Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Nadrobiłem sobie ostatnio parę horrorów które miałem na liście:

Phenomena (1985) - fajna młodziutka Jennifer Connelly i muzyka Goblin która zawsze robi klimat, to na plus. A film to taki typowy styl Argento. 6/10

Happy Birthday to Me (1981) - dobry staroszkolny slasher, a takie lubię. Historia dość zagmatwana bo ciężko jak na ten gatunek odgadnąć kto tak naprawdę zabija, podejrzenia padają na każdego. W związku z tym końcowy twist fabularny jest konkretny, choć można go też uznać za mocno naciągany. 7/10

Krzyk 4 (2011) - niektóre wątki są niezłe, niektóre zbyt oklepane, ale i tak lepszy od trójki. Przydałoby się świeże spojrzenie na tą serie. 6=/10

Housebound (2014) - horror z tego żaden, ale historia całkiem ciekawa. Dobrze się ogląda. 7/10

Wyrmwood (2014) - zombie nigdy za wiele, tym razem w Australii. Oprócz wiadomego gore film przedstawia fajne patenty w tym wyeksploatowanym gatunku. 7/10

• Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Wyświetleń 458,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Obejrzałem sobie wczoraj Naked Lunch i Videodrome bo mi jakos zalegały i postanowiłem wreszcie nadrobić. O ile pierwszy nie jest horrorem, tak drugi to juz klasyka od twórcy Brundlefly'a i świetnie się go oglądało. Nie powie, jak bym obejrzał z 15 lat temu to inaczej patrzyłbym na kasety VHS i troche pociekłoby nogawką, hehe. 

Opublikowano

Wczoraj obejrzałem Last Shift. Film nie był zły, aczkolwiek twórcy za dużo "pożyczyli" z innych straszaków. Nie wiem czy był to celowy zabieg, czy tylko tak wyszło. Ale przewijają się tam motywy z takich filmów jak Szósty Zmysł, Naznaczony, trochę z Twin Peaks czy nawet japońskich horrorów typu Klątwa. Albo mi się tylko wydaje :P

VVitch jest świetny, uwielbiam takie obrazy i klimat.

Edytowane przez chris85

Opublikowano

O tak, w weekend też wpadł u mnie VVitch i zaje.bity klimacik i genialny OST. No i młoda czarownica dobra dupa :lapka:

960full-sarah-stephens.jpgcCvkjT7.jpg

Opublikowano

Jak komuś się podobał VVitch to polecam film "Sauna" ( ale pewnie już większość oglądała ). Za(pipi)isty klimat i ciekawa historyjka, dla mnie zaskoczenie ogromne.

Opublikowano

Wczoraj obejrzałem ze znajomymi 2 kupsztale "Robert" "Taśmy Watykanu". Taśmy mniejszy kupsztal bo dobra dupa tam gra. Ale oba kupsztale tak samo śmierdzą.

Opublikowano

Ktoś tu kiedyś polecał film The Witch - dzięki :good: 
Skusiłam się i nie żałuję, kawał dobrego kina. Świetnie budowane napięcie, rosnąca paranoja i coraz bardziej zaciskająca się pętla strachu. Wydarzenia enigmatyczne, powolne, zawieszone w czasie, z hukiem przecinane kapitalną nutą jeżącą włosy na głowie. Przyznać muszę szczerze, przez samą ścieżkę dźwiękową odpaloną w nocy - można zejść z tego padołu  :daddy: 

8/10

Opublikowano

Nie oglądam trailerów filmów od dobrych paru lat, dopiero jak film zobaczę. Polecam! :P Ale "Witch" miałem już tyle razy oglądać, że w końcu się zabiorę!

Opublikowano

Sauna swietna, dawno obejrzana ale zakonczenie jak i sama metaforycznosc jak dla mnie za trudna do ogarniecia.

Opublikowano

teraz jest w kinach Conjuring 2, ale nie widziałem jedynki - czy to przeszkadza w odbiorze?

Opublikowano

To co za problem zaopatrzyć się i za 2 godziny mieć nadrobione?

Ale pierwsza część to średniak jak cholera, więc dwójka może być co najwyżej tylko lekko gorsza.

Zresztą widziałem trailer - :facepalmz:

Edytowane przez Masorz

Opublikowano

Mi się tam podobała jedynka trochę.

Opublikowano

kompletny zanik gustu jak łykacie takie typowe gówna które mają zarobic w kinie na gąbkach umysłowych.

90 minut podskakujecie jak lalka spadnie ze stolu labo otworzy sie strych, na koncu nagle sie okazuje ze moze w koncu trzeba cos pokazac i  mamy - postac dretwieje i zostaje uduszona rpzez ducha.

żal mi  was

no chyba że chodzi o  Vere <3

http://gawker.com/horrors-got-a-haunted-house-problem-why-i-hated-the-c-1046183871

The Conjuring is at once a missed opportunity and more of the same. Plot-necessary willful ignorance by otherwise sharp adults at clear signs that something is amiss? Check. A creepy doll? Check. A scary basement full of possibly possessed antiques (a trope sufficiently mocked Cabin in the Woods already)? Check. Two of those basements? Check. A ghost that only kids can see and/or bond with? Check. Trite expositional misery that made the ghost what it vaguely is today? Check. A climactic exorcism (which is so overacted that, in a vastly different scenario than the one drawn in the Atlantic review quoted above, the theater I saw it in united through laughter)? Check.

Opublikowano

To poleć jakiego straszaka porządnego obejrzeć piękny kawalerze.

Opublikowano

no nie bedzie nudzil  ze ten horrorek  z policjantką na posterunku jest realnie dobrym straszakiem bez bawienia się w buuuu, a ostatnio dobry film o duchach?

poltergeist 2.

Opublikowano

nie no do licha, klasyczny, remake już z trailera wpisywał sięw  tą (pipi)zkę którą kontynuują filmy typu condżuring

Opublikowano

no ale najpierw jedynka co nie

ogólnie jestem  w szoku że ktoś nie widział  ducha.

Edytowane przez milan

Opublikowano

no dobra ale ja chce iść na horror do kina, tam wrażenia są spotęgowane i pewnie bym skakał ze strachu już na pogromcach duchów a co dopiero na takim conjuring