Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

X360 i NAT

Featured Replies

Opublikowano

Porty nie są blokowane, po prostu jak przychodzi niezamówiony pakiet na port x to router nie wie gdzie go skierować i go odrzuca, no chyba że jest otwarty więc wtedy ktoś może się włamać i pogrzebać sobie w ustawieniach routera.

Porty są 3: 3074 TCP i UDP oraz 88 UDP (53 i 80 nie trzeba, porty 53 UDP i 80 TCP zawsze są otwarte, bo to są porty DNS i www, bez nich "net nie chodzi"), czasem jednak przekierowanie to nie przekierowanie ale w firewallu grzebanie i przypadkiem to coś daje. Możesz przekierować wszystkie 1-65535 both ale po co? Nic wielkiego się nie stanie, wirusy ani hakiery Xboxowi nic nie zrobią (co innego przekierować wszystko na kompa bez firewalla).

Edytowane przez Arek_

• Odpowiedzi 88
  • Wyświetleń 21,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Zgadza się, lamerska robota, to nie jedyny taki kwiatek, ale jeden z wielu. Ja tą stronę podaję jako przykład żebyście się nauczyli na przykładach jak to robić. Ale nie warto stosować się ściśle, jest tam gigantyczna ilość przekierowań i routerów, podejrzewam że wprowadzają/podsyłają je sami użytkownicy. Przekierować należy tylko 3 porty (a nawet 1 - 3074 UDP), przy bardzo wrażliwym firewallu trzeba też w nim grzebać (często przekierowanie robi w tle regułki dla firewalla). Jednak czasem nawet wszystko zrobione dobrze nie wystarcza z winy dostawcy netu lub firmware routera.

Opublikowano

Jesli w ustawieniach routera włączę UPnP, to nie muszę przekierowywać portów?

Opublikowano

Podobno zależy od routera, ja próbowałem z 5 i w żadnym UPnP nie pomogło, więc należy przekierować (choć znam liczne przypadki gdy się samo przekierowuje np.w PS3, w Burnoucie 4 i wielu programach na PC).

Opublikowano

Włączyłem UPnP i NAT otwarty.Nie musiałem przekierowywać żadnych portów, zarówno w teście jak i w MW2 wynik pozytywny(router DIR-300).

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

ja także włączyłem UPnP i nie pomogło dalej śreni nat , ale zrobiłem co innego w DMZ podałem adres IP konsoli i mam NAT OPEN . zrób to samo :)

Opublikowano

No i nie idzie, wchodze w konsole z ktorej biore numer IP wpisuje go tam w ten DMZ klikam enabled i wyskakuje Error

The IP address is not in the same subnet with the LAN! nie wiem co mam zrobic =/

Opublikowano

Jezeli w czasie testu nic nie wyskakuje, tzn ze NAT jest otwarty? MW2 podaje NAT, pewne to jest?

Opublikowano

W tescie nic nie wyskakuje, wszystko w tesciku jest OK, aczkolwiek w MW2 pokazuje ze jest Sredni i czasami do paru osob nie moge sie podlaczyc. Nie fajnie jest ze przeze mnie musi ktos inny robic hosta itp. ;/ i mam dwie osoby z ktorymi bez kogos innego nie moge sie podlaczyc.

btw. net do konsoli idzie z PC a PC oczywiscie od modemu przez Wi-Fi tak a propo

Opublikowano

Hexa to spróboj jednocześnie wączyć UPnP i IP w DMZ nie ma bata musi iść .

chyba ze trzeba by było coś w ustawieniach na kompie zmienic jak masz net przez PCta , u mnie idzie bezposrednio od routera po kablu .

Opublikowano

No wlasnie UPnP mam enabled, a pozatym za kazdym razem moja konsola ma inne IP przy jej wlaczeniu.

Tak ze wydaje mi sie ze musialbym jakos przypisac jej stale IP i potem to zrobic no ale ja tego

wlasnie nie ogarniam, a nie chce sam zbytnio kombinowac bo juz dwa razy cos namieszalem ze neta w ogole nie bylo :confused:

Opublikowano

http://yfrog.com/5ibeztytuuukfj popatrzcie i pomozcie =[

Odp. po czasie, ale serwer PE, był martwy ze 2 tygodnie z przerwą. Zrobiłeś wszystko kompletnie olewając moje rady, więc masz efekt. 192.168.1.1 to jest zwykle IP routera, więc sobie zrobiłeś przekierowanie z routera na ten sam router, totalny absurd. Konsola musi mieć stałe IP, np.192.168.1.2, a porty są 3 a nie żadne 8.