matrix_dk 1 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 moze nie na temat, ale jak dodać Xboxa 360 w domowej sieci Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 nie ma takiej mozliwosci Cytuj Odnośnik do komentarza
Mefi23 15 Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Witam. Kumpel ma na sprzedaż 120GB dysk za bardzo niską cenę ,ale nie jestem pewny czy wszystkie savy,demówki,profile które mam na 20GB dysku można przenieść na 120. Jeśli tak to proszę powiedzieć jak Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 ale ma oryginalny 120GB czy zrobiony (wstawiony do obudowy od 20GB dysk 120GB WD kupiony osobno) jak ma oryginalny to mozna zadzownic do MS i zamowic oryginalny transfer kit, czyli specjalny kabel z plyta do transferu i przeniesie sie wszystkie dane za pomoca tego... Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 ile kosztuje u nich taki transfer kit? Cytuj Odnośnik do komentarza
ShtaS 174 Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Jak nie masz drugiego, oryginalnego dysku to po co ci to kupowac? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mefi23 15 Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 ale ma oryginalny 120GB czy zrobiony (wstawiony do obudowy od 20GB dysk 120GB WD kupiony osobno) jak ma oryginalny to mozna zadzownic do MS i zamowic oryginalny transfer kit, czyli specjalny kabel z plyta do transferu i przeniesie sie wszystkie dane za pomoca tego... Ma orginał. Dobra czyli już wiem,a w jakiej cenie jest to cudo? Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Jak nie masz drugiego, oryginalnego dysku to po co ci to kupowac? po jajco, do kolekcji transfer kitów ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
ShtaS 174 Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 (edytowane) Jak nie masz drugiego, oryginalnego dysku to po co ci to kupowac? po jajco, do kolekcji transfer kitów ;] słuchaj, robię stronkę o transfer kitach i szukam ich miłośników. Chcesz pisać newsy? Edytowane 18 Lipca 2008 przez ShtaS Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 nic nie kosztuje, przysylaja to za free... Cytuj Odnośnik do komentarza
Mefi23 15 Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 nic nie kosztuje, przysylaja to za free... To jeszcze lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 a na jakiej zasadzie to sie odbywa? Laczymy dysk tym kitem potem zgrywamy na dysk PC i z PC na inny dysk? Cytuj Odnośnik do komentarza
Krzys PL 28 Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 (edytowane) Do konsoli podpinasz jeden dysk przez USB(transfer kit) drugi normalnie wkładasz płytę to sie kopiuje i wsio. Edytowane 18 Lipca 2008 przez Krzys PL Cytuj Odnośnik do komentarza
RobertKWL 0 Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 nic nie kosztuje, przysylaja to za free... To można opylić na Allegro taki Transfer Kit Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 006 Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 typowe myślenie polaczka kombinatora. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wieslaw 2 360 Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 (edytowane) nic nie kosztuje, przysylaja to za free... Już nie przesyłają. Dzwoniłam do MS - "proszę to kupić w sklepie", na szczęście ludzie, którzy kupili dysk 120GB w sklepie mają to w opakowaniu i takie kabelki krążą w obiegu. Edytowane 19 Lipca 2008 przez Wieslawa Cytuj Odnośnik do komentarza
Mefi23 15 Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 nic nie kosztuje, przysylaja to za free... Już nie przesyłają. Dzwoniłam do MS - "proszę to kupić w sklepie", na szczęście ludzie, którzy kupili dysk 120GB w sklepie mają to w opakowaniu i takie kabelki krążą w obiegu. Tak też myślałem bo gdzieś mi się zdawało ,że widziałem to i dlatego pytałem.Gdy usłyszałem ,że za free to byłem troche zdziwiony. W obiegu tzn? Cytuj Odnośnik do komentarza
Wieslaw 2 360 Opublikowano 21 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 nic nie kosztuje, przysylaja to za free... Już nie przesyłają. Dzwoniłam do MS - "proszę to kupić w sklepie", na szczęście ludzie, którzy kupili dysk 120GB w sklepie mają to w opakowaniu i takie kabelki krążą w obiegu. Tak też myślałem bo gdzieś mi się zdawało ,że widziałem to i dlatego pytałem.Gdy usłyszałem ,że za free to byłem troche zdziwiony. W obiegu tzn? Tzn. na forach. Może tutaj też ktoś ma taki kabel i go kisi w domu niepotrzebnie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 21 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 (edytowane) przysylaja w tamtym tygodniu zamowilem i dostalem juz nie wiem jakie warunki trzeba spelniac, ja dostalem do ELITE, po prostu pwoiedzialem ze kupilem konsole i tego nie bylo a chce przenisc dane ze starej konsoli i tyle, oczywiscie konsole trzeba zarejestrowac itd. jak kupiliscie same HDD to sie nei dziwie ze nie chca dac, bo z HDD dostaje sie to juz przy zakupie... Edytowane 21 Lipca 2008 przez Juchy Cytuj Odnośnik do komentarza
Wieslaw 2 360 Opublikowano 21 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 przysylaja w tamtym tygodniu zamowilem i dostalem juz nie wiem jakie warunki trzeba spelniac, ja dostalem do ELITE, po prostu pwoiedzialem ze kupilem konsole i tego nie bylo a chce przenisc dane ze starej konsoli i tyle, oczywiscie konsole trzeba zarejestrowac itd. jak kupiliscie same HDD to sie nei dziwie ze nie chca dac, bo z HDD dostaje sie to juz przy zakupie... tak właśnie jest, kable wydają wyłącznie do Elitów. Cytuj Odnośnik do komentarza
sivkins 0 Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Czy dzięki temu kabelkowi przeniosę filmy,mp3,foty na dysk xo? Cytuj Odnośnik do komentarza
Wieslaw 2 360 Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Czy dzięki temu kabelkowi przeniosę filmy,mp3,foty na dysk xo? Ten kabel służy wyłącznie do jednorazowego przeniesienia całej zawartościu dysku 20GB na nowy dysk 120GB i do niczego innego. Dysk 20GB po operacji zostaje wyczyszczony. Cytuj Odnośnik do komentarza
vagrant3 0 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Da się przenieść dane z dysku 20GB na 60GB? Bo o takiej możliwości nikt nie pisze a mi by się przydała... Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 da analogiczne postepowanie jak z 20 na 120 (na 250 nie sprawdzalem, ale zapewne tez sie da bo transfer kity wychodzily dawno jak nie bylo jeszcze nic innego niz 20 i 120, a na 60 sprawdzalem i idzie wiec i na 250 pojdzie) Cytuj Odnośnik do komentarza
vagrant3 0 Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 (edytowane) Próbowałem przed momentem zrobić to przy pomocy oryginalnego kabla i softu MS. Niestety, program do transferu zatrzymał się na informacji żeby podłączyć nowy dysk i za chiny nie chciał ruszyć dalej (pomimo podłączonego oczywiście dysku). Podejrzewam, że to problem z softem, który nie uwzględnia opcji przenoszenia z 20GB na 60GB. Zresztą dlatego wczoraj pytałem, bo w oficjalnej dokumentacji MS nie wspomina się o innej możliwości niż 20GB ---> 120GB. Dysk był podłączony oczywiście do portu z tyłu konsoli i pracował (maleńkie wibracje). Jest to używana 60-tka, niesformatowana (wbrew informacji od sprzedającego), ale z minimalną zawartością. Pomyślałem poźniej, żeby może go właśnie sformatować, ale jak dostałem pytanie o numer seryjny konsoli, to się wycofałem Chyba, że chodzi tylko o przypisanie go do mojej konsoli, czyli do nowej, z którą miałby pracować. Ale nie chciałem czegoś sobie zepsuć 'obcym ciałem'. Przez chwilę myślałem też o przeniesieniu zawartości przez MU 256MB, ale chyba za dużo z tym pierzenia i jakoś przeniesienie systemowe całości wydaje mi się pewniejsze. Postaram się załatwić alternatywę dla kabelka i oprogramowania do MS i spróbuję jeszcze raz. Jakieś sugestie? Juchy? EDIT: Już nieważne ;] Pożyczyłem inny Transfer Kit, nowszą wersję, uniwersalną i ładnie poszło. Edytowane 16 Grudnia 2009 przez vagrant3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi