy odnośnie gry... intro trwa 17 minut ! Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 przeglądąłem sobie dziś nowe neo gdzie jest obszerny preview gry. W sumie fajnie o tym piszą- zrobili niezłego smaka. Jednak nie o tym chce napisać- otóż przeglądają numer natrafiłem oto na takie zdjęcie: spoiler to żaden ale zwróćcie uwagę na twarz snake'a. Cytuj Odnośnik do komentarza
liquid 1 Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 przeglądąłem sobie dziś nowe neo gdzie jest obszerny preview gry. W sumie fajnie o tym piszą- zrobili niezłego smaka. Jednak nie o tym chce napisać- otóż przeglądają numer natrafiłem oto na takie zdjęcie: spoiler to żaden ale zwróćcie uwagę na twarz snake'a. Z 9 miesięcy temu widziałem to . Ale te zdjęcie potwierdza jedno...oby. Snake na pewno będzie zapuszczał szczecine, Hideo mówił że tak miało być w MGS2 ,widać że nareszcie na to pozwoliła ''moc konsoli'' Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 No to ja chyab w jaskini mieszkam bo screena snakea z broda nie widziałe;O O samym fakcie owszem ale na oczy tego nie widziałem A tak wogóle- czy jego twarz przytej brodzie nie wydaje się młodsza? I bardziej podobna do starych "ryjków" Snakea? Cytuj Odnośnik do komentarza
J.D 0 Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 To tylko obleśna reklama gry, kiedyś krazyły dawno temu w necie różne wersje zarośnietego Snejka A co do tekstu to autor oczywiście utrzymal tajemnice, kilka ciekawostek które wylapałem: - "Robie to z szacunku do was - ludzi takich jak ja, czekajacych ze zniecierpliwieniem by samemu zagrać, przeżyć te piekna choć bardzo smutna przygode..." - " bedzie jakaś opcja posluchania muzyki z metalgearowej serii..." - " z innych przedmiotów ulatwiajacych życie warto wspomnieć o pistolecie na strzalki usypiajace. Dzieki niemu da sie ukończyć gre bez zabijania kogokolwiek. Zapamietajcie - "kogokolwiek"..." - "Metal Gear to specyficzna seria której nie brakuje elementów rodem z science fiction. Kojima nie chciał iść za daleko by nie pogubić sie w tych dziwactwach. Podjal jednak próbe wyjaśnienia skad sie one wzieły i przyznał ze gdyby mógł nie zdecydowałby sie na tak bardzo nierzeczywistych bossów. Skoro jednak stworzyl Snake'a genialnego zołnierza, trzeba bylo postawić naprzeciw niego godnych przeciwników. Mnie przekonał..." -" Zwłaszcza naturalnie plynnie poruszajace sie postacie. RóWNIEZ TE O KTóRYCH JESZCZE NIE WIECIE. PRZYSIEGAM ZE ZASZOKUJE WAS ICH OBECNOSC W GRZE..." - "Sunny nie bez powodów ma problemy z wymowa..." - "Obawialem sie czy Kojima poradzi sobie z ta gra ale wyszło lepiej niż sobie wymarzylem..." Cholera widać duzo rzeczy Kojima ukrył przed nami, nie pozostaje nam juz nic tylko czekać, ale przysiegam po ukazaniu sie gry bede bezlitosny :P Cytuj Odnośnik do komentarza
Sunderland 2 Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 (edytowane) Trochę jestem nie na czasie w tym temacie, ale znalazłem taki filmik w necie, który mnie potrzaskał, a przede wszystkim jego ostatnia część. http://pl.youtube.com/watch?v=bo2l9-XJYms Liczę na więcej takich snów Edytowane 7 Maja 2008 przez Sunderland Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 To ,że nie na czasie to nie znaczy ,że nie można prześledzić ostatnich 2 stron tematu albo aby jednej .Tam własnie jest info o tym filmiku Swoją drogą ja liczę na to ,że to nie będzie tylko sen Cytuj Odnośnik do komentarza
DJ1988 15 Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 przeglądąłem sobie dziś nowe neo gdzie jest obszerny preview gry. W sumie fajnie o tym piszą- zrobili niezłego smaka. Jednak nie o tym chce napisać- otóż przeglądają numer natrafiłem oto na takie zdjęcie: spoiler to żaden ale zwróćcie uwagę na twarz snake'a. Ta bródka została "doklejona". Zdjęcie zostało sphotoshopowane przez forumowicza z NeoGAF. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 skoro juz mowa o fotoszopowych fotkach.. czemu skenj musi wygladac jak stary fagas a nie moze wygladac tak? Cytuj Odnośnik do komentarza
Sanryu 0 Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Mowili cos o tym, ze przez to, ze Snake jest klonem BB jego proces starzenia sie znaczaco przyspieszyl. Poza tym nie zapominajmy, ze Snake "nie ma zbyt wiele czasu" Cytuj Odnośnik do komentarza
marcin0903 1 Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 hm.. trochę wstyd się przyznać, ale nie grałem w żadnego MGSa i mam pytanie czy są aż tak wielkie powiązania między poprzednimi częściami? Aha i ktoś w tym temacie wspominał, że jeśli ktoś gra na zasadzie, że jak zobaczy filmik to od razu naciska X żeby przejść dalej to gra nie dla niego, ok zgodzę się ale pod warunkiem, że cut-scenka jest ciekawa a nie tak jak w Modzie na sukces jest jeden wątek przez 1000 odcinków , mam nadzieję, że tu będzie ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Solidny (pan) 3 Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 (edytowane) Ja nigdy w żadnej grze nie omijam scenek (za pierwszym razem oczywiście), bo zazwyczaj rozumiem co w niej mówią . Jak nie jest ciekawa to oglądam do końca i gdy wtedy się nie rozkręci, nie ruszam już gry Edytowane 8 Maja 2008 przez Solidny (pan) Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 No więc akurat w tej serii znajomośc poprzedników jest bardziej niż wskazana gdyż to tak jakbys zaczał oglądać powiedzmy 2 godzinny - za(pipi)isty film akcji, z nieźle pokręconą fabuła - tak powiedzmy w 90 minucie. Mgs to jedna spójna opowieść i znajomość poprzedników jest raczej wskazana. Owszem możesz przeczytac dokłądnie wszystko o poprzednikach ale to trzeba jednak przeżyć. Co do wstawek- tutaj akurat trzeba by było oglądać wszystkie wstawki bo zawsze może coś umknac ważnego z fabuły i jak widziałem jak mój jeden znajomy przechodził Mgsa jedynkę wyłączając wszystkie filmiki to krew mnie zlewała. Cytuj Odnośnik do komentarza
Solidny (pan) 3 Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Bez przesady, MGS to jednak seria spójnych i samodzielnych opowieści. Każda nawiązywała garściami do poprzednich, ale były robione tak, żeby nowicjusze też mogli się wkręcić, niekoniecznie zaczynając od początku. Ja bym powiedział, że to jak oglądać Władcę Pierścieni zaczynając od Powrotu Króla, bo to jednak jest podsumowanie serii i tym razem Kojima wyjątkowo naciska na zapoznanie z poprzednikami, zwłaszcza z MGS2 (do którego MGS4 jest podobny wg niektórych "zeznań"). Cytuj Odnośnik do komentarza
J.D 0 Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Kur.WA ja sie boje to sprawdzić :o :o :o :o :o Potezny spoiler niby z testów gry w Paryżu, ja nie zagladam ktos niech zobaczy na ochotnika i niech powie czy rzeczywiście jest taki POTEZNY i czy warto ZAJRZEC :o http://www.metalgearsolid.us/news.php Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Per.dole Najlepiej niech nikt tam nie włazi. Usuń posta:D Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi