Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

No świetne to było :D Chyba nikt się nie spodziewał, że na gównach spędzą z 5-10 minut, a resztę przeznaczą na normalne rzeczy :) Nie ma co, pokazali klasę.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 186 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Nikt? Raczej nie spodziewali się tego ludzie, którzy mają Wii za słabe (pipi). Jak ktoś się interesuje to wiedział dokładnie, że Nintendo zarządzi. Pisałem o tym w wojnach nie raz i nie dwa. Ciekawe gdzie teraz są ci haterzy

Opublikowano

Albert nie przejmuj się, tego rodzaju głosy to normalka, zwłaszcza u graczy tutaj w Polsce. Nie wiem czym to jest spowodowane, może brakiem chęci przybliżenia sobie tego co proponuje Nintendo, a może też pewnego rodzaju antagonizmem przez to jak ta konsola i gry na nią się sprzedają na świecie. W każdym razie tegoroczna konferencja po tym co pokazało MS będzie najważniejsza ze wszystkich. W końcu kto inny jak Nintendo przoduje w tej generacji i tym samym wiedzie prym w innowacjach, i zapewne kształtowaniu tego w którym kierunku podąży branża? Sony? MS? Oba z trudem nadążają za rewolucyjnym sterowaniem Wii i próbują zagarnąć choćby część tortu z tego co już 2006 Nintendo ładnie określiło "Revolution" w sposobie myślenia o konsoli.

Piszecie, że gry Nintendo są słabe? Jakoś ogólnoświatowa tendencja do oceniania gier Nintendo temu przeczy. Samo zapowiedzenie sequela do Super Mario Galaxy rok temu zmiotło wszystko co się wcześniej pojawiło w L.A.. W końcu nie co roku przedstawiana jest gra, która będzie na pierwszym miejscu najlepiej ocenianej gry w historii branży, a tak jest obecnie.

Czas się obudzić z tego pięknego snu, że na rynku królują konsole konkurencji i czekać na to co pokaże Nintendo. W końcu nie ma drugiej firmy, no może Apple, której każdy nowy produkt z miejsca zostaje ogłoszony hitem na miarę poprzednich.

Cytuję sam siebie, bo się po prostu nie myliłem! PO PROSTU SIĘ NIE MYLIŁEM!

Sony ma trudne zadanie zbić hype, który się zrobił po Nintendo.

Opublikowano

Chyba dobre gry pokazywali bo ludzie bili brawo jak szaleni.

Ci którzy Kirby zrobili mieli fajne pomysły na tę grę.

Opublikowano

Greg, a jak podobała Ci się prezentacja Zeldy? Przecież ta gra ma wykorzystywać nakładkę na Willota (i to obowiązkową, bez niej nie pograsz), a gdzie ta precyzja? Miyamoto sam chyba nie wiedział co się dzieje, bo Link albo w ogóle nie reagował, albo nie tak jak zamierzył to sobie Japoniec. Jak dla mnie pokaz sterowania w tej grze to niewypał.

Za to Epic Mickey zarządziło, podkradli parę patentów z Okami i wyjdzie fajna platformówka.

Opublikowano

Konferencja N skutecznie mnie uświadomiła, że Wii i wynalazki na nią kompletnie mnie nie jarają.

Nie wiem w czym ta podnieta. Co takiego pokazało N.....

Setne wcielenie tych samych gier.........

Opublikowano

Tex, my dwaj po prostu mamy te cholerne Wii i wiemy co potrafi Nintendo. Dzieci Playstation nie mają o tym zielonego pojęcia i zamiast siedziec cicho udają wielkich znawców :lol:

Opublikowano

Włączyłem na chwilę konfę N. Zobaczyłem Donkey Konga. Wyłączyłem. Dziękuję, dobranoc.

Opublikowano

Greg, a jak podobała Ci się prezentacja Zeldy? Przecież ta gra ma wykorzystywać nakładkę na Willota (i to obowiązkową, bez niej nie pograsz), a gdzie ta precyzja? Miyamoto sam chyba nie wiedział co się dzieje, bo Link albo w ogóle nie reagował, albo nie tak jak zamierzył to sobie Japoniec. Jak dla mnie pokaz sterowania w tej grze to niewypał.

http://www.youtube.com/watch?v=Utg0TsYfY1c

btw. sterowanie na M+ jest świetne i bardzo dokładne. To co się działo na konferencji to jakiś błąd w komunikacji, nic innego. Po konferencji gdy ludzie się dobrali do stanowisk z grą wszystko działało jak powinno. Ale trolować zawsze można :lol:

edit: dzieci Plejstejszyn - cały świat wiwatuje na cześć Nintendo, ale w Polszy nie :lol:

Edytowane przez Texz

Opublikowano

Włączyłem na chwilę konfę N. Zobaczyłem Donkey Konga. Wyłączyłem. Dziękuję, dobranoc.

+ 10000000000

jak nigdy.

Serio wole już chyba gry z psn, xla.

N nie istnieje, nie wierzę, że ludzie nabierają się na ten chłam.

Sony w Tobie nadzieja.

Opublikowano

Szczerze mówiąc nie wiem dlaczego tak się spuszczali nad tym sterowaniem. Nic czego by nie było w Twilight Princess nie zobaczyłem

Opublikowano

http://www.youtube.com/watch?v=Utg0TsYfY1c

btw. sterowanie na M+ jest świetne i bardzo dokładne. To co się działo na konferencji to jakiś błąd w komunikacji, nic innego. Po konferencji gdy ludzie się dobrali do stanowisk z grą wszystko działało jak powinno. Ale trolować zawsze można :lol:

edit: dzieci Plejstejszyn - cały świat wiwatuje na cześć Nintendo, ale w Polszy nie :lol:

Wiem, że jest precyzyjne, ale nie w tej grze. A Nintendo właśnie skupiło się na promowaniu tego sterowania w Zeldzie, dlatego niewypał.

Opublikowano

Wiem, że jest precyzyjne, ale nie w tej grze. A Nintendo właśnie skupiło się na promowaniu tego sterowania w Zeldzie, dlatego niewypał.

Nie, nie w tej grze, ale nie w tym momencie gdzie stał Miyamoto. Można tylko przypuszczać co się działo, ale nie jest to wina software tylko hardware. Mam Wii i podobnie się to zachowuje gdy są słabe baterie, albo sensor bar nie widzi kontrolera.

Opublikowano

@Albert Wesker: W takie gry jak Donkey Kong i Kirby da się grać bez machania, np. na padzie czy trzeba machać ?

Opublikowano

W sumie dziwne, że nie pokazali tego Vitality Sensora (np jak działa po podczepieniu do penisa), podobnie jak Microsoft Milo. Może to projekty, których jedni i drudzy się teraz wstydzą.

Opublikowano

dzieci Plejstejszyn - cały świat wiwatuje na cześć Nintendo, ale w Polszy nie :lol:

Dzieckiem jestem bo wolę pograć w Heavy Rain niż pomachać gałeczką aby przeciąć jakiś tam wielki kwiatek i pozbierać sobie grzybki??

Możesz mi wyjaśnić czemu mam wiwatować na cześć N??? Bo nie rozumiem co takiego pokazali, że jak to mówisz cały świat oszalał.

Opublikowano

dzieci Plejstejszyn - cały świat wiwatuje na cześć Nintendo, ale w Polszy nie :lol:

Dzieckiem jestem bo wolę pograć w Heavy Rain niż pomachać gałeczką aby przeciąć jakiś tam wielki kwiatek i pozbierać sobie grzybki??

Możesz mi wyjaśnić czemu mam wiwatować na cześć N??? Bo nie rozumiem co takiego pokazali, że jak to mówisz cały świat oszalał.

Beniek ale co się przejmujesz.

Chyba lepiej być dzieckiem plejstejszyn czy iksboksa. Niż w wieku xx jarać się się grami dla dzieci.

Z grami zacofanymi do granic możliwości. N jako jedyne cofa się w rozwoju.

PS. Texz nooo. A po konfie Sony będziesz jarał się Sony i ich grami. Nie ma co obiektywizm; :thumbsup:

Życzę Ci zagrania na wii w GT5, Agenta, NFS itd.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

W ogromną większośc "normalnych" gier gra się klasycznie:

Zelda: Twilight Princess - normalne sterowanie analogiem, walka mieczem to machnięcie (poziome lub pionowe). Nie wymachy na pół pokoju tylko normalne lekkie machnięcia

Super Mario Galaxy - normalne sterowanie analogiem, skakanie na przyciskach, machnięcie wiilotem to spin w wykonaniu Mariana. Dodatkowo pointerem zbieramy gwiazdki zamiast na nie wchodzic, wiilot wykorzystywany też do minigierek

Metroidy - pointerem poruszamy jak myszką, sterowanie na przyciskach, strzelanie też.

Okami - tak jak Zelda, dodatkowo rysujemy znaki pointerem zamiast gałką

W normalnych grach wiilot pełni funkcję dodatkową, to po prostu rozszerzenie klasycznego sterowania

Opublikowano

czy jestem inny jezeli jedyna gra jaka podoba mnie sie od N to Super Mario kart? wszystkie inne mnie nudzą?

Opublikowano

W jakie i ile grałeś?

Opublikowano

+ 10000000000

jak nigdy.

Serio wole już chyba gry z psn, xla.

N nie istnieje, nie wierzę, że ludzie nabierają się na ten chłam.

Sony w Tobie nadzieja.

16itwzb.jpg

ja wiem, ze to tylko forum, ale dajcie sobie spokoj z ta retoryka na poziomie podstawówki

Opublikowano

Obejrzałem ten pokaz Nintendo 3DS i jestem pod wrażeniem. Dotychczas zastanawiałem się nad kupnem zwykłego DS lite ale teraz sam już nie wiem. Niby cena niższa od tej nowej "zabawki" ale jednak to co pokazało Big N skłania mnie do kupna nowej konsolki. Teraz tylko muszę dopaść filmiki z pokazów gier na Wii ale już teraz muszę powiedzieć, że Nintendo pokazało klasę i coś czuję, że tegoroczne E3 należą do nich i Sony, M$ lepiej przemilczeć...

Opublikowano

@Sczurek to prosta (pipi)a sprawa NIE CZYTAJ.

Od tego jest ten temat. Skoro widzę podnieconych "Marianów" grami którymi nie chciałbym obsrać. To piszę to szczególnie w takim temacie jak CW.

Który służy temu.

"Ninna rozwaliła, Wii rządzi, PS3 i XO może się chować."

Gdzie pytam się gdzie. A raczej czym jakimi grami, no jakimi. Nie jestem w stanie tego pojąć (tak tak za głupi).

Ale pytałem się znajomego (ale widzę, że nie tylko ja NIE ROZUMIEM FENOMENU TEJ TANDETY). Co jest ekstra w tych w tych ... nawet nie wiem jak to nazwać; grach.

Jak człowiek powyżej 10 roku życia. Po zagraniu w Uncharted, Killzone, Forza, Girsy, God of War, Alane Wake, ME2, RDR itd.

Może usiąść i grać w myszkę Miki, czy pedalskiego chłopca ze skrzydłami. Dzisiaj, przyrzekam zobaczyłem aż z ciekawości gameplay z SMG2. I padłem autentycznie padłem jak można się tym podniecać :O:O:O

W dobie takich killerów i tuz. LITOŚCI.

Te gry podlegają pod pedofilie.

Niech sobie każdy gra w co tylko chce, nie mój piep.rzony interes. Ale a) to jest forum. b) to jest temat CW.

Możecie mnie nazywać ignorantem, głupkiem, prostakiem, dzieckiem plejstejszyn czy iksboksa itd.

Ale chwała Bogu, że nie ciągnie mnie do gier godnych japońskich nastolatek. Dziękuje, że mam gust taki jaki mam.

FIGHT MARIANKI, ELFY, CHŁOPCY ZE SKRZYDEŁKAMI ;p

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

http://blog.eu.playstation.com/2010/06/15/this-changes-everything-playstation-move-available-15th-september-2010/

Ceny PlayStation Move w Europie:

PlayStation Move motion controller - Available as a standalone for 39.99 euros (MSRP)

PlayStation Move, PlayStation Eye and starter disc - 59.99 euros

Additionally, the PlayStation Move navigation controller and PlayStation Eye camera will be available for 29.99 euros each.

Ale nie wiem, jak to rozumieć. Kontroler z gałką za 30 euro, czy kontroler + kamerka za 30 euro? Niemniej - to 120 zł.

120 zł + 160 zł przy przeliczniku Euro po 4 zł - razem 280 zł za dwa kontrolery. W zestawie z pałką, kamerką, navigation kontrolerem i grą - 360 zł. Wstępnie.

Bardzo miłe zaskoczenie, bo spodziewałem się innego przelicznika.

Edytowane przez Maciomaniak

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.