Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Kto to będzie produkował skoro Bungie opuściło Halo?

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 186,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

343 Industries to przecież wewnętrzny developer do gier Halo :) A takie Halo Wars też przecież nie było robione przez Bungie.

W artykule pisze "gra Halo" a nie kolejne części, może źle przetłumaczyli ale ja uważam że Wars i Odst są grami Halo.

Ale mówi też o 3 letnim cyklu produkcji, a to tyczy się głównych gier serii czyli Halo 3 i Halo: Reach.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Halo Party, Halo Kart, Halo RPG, Halo Kinect. Zrobią taką konkurencję dla Mario.

Opublikowano

do 2012 sprzeda sie w sumie 100mln halo ;)

wiecej nie bo bedzie koniec swiata

Opublikowano

Halo Party, Halo Kart, Halo RPG, Halo Kinect. Zrobią taką konkurencję dla Mario.

Halo Kart to teraz każdy może sobie w Reach przy pomocy Forge World zrobić, trailerów nie oglądałeś :P ?

Opublikowano

Nie zapominajmy o SingHalo w którym to będziemy śpiewać pieśni patriotyczne.

W LBP2 mogę sobie zrobić Tetrisa, Pacmana, Space Invaders, Ponga, FPSa i wiele cudów haha. xD

http://www.gamespot.com/features/6276437/index.html

Albo te screeny spreparowało komunistyczne SDF albo Reach nie jest takie ładne w rzeczywistości jak niektórzy o nim mówią.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

Duża kompresja + zoom. Wierz mi Major, Halo Reach od strony graficznej to festiwal wspaniałości. Silnik który napędza to dzieło zjada na śniadanie takich cieniasów jak UE 3.5, silnik z Rage id iD Software, czy nawet ten od Rockstar, prezentujac ogromne przestrzenie, bardzo ale to bardzo dokładne tekstury, chyba najlepiej wykonana trawę jaka jest na konsolach i masę efektów, ale tak rozdysponowanych na ekranie, że nie ma wrażenia przesytu. Naprawdę proponuję wszystkim posiadaczom wszystkich innych konsol, żeby sprawdzili grę w akcji, ale dłużej niż kilka minut. Bo w Reach trzeba się wgryźć żeby zaczac doceniać ogrom detali i włożonej pracy. OK, przyznam. Jedyne co ssie to pokoje wewnatrz budynków w jednej pierwszych plansz.

Może w końcu kiedy Bungie zacznie robić multiplatformy wszyscy przekonaja się o ich geniuszu.

Opublikowano

Mnie reach zaskoczylo bardzo pozytywnie jesli chodzi o oprawe. Oczywiscie zdarzaja sie slabe momenty jak np SwordBase, niemniej dla mnie to scisla czolowka tej generacji.

2wfuyc2.jpg

ienlp5.jpg

2namk4w.jpg

sevjte.jpg

anby3a.jpg

Rozwalilo mnie tez wykonanie nieba, zwlaszcza w ostatnim levelu (przy okazji, niebo w reach nie jest zwykla bitmapa, chmury caly czas sie poruszaja a w tle obowiazkowe walki latajacych statkow)

ve7wb6.jpg

Opublikowano

widocznie Majora coś boli, że będzie wiecej Halo i nieudolnie próbuje hejtować. W żadną część nie grałeś więc spytam wprost - co cię to obchodzi?

jeszczę parę dni temu płakałeś żeby przestali jechać ludzie po Gt5 i puściłeś focha, bądź konsekwentny i daj żyć.

Opublikowano

Pełnoprawny sequel wyszedł tylko jeden - Reach. ODST to było pierwotnie DLC z którego wyszedł spinoff. A Halo Wars to przecież zupełnie inny gatunek. Zresztą wszystkie gry były bardzo dobre więc żadnego problemu nie widzę.

A kogo to obchodzi? Z punktu widzenia gracza, za spinoff ODST, ktory mial byc DLC wyszla pelnoprawna gra pudelkowa, za ktora placi sie te same pieniadze jak za Reach. Co z tego, ze Halo Wars to inny gatunek. Fan uniwersum kupi.

Mozesz uwazac ze Reach to pelnoprawny sequel i tego nie neguje. Zapewne tak jest, lecz z serii Halo gry zaczynaja ukazywac sie jak Call of Duty, jedna w roku.

Opublikowano

Mozesz uwazac ze Reach to pelnoprawny sequel i tego nie neguje. Zapewne tak jest, lecz z serii Halo gry zaczynaja ukazywac sie jak Call of Duty, jedna w roku.

Z jedna roznica wzgledem serii COD...te gry sie od siebie roznia :P

Opublikowano

to halo fajnie, bo z nieskomplikowanych obiektów wyciułali całkiem miły dla oka efekt.

minimalizm jest spoko ;]

Opublikowano

Mnie reach zaskoczylo bardzo pozytywnie jesli chodzi o oprawe. Oczywiscie zdarzaja sie slabe momenty jak np SwordBase, niemniej dla mnie to scisla czolowka tej generacji.

2wfuyc2.jpg

ienlp5.jpg

2namk4w.jpg

sevjte.jpg

anby3a.jpg

JEZU! JEZU! OLABOGA! MAM X'A W NAPRAWIE, NIE POKAZUJCIE MI TEJ GRY! BUNGIE, JESTEŚCIE BOSCY!

Opublikowano

MaZZeo bo Ci żyłka pierdząca pęknie, a Codename czytaj moje posty to byś wiedział dlaczego piszę.

Jak grafika faktycznie w Reach jest super to ok. Widocznie zbyt duża kompresja jest i dlatego tak to wygląda.

Po za tym ja w pierwsze Halo grałem na kompie. I PODOBAŁO mi się. Peace.

Opublikowano

fani ps3 zmartwieni o losy Halo :lol: chyba nikt nie załapał co koleś z I343 mówił, że nie będzie nowych Halo co roku na siłę...ale pewnie nowe Halo co 2 lata a nie 3.

za odst nie płaciło się tych samych pieniędzy co za inne gry :rolleyes: no i odst miał wszystkie dodatki do H3 których cena na marketplace = cenie odst

Opublikowano

2wfuyc2.jpg

ienlp5.jpg

2namk4w.jpg

sevjte.jpg

anby3a.jpg

JEZU! JEZU! OLABOGA! MAM X'A W NAPRAWIE, NIE POKAZUJCIE MI TEJ GRY! BUNGIE, JESTEŚCIE BOSCY!

To jest pierwszy etap gry i moim zdaniem najładniejszy. Szkoda, że więcej akcji nie działo się w tych sielankowych klimatach.

Opublikowano

To jest pierwszy etap gry i moim zdaniem najładniejszy. Szkoda, że więcej akcji nie działo się w tych sielankowych klimatach.

Wiem, zanim mi konsola zdechła doszedłem do New Alexandria w burzy. Cudo, nie gra.

E:

to pewnie coś później

reach_2143627_Full.jpg

reach_2143743_Full.jpg

Jezusie Nazareński!

Edytowane przez Texz

Opublikowano

2wfuyc2.jpg

ienlp5.jpg

2namk4w.jpg

sevjte.jpg

anby3a.jpg

Co to jest na trzecim screenie? To ten groźny wróg, który miecie dzielnych Spartan?

Opublikowano

Texz: Nie powiem Ci kiedy to jest :P Ale dałbym sobie łapę uciąć, że w tej lokacji nie padał deszcz, hmm... najwidoczniej byłem tak zaabsorbowany walką, że na taką pierdołę uwagi nie zwróciłem :P

To co mi się podobało to fakt, że na wszystkich cutscenkach nasz wojak wygląda tak jak go ubraliśmy :)

Opublikowano

Co to jest na trzecim screenie? To ten groźny wróg, który miecie dzielnych Spartan?

Typowy wku.wiacz na Legendary. Ginie od jednej serii.

Opublikowano

Warto nadmienić, że są ich jak dobrze pamiętam 4 rodzaje. Każdy ma inny pancerz, a jak mu się pierdyknie w ten baniak co tacha na plecach to gaz pod ciśnieniem będzie nim miotać po okolicy i w końcu wybuchnie :)

Opublikowano

2wfuyc2.jpg

ienlp5.jpg

2namk4w.jpg

sevjte.jpg

anby3a.jpg

Don kerwa dawaj spoiler, wyobraź sobie, że nie wszyscy jeszcze grali H:R albo są w trakcie.

ps faktycznie Bungie fantastycznie zrobiło (zmodyfikowało ?) ten silnik dla Reach

Opublikowano
Z punktu widzenia gracza, za spinoff ODST, ktory mial byc DLC wyszla pelnoprawna gra pudelkowa, za ktora placi sie te same pieniadze jak za Reach.

nieprawda, ODST kosztował u nas mniej (149zł na premierę bodajże)

Ale dałbym sobie łapę uciąć, że w tej lokacji nie padał deszcz,

Padał, ale nie cały czas.

Opublikowano

ODST było tanie, zresztą Reach też jest tanie, ale podobno także nie ma w ogóle wersji PL, prawda to? Tylko nie mówcie, że Wam nie potrzeba bo znacie angielski, przecież nie o to chodzi.

To chyba jest jeszcze głupsze od wypowiedzi Kudo, że niby FPSy na PC nie istnieją.

http://www.ppe.pl/news-2981-Microsoft_Bluray_odchodzacym_formatem.html

BR umiera. Aha.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.