Opublikowano 12 maja 200915 l "masz jedną część czyli 3 gry" xD ehh to rżniecie kasy ja przeszedlem platinuma po japonsku i rzeczywiscie wato wlasnie jego wybrac - wiecej poków mozna złapac/spotkac, jest kilka usprawnień , zmin fabuly, ogolnie to taka wersja "deluxe" dlatego własnie jest lepsza niz 2 inne wersje btw tematy o pokach gniją gdzies daleko daleko na forum (chyba na 3-4 stornie kiedys sie doszukalem) , a tymczasem sie okazuje ze sporo ludzi tu gra i nie dziwne , to calkiem ciekawy rpg XD chociaz jednak po tych 10 latach robi sie troszke archaiczny Edytowane 12 maja 200915 l przez Yano
Opublikowano 12 maja 200915 l "masz jedną część czyli 3 gry" xD ehh to rżniecie kasy ja przeszedlem platinuma po japonsku i rzeczywiscie wato wlasnie jego wybrac - wiecej poków mozna złapac/spotkac, jest kilka usprawnień , zmin fabuly, ogolnie to taka wersja "deluxe" dlatego własnie jest lepsza niz 2 inne wersje btw tematy o pokach gniją gdzies daleko daleko na forum (chyba na 3-4 stornie kiedys sie doszukalem) , a tymczasem sie okazuje ze sporo ludzi tu gra i nie dziwne , to calkiem ciekawy rpg XD chociaz jednak po tych 10 latach robi sie troszke archaiczny Platinum jest wersją deluxe (3 nowe dostępne legendy, ulepszone wi-fi), bo trzeba było na nią czekać 2 lata. Nie wiem czy można zamieszczać linki do stron, ale jakby coś szukajcie informacji na serebii.net . Informacje o HG/SS są szybko uaktualniane. Dodam jeszcze, że chyba wam się daty pomyliły. Pokemon ma 14 lat, a Gold i Silver mają 10 lat. Edytowane 12 maja 200915 l przez Ikoden
Opublikowano 13 maja 200915 l Jak dla mnie najważniejszą nowością w nowych generacjach były ruby/sapphire: walki 2vs2 pearld/diamond: global trade station już nawet nie trzeba się komunikować z nikim ani kabelkiem ani wi-fi, wrzucam poka na "stacje" i czekam aż ktoś się wymieni, heh oby w HG/SS (xd) rozwinęli trochę kanto, bo w Goldzie było to jakby dodane na siłę, przechodziło się je szybciej niż połowę johto
Opublikowano 21 maja 200915 l dla tej gry kupie ds'a, s/g to byly najlepsze czesci moim zdaniem, nie bylo tylu dziwnych pokemonow i dwa kontynenty do zwiedzania.
Opublikowano 21 maja 200915 l Ano, ja bym dodał crystala do czołówki (animacje, battle tower). Pozostaje nadzieja że zrobią remake prezentujący choćby równy poziom jak pierwowzór ;]
Opublikowano 22 czerwca 200915 l Mam dosc powazne pytanie odnosnie wersji Platinum,orientuje sie ktos jak to jest z tymi pokemonami tam?Od zawsze jak sie pojawiala jakas wersja gry to mielismy minimum dwie alternatywy (np gold i silver),ktore roznily sie pokemonami ktore w nich wystepowaly.Planuje grac z kumplem i sie wymieniac i sie zastanawiam,skoro Platinum to pojedyncza wersja,ma w sobie wszystkie pokemony z diamond i pearl czy jak to jest?
Opublikowano 22 czerwca 200915 l Albo mi sie wydaje,albo nie ma o tej grze odpowiedniego tematu tak wiec taki zakladam.Chyba ze jestem mega slepy i przeoczylem,ale widze tylko do Pearl/Diamond i Heartow wiec... No wlasnie,ktos gra?Jak wrazenie? No i mam dosc powazne pytanie odnosnie wersji Platinum,orientuje sie ktos jak to jest z tymi pokemonami tam?Od zawsze jak sie pojawiala jakas wersja gry to mielismy minimum dwie alternatywy (np gold i silver),ktore roznily sie pokemonami ktore w nich wystepowaly.Planuje grac z kumplem i sie wymieniac i sie zastanawiam,skoro Platinum to pojedyncza wersja,ma w sobie wszystkie pokemony z diamond i pearl czy jak to jest? Platinum to nie jest "pojedyncza wersja", to jest to samo co Diamond i Pearl. Wiesz, tak jak wspomniałeś o Gold i Silver, to był też wtedy Crystal, co nie. Myślę, że to również jest powód, dla którego nie było tematu o tej grze, bo w zasadzie nie ma o czym gadać, to jest praktycznie to samo. Co do pokemonów, to Platinum ma ich więcej niż Diamond albo Pearl, ale mniej, niż tamte dwie razem. Tak więc, jeśli chodzi ci o ilość i chcesz się wymieniać, to polecam Diamond i Pearl. Jeśli chodzi o singlowe doświadczenie, to Platinum lepszy.
Opublikowano 22 czerwca 200915 l ja polecam platium, kazda część specjalnie ma kilka brakujacych pokemownow ale platiunumm ma o wiele wiecej poków niż "poprzedniczki" , i ma tylko kilka brakujacych ktore mozna wymienic z D/P , ale jest bardziej rozbudowana i ogolnie taka wersja "deluxe" glowna zaletą dla mnie bylo to ze masa pokow ktora byla mega truda do zdobycia w D/P (np po przejsciu gry) teraz jest w miare latwo dostepna, wiec poprostu jak mamy jakies ulubione poki jest wieksza szansa ze sobie nimi przejdziemy gre, a nie tak jak wczesniej - zdobedzimy dopiero na koncu kiedy i tak jest malo do roboty;p ogolnie przeszedlem platiunuma po japonsku , a D/P zrobilem tylko do polowy mniejwiecej, wlasnie dlatego ze jednak wersja "deluxe" nie nazywa sie tak bez powodu xD jesli ktos przeszedl D/P to platinumm nie ma wielkiego sensu, ale jesli chcesz zaczac od czegos to bierz najlepsża i najpełniejszą część :> tu lista poków ktorych nie da sie zdobyc w platinum http://www.serebii.net/platinum/missing.shtml jak widac sa to glownie startety z poprzednich gier ogolnie na tej stornie znajdziesz pełno informacji, np jakich pokow brakuje w D/P i jakie sa, jakie sa roznice pomiedzy 3 wersjami itp
Opublikowano 22 lipca 200915 l Dobra zaczalem sobie grac w pokemon platinum i zastanawiam sie czy ktos tu tez to meczy i ma dostep do wi-fi? Moznaby sie powymieniac friend code'ami,pokemonami do ewoluucji i troche powalczyc. Chetny ktos? Moj friend code do pokemon platinum: 3266 3423 4727
Opublikowano 23 lipca 200915 l Jeśli chcesz się wymieniać kodami to zapraszam na stronki traktujące głównie o DS'ie, tutaj np. jest więcej zapaleńców -> deesowiec.info. Różne ligi, wymiany friend code'ów itd.
Opublikowano 23 lipca 200915 l Dzieki.Nadal licze jednak ze sie pojawi ktos z tego forum kto by na szybko pomogl mi ewoluowac kadabre w alakazama,ale stronka sie przyda na potem jak osiagne juz lvle 100. Tak na marginesie bardzo fajna gra,gralem troche w diamond i uwazam platinum za znacznie lepsza.
Opublikowano 17 listopada 200915 l ?obrze, że stworzono remake, bo niestety nie ma możliwości transferu poków ze starego r/g/b igold/silver/crystal do nowszych gier.
Opublikowano 14 marca 201015 l Dzisiaj premiera w USA. U nas co prawda dopiero za 2 tygodnie, ale ultima w tym tygodniu ma rozsyłać wersje sprowadzone właśnie z ameryki.
Opublikowano 14 marca 201015 l ano HGSS! Mam już dwie odznaki. Mało zmian jak do tej pory ale wreszcie udoskonalili interfejs, grafika jest schludna (każde miasto czymś tam się wyróżnia), dodali bajer z podążającym za nami wybranym pokiem i takie tam pierdoły. Więcej nowości czeka mnie później: pokethlon, GTS, online walki, frontiery, itp. Dla fanów najlepszej części czyli gsc - moosthev.
Opublikowano 14 marca 201015 l Wiadomo cos na temat wyjscia Crystal drugiej edycji? Wiadomo, ze wyjsc musi, bo zawsze wychodza po 3
Opublikowano 14 marca 201015 l Szczerze wątpię. W HG/SS zawarte są wszystkie dodatkowe rzeczy z Crystala. Zresztą po Fire Red/Leaf Green nie wyszło np. Thunder Yellow, także nie jest wcale regułą, że muszą wychodzić po 3 .
Opublikowano 15 marca 201015 l No faktycznie, zapomnialem o tych dwoch. I nawet pasuje, ze tutaj tez by nie bylo trzecij czesci. Czyli mozna znowu kupowac DS'a ;D Jak komus sie zechce niech napisze jakie sa wieksze zmiany wzgledem Pearl itd.
Opublikowano 16 marca 201015 l Narazie sobie pokemony odpuszcze bo jeszcze sie uzaleznie na kilka tygodni i bedzie;p Narazie mam na glowie ace attorney,ff 13 i inny wysyp gier...DS + PS3 i zycia nie starczy zeby to wszystko ograc. Btw czy w HG/SS jakos "dopakowali" multiplayer zeby byl ciekawszy? Nie wiem jakies mini turnieje z kumplami,rankingi takie cos.
Opublikowano 16 marca 201015 l Wiecie moze czy w hgss dziala glitch z ewolucją przez trade na GTS (tak jak w d/p/pt)?
Opublikowano 16 marca 201015 l Wiecie moze czy w hgss dziala glitch z ewolucją przez trade na GTS (tak jak w d/p/pt)? Jesli nie dziala to ja sie pisze na wymiany do ewolucji,bedziesz porzebowal pomocy to daj znac,bo pewnie jak skoncze ace attorney to sie zajme pokemonami;p
Opublikowano 20 marca 201015 l Działa (chociaż nie wiem czy to glicz czy zamierzone przez twórców) wczoraj sobie wyewoluowałem Machoka
Opublikowano 21 marca 201015 l Tak z ciekaowsci - ma zamiar ktokolwiek kupic oryginalna wersje z tym smiesznym gadzetem, co nabija lvl jak sie chodzi? ;D
Opublikowano 21 marca 201015 l Tak z ciekaowsci - ma zamiar ktokolwiek kupic oryginalna wersje z tym smiesznym gadzetem, co nabija lvl jak sie chodzi? ;D Ja, ale nie będę za bardzo używać tego "gadżetu". 1000 mil trzeba przejść żeby wszystko odblokować.