Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Znajoma jeździła trochę po wschodnim wybrzeżu Stanów. Mówi, że tyle metroseksualistów, czyli panów z idealnymi klatami, wydepilowanymi brwiami, solarium, obcisłymi koszulkami, kolczykami etc. to w jednym miejscu jeszcze nie widziała. Stereotyp jest Amerykanin = hamburger, ale z tego co ona widziała bardziej pasuje określenie Amerykanin=człowiek zadbany.

(może nawet aż za bardzo)

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 186 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

@gg - jak zawsze tchórzysz...pierw kozak zza klawiatury na którego się tutaj lansujesz, a później jak przychodzi co do czego to odwracasz kota ogonem i walisz kolejne żale jak baba.

Zobaczyłeś że kinect jest na top-owych miejscach w zamówieniach mimo że jego nieoficjalna cena to absurdalne 150$ i wymiękłeś, norma.

aha i przestań powtarzać że mnie nie lubisz w co 2im poście, to jest forum o grach a nie forum ,,znajdź przyjaciela''

-------

to mnie zabija

http://www.youtube.com/watch?v=BsjakzpvR7g

Microsoft chyba trafił na żyłę złota.

Na miłość boską co kieruje człowiekiem żeby kupić Kinecta na chwilę obecną.........

jedna kamera do 4 graczy, idealne do browara z kumplami (mega polewa widząc kumpli jak grają po %), wciągnięcie rodziny, koleżanek i starych do gier którzy boją się przycisków (wii i sixasis się nie sprawdziły u mnie), coś nowego w grach, wielki potencjał na kozackie gry (MS wiele razy podkreślał że gry w 2010 to będą proste gierki a kozackie bardziej zaawansowane zobaczymy w 2011).

czyli w skrócie czemu mnie interesuje kinect ? party games na nowym poziomie :D

Opublikowano

Wy się hejtujecie tak na serio czy to tak dla picu ? :whistling:

Pożyjemy zobaczymy co przyniosą oba urządzenia , jak narazie startowe gierki to jakieś popierdółki dlatego czekam na coś poważniejszego dla mnie.

Opublikowano

Niestety obecnie z tym Kinectem to fail za failem. Najpierw cena, następnie lineup gier na ten rok, później informacja o tym by grać konieczna jest pozycja stojąca, a teraz to:

PrimeSense reps also told me that the camera can "see" any number of people on the screen -- you can fit as many people in that camera as possible, and the computer will see all of them and can even recognize them as human shapes. But it can only run calculations on two people at a time, just because the processing power required to track all of the body's locations and movements is so great. During our testing with the device, a person moving in front of the camera was able to "steal focus," but the computer can also be told through gestures to keep focus on a certain person.

Nici bigdaddy z 4 osobami na raz niestety. MS wali ściemę z ceną, funkcjonalnością, ale i tak w końcu wszystko wyjdzie na jaw.

http://www.youtube.com/watch?v=3mu7gjUA94o&feature=player_embedded

Ubi i MS mają plusa u mnie.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

Jak oglądam 3DS, to muszę przyznać że to kawał cacka. Te 3D jest naprawde ciekawym efektem, i chyba po raz pierwszy muszę przyznać, że kusi mnie zakup tego. Jednak wolę poczekać pewien czas, bo jak wiadomo w historii dużo było rewolucyjnych rozwiązań zabitych przez marny support. Wiem, że N zadba o niego, ale tu nasuwa się kolejne pytanie - na ile będą to gry dla core players. Jeśli znów Nintendo stanie się mega prorodzinne, to przepraszam - zaglądanie pieskowi w trójwymiarowy pyszczek i sprzątanie jego kup w 3D mnie nie kręci. Podobnie jak gotowanie obiadów w 3D, czy jakieś inne wianki-malowanki (w 3D). Podsumuje to ta reklama:

http://www.youtube.c...h?v=ieAPMLMJHg0

Jeśli nie będzie mięsa na 3DS, to odpuszczę. Niech kobiety sobie grają.

--- --- ---

Co do Move vs. Natal, to Move mnie bardziej przekonuje z kilku powodów:

- obecnie Sony pokazało naprawde gruby support, i to jak i dla causali jak i dla core players

- Move ma mniejszego laga, a takie odniosłem przynajmniej wrażenie

- co jak co, ale obecność przedmiotu (kontrolera) daje pewne możliwości, których nie mają same gesty - obecność przycisków (gry potrzebują przycisków), plus ogólnie samo to że się coś posiada i to może imitować przedmiot w grze (wiem, że np. z kierownicą czy karabinem może być gorzej)

- bo mimo wszystko Move nie polega jedynie na kontrolerze, ale ma wspomaganie kamery, więc też śledzi ruch i o ile pamiętam, też ruchy ciała - na E3 w trailerze gość "rzucił granat" wolną ręką i postać w grze rzuciła granat.

Opublikowano

Aż musiałem to w HD obejrzeć :P

Opublikowano

Nic się nie dzieje. Trzeba coś napisać.

A co byście powiedzieli gdyby Kinect kosztował 129$ ?

Opublikowano

Najlepiej to jakby wołali 20$ :)

A ile kosztuje wyprodukowanie DualShock3 czy pada do X360, a po ile je sprzedają. Bądźmy realistami :)

Kinect to pełny zestaw dla dwóch osób. 129$ to równowartość Move Bundle + Sub. Moim zdaniem taka cena byłaby rozsądna.

Co do nowego X360 za 199$ - muszą go wypuścić. Jakby tego nie zrobili to sprzedaż X360 prawdopodobnie by wręcz spadła. Ja sam zaczynałem od Arcade.

Ciekawe jak wypadnie sprzedaż X360 w pierwszym tygodniu wprowadzenia nowego SKU i obniżki starych modeli w USA. Z tego co widziałem i czytałem to sklepy już wyprzedały całą dostawę nowych X360, stare modele podobno też schodzą jak ciepłe bułeczki, zresztą co tu się dziwić jak Wall-Mart sprzedaje Arcade po 150$ + bon na 50$.

No i nie wydaje mi się by wzrost sprzedaży X360 miał jakikolwiek negatywny wpływ na sprzedaż PS3. Jak wprowadzono PS3 Slim to nie miało to żadnego wpływu na sprzedaż X360, w długim okresie czasu też nie bo X360 sprzedaje się tylko ok. 5% gorzej rok do roku.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Pewnie to posiadaczy Xbox-a zachęciło :

Jeżeli Kinect się sprzeda lepiej niż Ps Move to imo KONIEC ŚWIATA.

Na miłość boską co kieruje człowiekiem żeby kupić Kinecta na chwilę obecną.........

A mnie to wcale nie dziwi....na calym swiecie jest teraz ogromy BOOM na taniec...programy typu "You Can Dance", "Mam talent" bija rekordy ogladalnosci. Podobnie z wszelkiego rodzaju filmami czy serialami tanecznymi. M$ wyda taneczne po(pipi)ki na Kinecta a amerykanskie nastoletnie siksy beda ustawialy sie w kolejce :sweat:

Opublikowano

Jest mozliwosc, ze Sony przed swietami szarpnie sie na jakas konkretna obnizke ceny Slimki?

Opublikowano

Magik: Na Kinect widziałem już zapowiedziane na ten rok 3 czy 4 gry taneczne :)

Co ciekawe, to we wszystkich sklepach najwyżej z gier na Kinect jest "Kinect Sports", później "Kinect Adventures". Tendencja wyraźnie taka jak na Wii.

Sony ucierpi finansowo na tym, że nie wyeksponowało gier dla casuali, w żadnym zestawieniu nie widziałem gier casualowych na Move - jedynie kontrolery Move ciszą się jakimś zainteresowanie - wyraźnie kupują tylko ci co użyją tego do gier, które i tak mają zamiar kupić czyli SOCOM; KZ3; Dead Space 2 itp.

Grigori: Podejrzewam, że obniżą cenę PS3 o 50$ w połowie 2011.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

@major - można grać na siedząco...a twoje rewelacje na temat 2 osób zobaczymy czy się sprawdzą. Kilka dni temu było tutaj podniecenie że można korzystać z Kinecta tylko na stojąco, co okazało się bzdurą.

MS na swoim filmie pokazuje grę na 4, jakiś quiz 1vs100. Zobaczymy jak będzie.

slim za 199$, kinect i halo reach na jesień, ciekawe co na to sony.

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

Jak co, PSN+, czyli kupowanie za 200 zeta rocznie kota w worku :lol:

Opublikowano

Jak co, PSN+, czyli kupowanie za 200 zeta rocznie kota w worku :lol:

Ciii, ja już widziałem opinie, że to dobry "deal" ;) Nie ma to jak płacić za możliwość łatwiejszego update'u czy dema i bety ;)

FIGHT FIGHT FIGHT FIGHT bo nudno, że ho ho :D

Opublikowano

a co daje ten psn+ ? gratis grę z minis i dodatek do jakiejś gry sony? aha jeszcze automatyczne ściąganie, bajery!

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

Przynajmniej granie online jest za darmo ;)

O i demka są tak samo szybko jak na Goldzie. Teraz z PSN+ może będą jeszcze szybciej. A biedni Silverowcy dalej muszą czekać...

@bigdaddy

Jak nie wiesz co daje PSN+ to po co w ogóle zabierasz głos w dyskusji na temat, na który nic ci nie wiadomo?

Opublikowano

Granie online na Gold to chamstwo, ale kupujesz konsolę i wiesz na co się piszesz - zawsze możesz wybrać PS3 z darmowym online.

Ja się tylko śmieję z tych co co starają się obrócić te śmieszne PSN+ na korzyść :)

Opublikowano

Korzyścią per se bym tego nie nazwał, bardziej programem lojalnościowym(?)

W sensie wy nam płacicie, my wam dajemy taniej, lepiej, więcej.

Reklamują się, że za 200 zł dostajesz kontent wartości 1000 zł (albo pomieszałem waluty i chodziło o dolary). Gdyby to było prawdą to IMO byłoby to całkiem opłacalne. Na Xie musisz płacić, żeby grać; na PS3 płacisz i nie dość że grasz to dostajesz za to promocję, auto-zaproszenia do bet, szybsze dema i jakieś inne bajery.

Z tego punktu widzenia, gdybym miał wybrać którąś z dwóch opcji - Live vs. PSN+ - moje pieniądze trafiłyby do Sony.

Opublikowano

No biorąc pod uwagę koszt PSN+ i XBL oraz to co masz dzięki nim to chyba jednak usługa PSN+ to większa korzyść (bo coś tam odstajesz za darmo) dla użytkownika niż XBL (a nie trzeba płacić za coś co zawsze było za darmo, przypomina mi to jechanie gry-online, że trzeba płacić im za demka :) ), gdzie jego korzyści masz zupełnie za darmo na PSN.

Opublikowano

Ja sobie nie wyobrażam jak ktoś kto ma PS3 może pójść na PSN+. Granie online jest darmowe, a to co oferuje ta usługa jest wręcz obrazą - gratisy tylko na czas abonamentu, dema/bety gdzie to developerowi powinno zależeć by gracz z tego korzystał, a automatyczne ściąganie update'u to już potwarz.

Opublikowano

Xbox Live Gold to "troszkę" więcej niż granie online.

PSN+ działa na zasadzie: przelejecie nam 200 zeta na konto, a my wam coś damy. Jakieś gry, dodatki, obniżki, automatyczny update (LOL!!!). Szczerze mówiąc nie wierzę, żeby jakieś długo oczekiwane gry (typu Rayman Origins) były wrzucane jako bonus do PSN+ w dniu premiery. Nie wierzę, żeby wydawcy typu Activision się zgodzili, żeby dodatki do takiego CoD były za "darmo" dla abonentów PSN+. W co jestem skłonny uwierzyc to ekskluzywne dodatki do gier 1st party, mapki do Killzone 3 "darmowe" dla PSN+ i do kupienia dla reszty. Raczej będą też tony minisów i sporo gier z PSXa. Wolę te 200 zł przeznaczyc na normalne gry.

Opublikowano

Dema pozostaną darmowe i "nie spóźnione", będą jedynie rozszerzone godzinne wersje gier, aby lepiej sobie sprawdzić przed zakupem. Ja też sobie jako użytkownik PSN nie wyobrażam płacić dodatkowej kasy za obsługę konsoli (mało już ma się tych abonamentów, rat i innego shitu?) , jednak jak bym opłacał abonament Gold to zapewne nie było by to dla mnie jakaś niezrozumiała sytuacja.

Opublikowano

Albert Wesker: Jesteś posiadaczem PS3 i robisz sobie rachunek. Gry fatamorgana i automatyczny update czy ~ 57 browarów.

Którą bramkę wybierasz ? ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.