Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Oj tam na pewno redaktorzy z Famitsu złapali jakiegoś legendarnego pokemona i od razy wystawili gierce 10 :teehee:

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 186,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Wind Waker też zasługuje na 40

Opublikowano

Oj tam na pewno redaktorzy z Famitsu złapali jakiegoś legendarnego pokemona i od razy wystawili gierce 10 :teehee:

Dzięki za wyjaśnienie! :good:

Gdzie jest don i jego sprzedaż preorderów?

Opublikowano

Ok sam pokażę: http://gamrfeed.vgchartz.com/story/81879/americas-preorders-chart-4-september-2010-halo-reach-dominates/

Uwaga by nie ubrudzić monitora.

EdiT; Szkoda, że te trailery niszczą klimatem samą grę.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

Wind Waker też zasługuje na 40

Z GCN tylko Metroid Prime i RE4, ale w Famitsu obie zgarnęły jakieś śmieszne oceny.

Opublikowano

exclusiv'y powyżej 90% :

PS3 - 8

XO - 5

Nie licząc ME2 który wyjdzie też na PS3

I jedni i drudzy mają po gierce, które zdecydowanie mają przegięte noty. Chodzi o Halo 3 i MGS4.

Typowe dla Sonybojków, chyba ten nawyk (naginania faktów) wyssali razem z mlekiem Jamaucziego.

Chodzi mi o liczbe tych exów. Na PS3 widzę ich 7 z czego jedna to GOW Collection (chyba każdy ograł GOWy na PS2 - nawet Ja) i MLB10 (który jest grą o bejsbolu, oczwiście za chwilke pojawią się sami fanatycy tego sportu :lol: :lol: :lol:).

Na korzyść Xboxa składa się również czasowa ekskluzywność Bioshocka, DLC do GTA4, Mass Effect 2 oraz o klasę lepsze Arcade-y i multiplatformy - Orange Box, GTA4 czy RDR.

Dalej, MGS4 (po ograniu kilku czapterów) nie ma zawyżonej oceny. O ponadczasowym Halo 3 nawet nie wspomnę.

Pokrótce: tyle :sweat:

Opublikowano

Xboty wyssały poczucie humoru z Dona Matricka.

MGS4 i Halo 3 już w dniu premiery się zestarzały.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

Do końca tego roku wyjdzie LBP2 oraz GT5, a na początku przyszłego KZ3 i MS Apokalipsa. No, ale na PS3 nie ma gier...

Zapomniałem dodać :) Plus ofensywa gier na PSP. DS musi się mocno postarać, bo Sony ma coraz większe szanszę na zobycie pałeczki lidera. Plus do tego nie wiemy nic o PSP2, a tu może być mocny cios ze strony Sony. E3 2010 pokazało kto będzie dalej rządził.

Ty tak na serio ? Przeciez ta konsola nie istnieje. Zniszczyło ją piractwo, brak dobrych gier i konkurencja w postaci DS'a. Sony nie ma szans już na zdobycie pozycji lider'a, choćby nie wiem co zrobili. I masz racje E3 pokazało kto będzie dalje rzadził temacie kieszonsolek, Ninny

Opublikowano

Dzięki za wyjaśnienie! :good:

Gdzie jest don i jego sprzedaż preorderów?

Don się uczył prawa handlowego, teraz wpie@dala zapiekanki i zaraz pójdzie grać w Tales of Vesperia na swoim X360.

A w przerwach śmieje się z frustratów.

A co do preorderów w USA:

- Halo Reach przeskoczy MW2 (w preorderach w USA, nie sprzedaży w pierwszym tygodniu na świecie).

- Black OPS prawdopodobnie pobije wszelkie rekordy sprzedaży.

- Fable 3 od 2-3 tygodni ostro w górę.

- GT5 - nic się nie dzieje.

- preordery Kinect ciągle miażdżą preordery na starter Move.

- LBP2 będzie miało dobre otwarcie.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

No Sony liderem na rynku handheldów nie będzie, ale to nie przeszkadza wydawać im tak zajebiste gry, jak nadchodzący God of War Ghost Of Sparta. DS też dostanie przynajmniej jedną dobrą grę, sequel Okami.

Opublikowano

exclusiv'y powyżej 90% :

PS3 - 8

XO - 5

I jedni i drudzy mają po gierce, które zdecydowanie mają przegięte noty. Chodzi o Halo 3 i MGS4.

Typowe dla Sonybojków, chyba ten nawyk (naginania faktów) wyssali razem z mlekiem Jamaucziego.

Chodzi mi o liczbe tych exów. Na PS3 widzę ich 7 z czego jedna to GOW Collection (chyba każdy ograł GOWy na PS2 - nawet Ja) i MLB10 (który jest grą o bejsbolu, oczwiście za chwilke pojawią się sami fanatycy tego sportu :lol: :lol: :lol:).

Na korzyść Xboxa składa się również czasowa ekskluzywność Bioshocka, DLC do GTA4, Mass Effect 2 oraz o klasę lepsze Arcade-y i multiplatformy - Orange Box, GTA4 czy RDR.

Dalej, MGS4 (po ograniu kilku czapterów) nie ma zawyżonej oceny. O ponadczasowym Halo 3 nawet nie wspomnę.

Weź mnie nie rozpi.erdalaj takimi argumentami, ze czasowa ekskluzywność? że jakieś lepsze multiplatformy? LOL wiesz co to są exy? Ja właśnie tylko te wziąłem pod uwagą bo raczej o nie sie rozchodzi, a nie ze jaka konsola ma czasowe eksklusivy czy tez DLC, bo nawet jakiejś statystyki o tym na gamerankings czy metacritics nie zobaczysz :lol: 8 dałem bo policzyłem z PSN'a Peggle, to samo też Live gdzie jest Limbo. Co do arcadówek to tez nie wiem o czym Ty gadasz, bo gry z PSN'a nie odstają z tych Live, lub multiplatformy gdzie niektóre gry są troche lepsze jakościowo na x'a(Byonetta, Mafia 2).

Opublikowano

Gdzieś w necie (chyba na grrr) widziałem porównanie że Ps3 ma więcej exów 90% ale za to Xbox chyba więcej w ogóle i 2x Więcej w przedziale 80% ale muszę jeszcze się upewnić

Opublikowano

Ok sam pokażę: http://gamrfeed.vgchartz.com/story/81879/americas-preorders-chart-4-september-2010-halo-reach-dominates/

Uwaga by nie ubrudzić monitora.

EdiT; Szkoda, że te trailery niszczą klimatem samą grę.

Dżizas, kolejny CoD pobije rekordy, nic tylko załamać ręce.

Opublikowano

http://www.ppe.pl/news-2731-Versus_XIII_na_Xboksa_360.html

FFVS na xa ? :sweat:

co do tego x vs ps3 no fajnie na papierze to wygląda i tyle.

Xboty

I znów zaraz będzie płacz pewnie po określeniu SonySlave xD

playslave lepsze ale sonyslave takie...hmmm prawdziwe :potter:

Opublikowano

Suabe FF13 nikogo nie obchodzi :happy:

Opublikowano

exclusiv'y powyżej 90% :

PS3 - 8

XO - 5

Weź mnie nie rozpi.erdalaj takimi argumentami, ze czasowa ekskluzywność? że jakieś lepsze multiplatformy? LOL wiesz co to są exy? Ja właśnie tylko te wziąłem pod uwagą bo raczej o nie sie rozchodzi, a nie ze jaka konsola ma czasowe eksklusivy czy tez DLC, bo nawet jakiejś statystyki o tym na gamerankings czy metacritics nie zobaczysz :lol: 8 dałem bo policzyłem z PSN'a Peggle, to samo też Live gdzie jest Limbo. Co do arcadówek to tez nie wiem o czym Ty gadasz, bo gry z PSN'a nie odstają z tych Live, lub multiplatformy gdzie niektóre gry są troche lepsze jakościowo na x'a(Byonetta, Mafia 2).

Misja wykonana, żyłka pękła :turned:

Proszę bardzo, po kolei:

5 exów Xboxowych z średnią powyżej 90%

-Girsy 1

-Girsy 2

-Forza 3

-Mass Effect 1

-Halo 3

7 (a nie 8 ) exów PS3kowych z średnią powyżej 90%

-U2

-LBP1

-MGS4

-GOW3

-GOW collection - patrz post wyżej

-MLB10 - patrz post wyżej

-KZ2

Czarne na białym, to o czym pisałem w ostatnim poście.

___

Dalej multiplatformy, naprawde uważasz, że różnica w takim Orange Boxie, GTA4, RDR, Bayonecie, Mafii 2 i wielu innych jest minimalna? Z kogo ty chcesz zrobić idiote? W tych grach różnica jest zauważalna (a często zwyczajnie gorsza konwersja przeszkadza), i to bez liczenia pikseli :diablo: po prostu włączasz tytuł A na PS3, później włączasz ten sam tytuł na X0 i widzisz różnice, możesz sobie to tłumaczyć, że po godzince nie zwaracasz na to uwagi, no ale różnica jest. Nikt normalny mając dwie konsole nie będzie grał w brzydszą wersje np. RDR na PS3. A z drugiej strony mamy tylko FFXIII. Koniec tematu.

___

Dalej, czasowa ekskluzywność.

Wiesz, jak ktoś ogrywa gry 2-3 lata po premierze to ma to gdzieś, no ale podejrzewam, że większośc z nas jest w miarę na bieżąco. Nie mów mi, że nie jest wadą PS3 to że typowe multiplatformy (ME2, Bio, EfLC) pojawiają się rok po premierze na tej konsoli. Ty samym jest to zaleta Xboxa. Oczywiście, podsumowując całą generacje nikogo nie interesuje, że Bioshock wyszedł później na PS3, no ale w 2007 to był atut Xboxa, kogo interesował, to zagrał - proste ;)

_____

O Arcadeach nie chce mi sie już pisać, na PSN jest kilka perełek pokroju Wipeout HD, Trine, Pixel coś tam, no ale przy większej ilości exów XBLA ma się to nijak ;)

Suabe FF13 nikogo

Właśnie :potter:

Edytowane przez Jordan23Carolina

Opublikowano

Dzieki za te zestawienie, przynajmniej jestem pewny, ze ta generacja

nie ma fajnych gier

Opublikowano

Ale czemy gra o bejsbolu sie nie liczy? :rolleyes:

Edytowane przez jorrdqn

Opublikowano

Bo Jordan tak powiedział. Ew. bo on w to nie gra (hint, w USA baseball to sport troche mniej popularny niz Futbol Amerykanski)

Opublikowano

Właśnie się dowiedziałem, że jestem nienormalny, bo grałem w RDR na PS3 mimo iż mam X360 na stanie :(

Opublikowano

Nie, jesteś fanbojem ^_^

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.