Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 51 minut temu, Shago napisał(a):Ogólnie chyba się szarpnę teraz na nowy komp: z obecnego wezmę ram, dysk i kartę graficzną i kupię po prostu nową obudowę bez żadnych ledów + zasilacz + płytę + Ryzen 9 9950X3D.RAM chyba nie będzie Ci pasował.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 1 godzinę temu, Shago napisał(a):Ogólnie chyba się szarpnę teraz na nowy komp: z obecnego wezmę ram, dysk i kartę graficzną i kupię po prostu nową obudowę bez żadnych ledów + zasilacz + płytę + Ryzen 9 9950X3D.Ale niby jak ram z niego wezmiesz? Przeciez tu bedziesz mial ddr4 a chcesz procka na ddr5.Edit :ninjad, bo nowa strona ;).A i zdanie mam takie - kup podstawowy proc na AM5, gpu i tak cię będzie trzymało, a te nawet 7600x3D dają rade spokojnie. Upa zrobisz potem na max co platforma pozwoli. Lepiej na tym wyjdziesz, a tak to wywalisz hajs na super proc ktory prawie nic ci przy twojej specce za różnice w cenie nie zaoferuje na dzien dzisiejszy, a jak beda nextgeny to wtedy kazda moc wiecej na cpu sie przyda. Przynajmniej pod warunkiem ze GPU tez wtedy wrzucisz lepsze, ale do tego czasu az sie pojawi nowa konsola beda pewnie ze 2 generacje CPU od AMD. I na pewno przynajmniej jedna z nich wskoczy na AM5, bo to juz potwierdzili, nie zdziwie sie jak beda pchac na te podstawke wszystko do premiery ddr6. Edytowane 2 godziny temu2 godz. przez Kangus
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Ogólnie gigabyte miał słynny wybuchający model, niby się poprawili ale niesmak pozostaje i wielu ludzi im nie ufa. Nie znam się aż tak ale w razie usterki zasilacz nie powinien odciąć zasilania i w ogóle się nie włączyć? Dziwne, że komp się tak odpala i pyrka, nie widziałem nigdy czegoś takiego. Miałem kiedyś w starym kompie chyba xfx jakiś polecany bronze i działał z 6 lat, potem komp po prostu się nie odpalał. Dałem go do naprawy i wymienili mi na jakiś gówniany antec, który po niecałym roku spalił kompa. Imo najbardziej sprawdzone są korsarze z serii rmx z japońskimi kondensatorami albo coś z tier listy.2 godziny temu, Shago napisał(a):Ogólnie chyba się szarpnę teraz na nowy komp: z obecnego wezmę ram, dysk i kartę graficzną i kupię po prostu nową obudowę bez żadnych ledów + zasilacz + płytę + Ryzen 9 9950X3D.Korzystasz z jakichś specjalistycznych programów że taki procek? Do gier lepszy jest 9800X3D. 25 minut temu, Kangus napisał(a):Ale niby jak ram z niego wezmiesz? Przeciez tu bedziesz mial ddr4 a chcesz procka na ddr5.Edit :ninjad, bo nowa strona ;).A i zdanie mam takie - kup podstawowy proc na AM5, gpu i tak cię będzie trzymało, a te nawet 7600x3D dają rade spokojnie. Upa zrobisz potem na max co platforma pozwoli. Lepiej na tym wyjdziesz, a tak to wywalisz hajs na super proc ktory prawie nic ci przy twojej specce za różnice w cenie nie zaoferuje na dzien dzisiejszy, a jak beda nextgeny to wtedy kazda moc wiecej na cpu sie przyda. Przynajmniej pod warunkiem ze GPU tez wtedy wrzucisz lepsze, ale do tego czasu az sie pojawi nowa konsola beda pewnie ze 2 generacje CPU od AMD. I na pewno przynajmniej jedna z nich wskoczy na AM5, bo to juz potwierdzili, nie zdziwie sie jak beda pchac na te podstawke wszystko do premiery ddr6.Też byłem tego zdania, żeby wziąć jakiś najtańszy dla siebie ale 7800X3D ładnie zszedł z ceny i nawet można było go dostać za tysiaka z ali. Teraz jest za 1200 na amazonie. 7600x3D chyba jest u nas słabo dostępny i ceneo pokazuje najtaniej 1300. Moim zdaniem 7800X3D razem z RTX 5070Ti to obecnie najlepsze i najbardziej wyważone combo, niestety ta karta już znika z rynku i cena idzie w górę bo nvidia to kurły.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. No ok, bylem przekonany ze 7600x3D to takie 700-800zł. I tia 7800x3D+ 5070Ti to najlepsze combo jak sie ma spory budżet , ale bez niepotrzebnego przeplacania za małe zyski. Edytowane 59 minut temu59 min przez Kangus