Jump to content

Klawiatura do PS3

Recommended Posts

• Replies 41
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ja dysponuję taką klawierką. Jest mała (ma odpinany "podnadgarstnik") i wygodna. Myszka zwyczajna na usb. Do tego wszystkiego 2 przedłużacze usb (3m) i śmiało mogę z kanapy maile pisać.

Na klawiaturę bluetooth poczekam do czasu aż stanieją. Do ps3 logitech wypuścił dedykowaną klawierkę Cordless Mediaboard Pro, może w przyszłości się na nią skuszę.

w tym momencie nie chodzi o pieniądze, chce mieć bezprzewodowe. Powiedzmy, ze moge przeznaczyć na to troche kasy, znalazłem rozwiązanie :P myślałem że powyżej 300zl będzie kosztować a tu 215 zł krzyczą za tą klawierke ^_^

http://www.allegro.pl/item298683993_salon_...or_ps3_waw.html

pozatym myśle nad myszką, też bezprzewodową ... martwię się jednak że nie każda może działać.

Edited by mlokon

Ja mam set A4tech bezprzewodowy i działa idealnie [dongle pod USB jest, reszta bez kabla]. Do tego mam Logitech cordless desktop wave i tak samo, wszystko idealnie śmiga, oczywiście full bezprzewodowa xD. Każda na USB mysz i klawierka powinna działać, sprawdzałem też kilka tanich [akyga tracer itp] i wszystkie łapią się pod kompatybilność z PS3.

• 8 months later...
  • 2 months later...

Temat zaczął się dość dawno i większość linków podanych wcześniej nie działa więc pytam:)

Chcę sobie sprawić zestaw klawiatura + mysz, bezprzewodowe. Klawiatura jakaś mała, poręczna cena do 80zł.

Ja typuję A4Tech GK-520D. Czy ktoś miał z tym styczność? Może są inne lepsze modele?

Z działaniem chyba nie powinno być problemu. Sprawdzałem jakąś bezprzewodową, kupczastą mysz media tech i działa.

Edited by lordpix
  • 4 months later...

Witam,

Zakupilem klawe Logitecha Mediaboard Pro do PS3 i mam pytanie :) Da sie jakos przypisac dana funkcje do np ktoregos "F6"czy tam "F7" ? Do czego zmierzam brakuje mi na tej klawiaturze 3 rzeczy: PS Button, oraz funkcji z pada przy przegladarce (R1 i L1) czyli wstecz i do przodu z przegladarki.

Dzieki za pomoc

Pozdro

• 1 month later...
  • 2 months later...

Kupilem oficjalna klawiature sony, zakladana na duala. sam sprzet jest bardzo dobrze wykonany, plastiki bardzo dobrej jakosci, nic nie trzeszczy, swietnie spasowane. montaz jest bardzo latwy a klawiatura trzyma sie bardzo pewnie i stabilnie. pisanie w koncu jest wygodne (poza kolorowymi klawiszami - niebieskim i pomaranczowym) a touchpad to juz totalny bajer.

jest jednak pewnien problem: klawisze funkcyjne "messages" (po lewej) oraz "friends" (po prawej) dzialaja identycznie. Klawisz Messages przenosi do zakladki Friends i zaznacza ikone Message Box - czy nie powinna od razu wchodzic w nia, zeby widac bylo liste wiadomosci? Klawisz Friends przenosi do zakladki Friends i zaznacza pierwszy kontakt na lisce - tu niby ok. Ale zdarza sie, ze przyciski dzialaja inaczej, tzn: Messages zaznacza pierwszy kontakt zamiast Message Boxa (lub nawet przeniesc bezposrednio do skrzynki) a Friends zaznacza np Players Met, jesli wczesniej taka opcje mialem zaznaczona przy wychodzeniu z zakladki Freinds. Zdarza sie to najczesciej, jesli klawisze zostaly uzyte podczas gry. u Was tak samo to dziala?

U mnie nigdy tak nie zamieszało, ale z touchpadem mam coś nie tak, bo lata strzałka jak szalona jak go włączę, nie wiem czy nie trzeba go jakoś skalibrować? Ale ogółem jestem z niej bardzo zadowolony, piszę o wiele szybciej, przyciski są troszkę przymałe, ale da radę się przyzwyczaić. Razem z headsetem sprzęcior już wymiata, nic więcej nie potrzeba :)

• 3 months later...

Witam, mam następujące pytanie: jakie gry SĄ kompatybilne z podłączoną do PS3 klawiaturą i myszką. Interesuje mnie szczególnie Fallout 3 i wszelkiej maści strzelaniny, np Killzone. Jeżeli tak, jaki model klawiatury działa i jest przez was sprawdzony?

• 4 weeks later...

I dobrze! Sam też wole grać w strzelanki na klawie i myszce ale konsola to konsola i rządzi się swoimi prawami. Na padzie aż tak trudno się nie celuje. Można się spokojnie przyzwyczaić.

Ja zastanawiam się nad kupnem tej :woot:.Warto?

Warto, szkoda tylko że trzyma tak mocno cenę. Chyba od półtora roku koło 200zł stoi i ani mysli potanieć hehe