Opublikowano 19 lutego 200817 l Jeżeli bardzo chcesz pogrywać w szpile z gb, gbc to weź gba sp (brat ma). Jak ci na klasykach nie zależy, wydaj mniej na micrusa i ciesz sie za-ebistym ekranikiem, który wcale nie jest taki mały
Opublikowano 24 lutego 200817 l Niedługo może wybiore się do Stolicy i moje pytanie brzmi: gdzie w Warszawie mogę znaleźć jakieś sklepy z akcesoriami do GBA :?: Oczywiście oprócz ultimy i robsona.
Opublikowano 20 marca 200817 l Jak się wymienia bateryjki w cartach do GBC (oryginalnych i nieoryginalnych) i GBA (oryginalnych i nieoryginalnych)?
Opublikowano 20 marca 200817 l Jak się wymienia bateryjki... Tu jest artykuł o wymianie baterii - link.
Opublikowano 21 marca 200817 l A bateryjki w grach z GBA? Co z nimi? I ile mniej więcej takie bateryjki trzymają? Warto jest od razu po kupnie używanej wymienić? Po prostu się zastanawiam, czy jak zacznę grać w taką grę jak Pokemon, która jest dosyć długa, w połowie gry nie zniknie mi save . Jest jakiś sposób, by to sprawdzić? I w ogóle czemu Nintendo stosuje tak dziwny sposób, jakim są bateryjki? Przecież takie karty pamięci np. SD nie potrzebują źródła zasilania, by trzymały dane...
Opublikowano 21 marca 200817 l Z tego co wiem, to bateryjki sa tylko w piratach. Nintendo ich nie stosuje. *Edit: Przeczytalem wlasnie, ze bateryjki byly stosowane w niektorych oryginalnych grach wydanych przed 2002. Niestety nie znalazlem listy tytulow korzystajacych z takiego rozwiazania. Edytowane 21 marca 200817 l przez RoL
Opublikowano 21 marca 200817 l No bateryjki na bank są w grach na GBC. Widać je nawet przez przeźroczystą obudowę. A w GBA z tego co wnioskuję rzadko są, tak? Albo nawet wcale?
Opublikowano 21 marca 200817 l Pisalem o grach na GBA. Tutaj masz wszystkie typy save'ow: http://s21.photobucket.com/albums/b278/aka...20Save%20Types/ (na gorze po lewej jest pirat)
Opublikowano 21 marca 200817 l Nie. Bateryjki są w każdej grze, właśnie do zapisywania gry. Jeszcze jedno - jest jakiś sposób, by skasować sejwa w Mario Kart na GBA? Mam używaną grę a chciałbym zacząć wszystko od nowa. Edytowane 21 marca 200817 l przez raven_raven
Opublikowano 22 marca 200817 l Sry za duoble post, ale znalazłem odpowiedź na swoje pytanie: Aby skasować save'a w Mario Kart Super Circut na GBA, należy przy włączaniu gry przytrzymać L + R + B + Start i na pytanie odpowiedzieć Yes. To spowoduje skasowanie wszystkiego, co dotychczas zostało osiągnięte.
Opublikowano 25 marca 200817 l apropo bateryjek wie ktoś może jaki symbol mają te bateryjki; http://allegro.pl/item335186193_oryginalna...gbsp_lodz_.html ?
Opublikowano 25 marca 200817 l Spytaj się kolesia. Dodam tylko, że do kardridża można zamontować obojętnie jaką bateryjkę 3V, chodzi tylko o to, by się potem kartdridż domknął.
Opublikowano 25 marca 200817 l niby można ale nóżki znacznie ułatwiają montaż, a te od starej baterii są w moim przypadku nie do oderwania
Opublikowano 27 marca 200817 l A może będą do odlutowania, co? Gdyby nóżki miały być do oderwania to już totalna lipa by była . Czy na GBA są jeszcze jakieś zapowiedzi nowych gier, będą wychodzić jeszcze jakieś tytuły? Edytowane 27 marca 200817 l przez raven_raven
Opublikowano 27 marca 200817 l chyba tylko w jap, a bateryjka to cr 1616 lub cr 1620, natomiast beteryjki w 2ch przypadkach udało mi się jakoś odczepić od nóżek, w jednym przypadku niestety nóżka się odczepiła od płytki i jest lipa, na dodatek podczas lutowania cyna mi spadła na jakąś kość pamięci a właściwie jej nóżki;) a potem na slot carta, jednym słowem katastrofa;]
Opublikowano 27 marca 200817 l No nic nie poradzę, wiadomo, że trzeba być ostrożnym przy takich operacjach. A jak nie mogłeś odlutować? Nie należy lutować przy baterii... Trzeba odlutować baterię z nóżkami, od carta. I przylutować nową.
Opublikowano 9 maja 200816 l Mam takie pytanka odnośnie linkowania GAME BOY-ów: 1. Czy na link kablu przeznaczonym do GB (POCKET) a) z posiadaczami GBC b) z posiadaczami GBA c) z posiadaczami GBA SP d) z posiadaczami GB MICRO 2. Czy na link kablu przeznaczonym do GBC pogram a) z posiadaczami GB (POCKET) b) z posiadaczami GBA c) z posiadaczami GBA SP d) z posiadaczami GB MICRO 3. Czy na link kablu do GBA mogę pograć a) z posiadaczami GB (POCKET) b) z posiadaczami GBC c) z posiadaczami GBA SP d) z posiadaczami GB MICRO Z tego co słyszałem to "mikrusy" mają inne wejścia od link kabla i połączenie jest możliwe tylko między nimi a linkowanie GBA i GBA SP nie stanowi problemów. Co z pozostałymi modelami :?: Edytowane 9 maja 200816 l przez Wyso
Opublikowano 9 maja 200816 l Z tego co wiem, to połączysz się GB-GB/GBC i GBA-GBA. GBA może łączyć się link kablem od colorka z colorkiem, ale tylko jeśli w GBA jest gra z kolora.
Opublikowano 9 października 200816 l Sorki, za double post, ale inaczej się nie ma. Warto jeszcze brać GBMicro? Chce mieć jakiegoś handhelda, chce by był tani, a w sumie chyba na GBA jest sporo gier, w które można i dziś grać. Po ile chodzi taki GB Micro? Warto?
Opublikowano 26 listopada 200816 l Dziś doszedł do mnie FF VI lecz niestety ma wszystkie sloty zapełnione jak skasoać całość kardridza??
Opublikowano 17 grudnia 200816 l widze ze wlasnie pare postow wyzej jest pytanie ktore chcialem zadac ale musze sie upewnic - czy da sie pograc na zlinkowanym gb pocket z gb color?
Opublikowano 6 stycznia 200916 l Mam możliwość kupienia paru gier na gameboy`a w USA GBA SP nie ma blokady regionalnej na gry?
Opublikowano 6 stycznia 200916 l Mam możliwość kupienia paru gier na gameboy`a w USA GBA SP nie ma blokady regionalnej na gry? żaden GB nie ma blokady, więc łykaj śmiało