Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Monster Hunter Freedom 2/2G/Unite

Featured Replies

Opublikowano

ja chyba jutro bede robil fatalisy , wszystkie 3 XD

o ile wyfarmie big elder jawelzeby zrobic łuk na fata :P

ogolnie zajbiscie sie gra z innymi :D

a o co chodzi z fata? solowałem go w 2g pare razy

• Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Wyświetleń 172 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• cos nie moge dorwac rathalos plate, ucinam mu ogon, potem łapie i nic, to naprawde tak rzadki item? i czy mozna go zdobyc z normalnego rathalosa?

• Imo bardziej chodzi o ilosc sprzedanych konsol a nie silnik, Wii brakuje w sklepach a ps3 sprzedalo sie tylko pare milionow.

• nie ma co sie jarac MHP2G bo i tak nigdy nie wyjdzie po angielsku

Opublikowano

cholera, moze i mam onslaughta ale... jakos nie czuje jego powera na high ranku :/ 2 blangongi zalatwilem w 20 min, ale juz w quescie z pojedyncza blangoga meczylem sie 40 min... z khezu tez z 40 min :/ to przez moj brak skilla czy po prostu na high ranku sa takie mocne? :P

Opublikowano

no na high ranku są silniejsze potwory, ale 40 minut z onsloughtem to cholernie długo, słaby skill chyba :P

A, że 2 blango zabiłeś szybko to normalne bo one mają mniej HP, niż jakby był tylko jeden w quescie.

Opublikowano

dobra teraz mi sie udalo zabic red khezu w niecale 30 min :P zrobilem true devila ^^

Opublikowano

z tym khezu to probnlem tez moze polegac na tym ze khez jest dosyc kiepski do zabijania młotem prawie wszystko ma twarde i tylko w glowe powinno sie walic, ale ejst malo okazji i trudno trafic bo jest mała , khez przez to potrafi długo zdychac ;p

ja uzywam na niego zazyczaj łuku, tez nie wchodzi za duzo dmg ale przynajmniej caly czas monza strzelac ;p

Edytowane przez Yano

Opublikowano

chyba zrobie sobie przerwe od mhf2, high rank jest ponad moje sily i nerwy, dual plesioth mnie wnerwia :/ jakies rady? bron? :P

Opublikowano

łuk z pierce i (moze byc tez z thunderem) i walic od przedu w glowe zeby pierce lecial przez szyje, to najlatwiejszy sposob

Opublikowano

pierce? a coz to takiego o.O sorry, nie jestem obyty w lukach/bowgunach :P

dobra chyba juz wiem o co chodzi, czyli np takim lukiem bylby Diablos Horn Bow I tak?

Edytowane przez Rayos

Opublikowano

wazne zeby 3 poziom naciągu był pierce, nie muszą byc wszystkie, bo i tak warto uzywac tylko 3 (ew 4 jesli masz skilla ktory da 4)

diablos 1 moze byc za slaby na higrnakowego plesa, nie wiem ;p

mozesz tez uzyć bowguna z pierce ammo albo thunder ammo

Opublikowano

no to mozna zrobic diablos horn bow 2 :P a nie daloby rade mlotem jakims albo true devilem ?

albo sonic bow?

Edytowane przez Rayos

Opublikowano

oczywiscie ze da rade wszystkim, ale skoro masz problemy to zaproponowalem najlatwiejszy sposob czyli walenie z dystansu ;p

tru devil powinien byc calkiem dobry, bo ma thuunder, ale trzeba odpowiednio unikać atakow ;p

sonic to raczej za slaby troche (zalezy ktory) ale co gorsza nie ma pierce ktore ejst najleosze do walenia w szyje (najsłabszy punk plesa jesli chodzi o bron dystansowa)

Opublikowano

omg ale zdycham, straszny upał, nic dzis nie jadlem tylko przechodzilem gosciowi 8 i 9 hr ;p (i w sumie obilem jeszcze inne rzeczy)

fajnie bylo ale tak duza dawka monstera (7h) bez jedzenia i bez rpzerwy robi sie troche meczoca, zwlasza jak w pokoju jesr 30 stopni

Edytowane przez Yano

Opublikowano

nono takie nerdzenie złe jest fhói - kiedyś miałem takie 2 tygodnie, że o 23 włączałem sobie konsolke przed snem 'na jedną misję' i grałem do 4-5 nad ranem - potem w pracy wyglądałem jak zwłoki ;D

Opublikowano

ta tez tak mialem z mh1 w necie - ponad miesiac codzinnie gralem od 23 do 6-8 rano ;p totalny zgon

teraz przez xlinka tez od tygodnia chodze spac o 4 ;p chociaz zazwyczaj nie gram tyle, potem siedze i obczajam rzeczy ;)

ale (pipi)e to jestem fanem MH i jakos to zniose ;p (to ze zdycham ;p)

wole sie wyrzyc teraz poki mam czas ;p

Opublikowano
wole sie wyrzyc teraz poki mam czas ;p

potem praca, rodzina, dzieci...

Opublikowano

no to SRU !! :D ja tak właśnie mam :P i jakoś znajduje czas dla MHU!! i zawsze znajdę czas na niego!! późnymi wieczorami najczęściej... Zmierzam właśnie wielkimi krokami na HR6 :D

Opublikowano
:/ a ja dalej mecze te dual plesiothy na hr 5 :/ nie moge zadnego zabic :/ mlotem to trzaskam jednego 25 min i anu mi sie sni padac, luku nie mam zadnego dobrego zeby go bic, a true devilem nie mam szans z jego body slamem, prawie mnie zabija ten jego $&%%&/§$%§$ atak :/
Opublikowano

pójdź na trening z plesem i ćwicz unikanie jego body slama

można go uniknąć fikołkiem, musisz tylko kulnąć się dokładnie w momencie gdy on zaczyna atak mniej więcej wtedy gdy podnosi tylną stopę z ziemi

jak juz wyczujesz ten moment to LSem można go zbić łatwiutko

http://www.youtube.com/watch?v=9qyXv1EsRzY...feature=related

1:50 w tym filmiku ładnie widać jak unikać tego ataku

Edytowane przez firana140

Opublikowano

kusza z pierce, a ls to biegac przed morda najlepiej, bedzie glownie strzelal woda

Opublikowano

no w koncu ubilem wszystkimi bronmi khezu i dayimo hermitaura, khezu HH i gunlance to masakra zwlaszcza ze nie umie sie tymi bronmi grac :P no ale w koncu odblokowalem treningi z plesiothem i mi sie odechcialo trenowac z nim :/ bede probowal juz w quescie, poza tym w treningach nie z plesiem ls :/