mr_pepeush 96 Opublikowano 1 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 czy odpowiedzią quizu jest gra? konkretny tytuł? czy może chodzi o coś zwiazanego z ps3, ale grą nie będące? Cytuj Odnośnik do komentarza
Grez 33 Opublikowano 1 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 Naprowadzenie ? Hmm, co przedstawiają wszystkie obrazki ? I co je łączy Z czego na pierwszym skupcie się na tym co jest najbardziej widoczne. co je łączy ?? prasa ?? dziennikarstwo (bo na pierwszym jest najbardziej widoczna loża dziennikarska/vipów ?? czyli tytuł : " Press the Button 5 :zemsta taksówkarza " to jest naprawdę hardcore tryb (hyba że tytuł to Heavy Rain- press jako prasa i naciskać (button) czyli festiwal QTE ) ale wtedy popełnie harakiri . . . . . . . . . . . uprzednio zadając zagadkę w stylu : HARDCORE Cytuj Odnośnik do komentarza
triboy 958 Opublikowano 1 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 MAG? Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 @Pepe Tak, jest to gra. @Grez Jest to związane z prasą, ale idziesz w złą stronę. Jak już wykombinowałeś co przedstawiają wszystkie 3 obrazki to zastanów się czym się teraz róznią @tri Nie jest to MAG (btw jakoś 2-3 zagadki temu zadawałem MAG'a więc trochę się spóźniłeś ) Cytuj Odnośnik do komentarza
Grez 33 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 różnią się tematyką prasy ?? sportowa/polityczna/konsolowa ?? -- ciągle nic Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Chodzi mi o to że róznią się nazwą idź dalej w tym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza
triboy 958 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Kurczę, MAG pasował do trybun - duża liczba graczy, o fotce z magazynem PE nawet nie wspomnę Może The Adventures of Tintin? Słowo-klucz: reporter. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Pisałem że gra jest starszej daty Cytuj Odnośnik do komentarza
Grez 33 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Beyond Good & Evil HD ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Nie. Podpowiem ci że musisz znaleźć odpowiednią gazetę (nie ma jej na obrazkach). Cytuj Odnośnik do komentarza
schabek 5 297 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Uncharted? Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Nie ma gazety Uncharted Cytuj Odnośnik do komentarza
triboy 958 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 (edytowane) Folklore? Na zdjęciu najbardziej wyeksponowana jest trybuna, na zdjęciu z gazetami brakuje "Trybuny Ludu", w googlu wyraz "lud" tłumaczy między innymi na "folk". Edytowane 3 Czerwca 2012 przez triboy Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Hehe, nie Może wyjaśnie jeszcze coś. Na początku był tylko obrazek z toru (chodziło o trybunę), jako pierwsza podpowiedź doszedł zbiór PE, chodziło o gazetę (drug obrazek jako potwierdzenie) co też sam pisałem i żeby się skupić na nazwach. Dosłownie, tytuł gazety = niepełny tytul gry (jeden wyraz). Cytuj Odnośnik do komentarza
Igor67 138 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Mirrors Edge? Cytuj Odnośnik do komentarza
mr_pepeush 96 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 bez urazy, ale ten quiz uważam za pomyłkę; pomiędzy [tor + motocykle + trybunę] a gazety postawiłeś znak równości uznając, że to naturalne skojarzenie; quiz zaczął się w momencie, w którym powiedziałeś, że tytuł gry to tytuł gazety; zaczął się i skończył jednocześnie, bo teraz to jest znów strzelanie, bo nie ma kolejnej poszlaki, by wyłowić prawidłowy trop; przy tej ilości przegięć gazeta, o którą Ci chodzi może być magazynem portorykańskich pań domu zajmujących się szydełkowaniem i jakaś jedna fraza tytułu nawiązuje do tytułu np. Tales of Graces. to nie hardcore, to nieporozumienie... (do tej pory dawałeś ciekawsze propozycje); 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
triboy 958 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 (edytowane) No cóż, jeżeli faktycznie chodzi o ME, to kluczem jest magazyn Edge. Nie mam tylko zielonego pojęcia jak można było to odgadnąć po pierwszej fotce No G, tłumacz się Edytowane 3 Czerwca 2012 przez triboy Cytuj Odnośnik do komentarza
KrzychooAsDoc 5 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 (edytowane) Jest taki film o motocyklistach "Jazda na krawędzi", mogło o to chodzic autorowi w pierwszym obrazku. Nie doczytałem posta, że "chodziło o trybunę". Teraz to nijak się kupy nie trzyma Edytowane 3 Czerwca 2012 przez KrzychooAsDoc Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Wiem o jaką gazetę chodzi ale nijak nie mam pojęcia jaka to ma być gra. Cytuj Odnośnik do komentarza
Igor67 138 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 To powiedz jaka Może my skojarzymy Cytuj Odnośnik do komentarza
triboy 958 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Igor już napisał, Mirror's Edge. Jak tak teraz na to patrzę, to może faktycznie o to chodzi. Fotka z trybuną -> trybuna -> gazety -> magazyn PE -> magazyn o tematyce growej -> magazyn Edge -> gra z "Edge" w tytule -> Mirror's Edge Cytuj Odnośnik do komentarza
Igor67 138 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Ale sam nie wiem czy to dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 @Pepe Przyznaje się, trochę zjebałem, nie wiem w momencie wymyślenia wydawało mi się że jest dobrze. @quiz Pomimo tego że triboy rzucił jakże trafnym rozumowaniem które pasuje idealnie do odpowiedzi Igora, to nie o to mi chodziło. Teraz widzę że w moim wyjaśnieniu o gazetach zabrakło jednego słowa: "polska" nazwa gazety = cześć tytułu gry (tytuł jest jednowyrazowy). Jak dalej nie będziecie wiedzieć to wrzucę podpowiedź ostateczną. Cytuj Odnośnik do komentarza
mr_pepeush 96 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 dawaj, bo się to już ciągnie zdecydowanie za długo, poza tym nadal Twoje wyjaśnienia są niejednoznaczne; nie wiadomo, czy chodzi o tytuł czy o określenie na gazety: dziennik, miesięcznik, dwutygodnik, kwartalnik, periodyk... nie wiadomo czy chodzi Ci o polską gazetę, czy o spolszczony tytuł gazety zagranicznej; Cytuj Odnośnik do komentarza
Igor67 138 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Może gazeta to gala? Ale nie znam żadnej takiej gry Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi