Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 187 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

A co miało być? Czego oczekiwałeś od gry, która zaczyna się w momencie zakończenia drugiej części?

To już możemy założyć, że Gears of War 3 też nie może dostać wysokich not, bo to będzie ciąg dalszy

pojawi się Lambent, co można było zobaczyć już w końcówce dwójki

Opublikowano

Jak nic nie wnosząca?

Walka na tytanie (ruchomy obiekt), flaki na wierzchu, ujeżdżanie cyklopów, bieg z umarlakiem i taranowanie pozostałych, przyciąganie się do przeciwnika, latanie na harpiach.

Może nie są to jakieś rewolucyjne zmiany, ale jednak trochę urozmaicili grę względem poprzedników. Gearsy tylu zmian nie będą mieć. :]

Poza tym to solidne rzemiosło jak Uncharted 2.

Co w takim razie wnosi np RDR? Skoro to Grand Theft Horse.

Edytowane przez Zwyrodnialec

Opublikowano

akurat to co dałeś w spojlerze to są po prostu detale, to tak jakby Gearsy 2 dostały GOTY za ujeżdżanie brumaka :turned:

ja nie będe się licytował co jest lepsze a co gorsze, moim zdaniem po prostu ten rok wyjątkowo ma wielu kandydatów do tego tytułu, więc wspominanie tylko o GoW jest... krzywdzące trochę.

Mnie to tam koło dupska lata rly, będe jedynie się śmiał jak te wszystkie hiciory zostaną pominięte na rzecz cudownego Black Ops

Opublikowano

Dla mnie z całym szacunkiem dla takich tuzów jak GOW3, Halo Reach , SMG2, ME 2 czy RDR to GOTY może być tylko i jedynie dla Heavy Rain. Ta gra bardzo głęboko odbiła mi się na emocjach, było to coś innego, coś co podczas swojego życiowego ciorania poczułem tylko w Farenhite (choć HR było mimo wszystko lepsze). Podejrzewam, że nawet GT5 nie mzieni u mnie tego odczucia i wyboru.

Opublikowano

Grałeś czy oglądałeś trailer na YT ?

Przypominam, że tam normalnie sterujesz postacią, coś jak np dreamfall itp, to nie celowniczek na szynach lub inny badziew. To jest gra , a te gadani, że to same QTE itp to jeden z większych bulshitow jaki słyszałm w ostatnim roku n/t gier.

edit: a może pożyczyłeś PS3 od kumpla lub widziałeś jak gra ? :)

Edytowane przez balon1984

Opublikowano

onli jutub :(

chciałem tylko powiedzieć że gra ta wyjątkowo nie jest nastawiona na gameplay tylko na opowiadaną historię. Nie wiem więc czy może ona dostać tytuł GRY ROKU, ale nikomu nie odmawiam by uważać to za cudo.

Opublikowano

GOTY to w zasadzie temat do podsysania wojen, czyli dokladnie cos do tego tematu. Ten rok jest naprawde swietny i GoW III pokazal moc PS3 i dal po garach, GT5 da czadu, Halo Reach jest spelnieniem fanow uniwersum, Heavy Rain to rowniez genialny tytul. Mass Effect 2 wlasnie przechodze, ale cos czuje ze poza slowem geniusz, trudno bedzie inaczej okreslic ta gre. RDR, ktory idealnie spelnil moje oczekiwania. GOTY dla wszystkich ;]

Opublikowano

GOW3 to najładniejsza gra tego roku i najbardziej spektakularna, czyli tak jak było z Uncharted 2, które oczywiście zgarnęło tytuł gry roku.

Nie każda gra musi coś nowego wnosić, by zgarniać nagrody. Wystarczy, że będzie dopracowana na najwyższym poziomie, a taki GOW 3 na pewno jest.

Opublikowano

LOL! A ja mialem zaczac tutaj temat o GOTY. Wiadomo kto ten tytul dostanie:

Mass Effect 2

Kto twierdzi inaczej kocha sequele typu "ladniej, wiecej" i serie Call of Duty: Modern Warfare ( z naciskiem na 2)

Edytowane przez MakaPL

Opublikowano

nie będe brudził tematu o GT5 więc wrzucę tutaj

wlazłem sobie na ps3site (czasami to robię) i oczom ujrzał mi się news FM3 vs GT5 (znowu). Najistotniejszy jest pierwszy akapit.

Trochę nie na miejscu jest porównywać tytuł produkowany od kilku dobrych lat z grą, która swoją premierę miała dobrych kilkanaście miesięcy temu. Mimo tego Forza Motorsport 3 dzielnie staje do beznadziejnej walki z niekwestionowanym królem gier wyścigowych na konsolach, czyli serią Gran Turismo. I jak można się było spodziewać, przegrywa pod praktycznie każdym względem. Jeśli mielibyśmy być szczerzy, to wygląda przy tytule Polyphony Digital niczym niedorobione demo lub wstępna wersja beta. Oczywiście, jakość filmu pozostawia wiele do życzenia, ale już na pierwszy rzut oka obie gry dzieli jakościowa przepaść. Trzymajcie się krzeseł...

po czym rozkmina o wyższości jednego nad drugim na podstawie jutubowego filmu, dżizas.

kto tam przyjmuje do pisania artykułów?

przecież to ps3site, konkurencja onet.pl

z XO, działu rodzyny, nie moje ale też dotyczy ps3site:

aaaaasv.png

biedne wii

Fajnie się mówi "ale co po Reach, Fable 3, Gears 3" i pomija te gry jakby to były jakieś pierdoły, a nie największe kosy w swoich gatunkach, ale nikt nie powie co Sony robi przez ostatnie 9 miesięcy 2010 roku. A nie robi praktycznie nic bo w tym okresie wychodzi tylko GT5.

M$ to królowie niespodzianek. Zgodnie z ich polityką jest szansa, że w 2011 wyjdzie chociażby Kingdoms. Wyjdzie Forza 4. Możliwe, że mają jakieś gry na konsolową wyłączność od third party jak chociażby:

Tak samo naiwnością jest ślepa wiara, że wszystkie te gry, które Sony zapowiedziało faktycznie wyjdą w 2011. Przecież w 2009 ludzie się jarali, że w tym roku sobie pograją w The Last Guardian. LBP2 miało wyjść pod koniec roku itp. Wcale się nie zdziwię jak z lineup'u na 2011 wyleci Resistane 3, The Last Guardian i Twisted Metal.

Fajnie jak Sony w oczach fanów może się (pipi)ć przez 9 miechów, ale w przypadku M$ takie coś jest od razu punktowane :)

im tego nie wytłumaczysz, chłopcy żyją już w 2011 i zapomnieli że mamy druga połowę 2010 gdzie na ps3 od marca do końca roku wyjdzie tylko jeden konkretny ex, JEDEN :sweat: ale spoko przez te 9mc można się podniecać 2011 i (pipi)ić głupoty o x360 :D

Jak nic nie wnosząca?

Walka na tytanie (ruchomy obiekt), flaki na wierzchu, ujeżdżanie cyklopów, bieg z umarlakiem i taranowanie pozostałych, przyciąganie się do przeciwnika, latanie na harpiach.

Może nie są to jakieś rewolucyjne zmiany, ale jednak trochę urozmaicili grę względem poprzedników. Gearsy tylu zmian nie będą mieć. :]

Poza tym to solidne rzemiosło jak Uncharted 2.

ty na serio piszesz czy sobie beka robisz ? jak na dwie gry na różnych konsolach (gowII i gowIII) to śmiech na sali a nie zmiany, gow1 a gow2 na x360 miał znaaacznie więcej zmian a to dalej ta sama konsola. Tak samo gow3 będzie wciągał gowIII ilością zmian w porównaniu do poprzednich części ;]

co nie znaczy że brak zmian/mało zmian = źle

a jeśli już przy GOTY

1. alan wake

2. mass effect 2

3. limbo // heavy rain

zawód roku

1. gow3

2. crack 2

3. dante inferno

Opublikowano

Post byl pol zartem pol serio ;)

Z mojej perspektywy powinien wygrac Alan Wake za najlepsze nowe IP w tym roku, ale obiektywnie stawiam na Mass Effect 2.

Co do DI sie nie zgodze, bo wg. mnie tez calkiem ladne wejscie na rynek slasherow i ogromny plus za wybrana tematyke (niecodziennie widzimy gry na podstawie arcydziela Alighieriego).

Edytowane przez MakaPL

Opublikowano

DI dobra gra ale mimo wszystko mnie zawiodła, może po twórcach dead space spodziewałem się zbyt wielkich cudów i za(pipi)istego klona god of war w innych klimatach. Gra jest śmiesznie krótka, mało epickich momentów, grafika na 7-.

Chyba najlepsze z DI były miażdżące komputerowe filmiki.

Opublikowano

Dla mnie ciekawy debiut na poletku tego gatunku i dalej uwazam, ze jest poprostu niezle. Poza tym zapomniales o latwych achievementach :P Ja zdobylem ponad 700 punktow na pierwszym biegu :tongue:

Opublikowano

no również uważam że niezła gra tylko że zawiodła mnie, a łatwe achivy chyba nie mają nic do oceny gry ;>

Opublikowano

Alan zasługiwałby na wyróżnienie chociażby za "Previously on Alan Wake" i za muzyczny kawałek po każdym odcinku :)

Opublikowano

Alan Wake wyróżniony mógłby być, ale nie ma szans wygrać, zresztą wystarczy rzucić okiem na oceny, średnia 83,5%.

Opublikowano

Poczekajmy do końca roku z osądami, jeszcze jest kilka tytułów które mają szanse powalczyć o ten tytuł tj. GT5, LBP2 czy Black ops :yucky: xD

Edytowane przez MaroS

Opublikowano

Hejt antaresa do halo, to jak hejt pedala do kobiet!

Opublikowano

Alan i GOW3 sa swietne...ale te 8-10 godzin rozgrywki to za malo na GOTY jesli gra nie oferuje multiplayera. Z kolei z ME2 spedzilem jakies 50 godzin.

Za caloksztalt Reach jest idealnym kandytatem...swietny (choc nieco krotki) singiel, kapitalny mutli no i Fore World oferujacy mase mozliwosci...gra ma naprawde mase kontentu.

Niemniej jako ze osobiscie mam wy(pipi)ane w online na konsolach to zdecydowanie wybieram ME2 na GOTY 2010 (i pewnie 2011 jako ze bedzie miala swoja premiere na PS3 :P )

Opublikowano

Super Mario Galaxy 2 - oto GOTY 2010 ^_^

Opublikowano

Poczekajmy do końca roku z osądami, jeszcze jest kilka tytułów które mają szanse powalczyć o ten tytuł tj. GT5, LBP2 czy Black ops :yucky: xD

LBP2 nie może już dostać GOTY, bo właśnie został przesunięty na styczeń 2011 :)

Opublikowano

Praktycznie od poczatku roku zastanawiałem się jak to z tym GOTY w tym roku będzie. Prawdziwe jest twierdzenie, że gry które wychodza na końcu roku maja większe szanse na nominacje i jestem tego w zupełności świadomy. Z podobnego powodu do niedawna moim GOTY był God Of War 3, bo naprawdę trudno wskazać lepsza i bardziej epicka grę, w dodatku ex wyciagajacy z konsoli 7 poty.

Konkurentów było zatrzęsienie, od Mass Effect 2, który w porównaniu do jedynki jednak rozczarowuje spłyceniem rozgrywki do zautomatyzowanej strzelanki z możliwościa prowadzenia rozmów (fabuła to dno, zbieramy ekipę i jedziemy zrobić w(pipi)), RDR które zarzadziło, ale jednak coś mi w niej nie pasowało, Just Cause 2 nominowanego do najbardziej epickiego sandboxa na rynku, ale jednak mimo wszystko w konwencji gry klasy, czy w końcu SMG2 które jest najlepsza gra na Wii i być może najlepsza platformówka ever made, HR pomijam bo to co ta gra prezentuje to jest nieporozumienie...

Po zagraniu w Reach i ostrym przemyśleniu sprawy nic nie może się równać z tytułem który tak mocno nawiazuje do najlepszego FPS w historii (pierwszego HALO) i zarazem wprowadza masę features A.D. 2010. Ktoś z tego pewnie zakpi ale mnie to nie obchodzi. Siedzę w tym interesie już długo i wiem kiedy dane mi jest grać w tytuł na którego chwałę można śpiewać pieśni pochwalne. Wiem kiedy coś mi się tam wydaje, a kiedy jest to pewnik pod którym mogę się podpisać za kilka lat do przodu. Tak samo jest i tym razem, bo wyciagnalem wnioski z niektórych twierdzeń z których potem musiałem się wycofywać. Nie zrobię tego samego błędu.

ps. Nie miałem na ta gra przed premiera żadnego hype (na premierę katowałem pierwszego God Of War) i podszedłem do niej bez jakichkolwiek oczekiwań. Gdyby mi ktoś przed premiera dał do przeczytania tego posta strasznie bym się zdziwił ale trudno. Jeszcze kilkanaście dni temu Macross jechał po mnie że kiedyś broniłem serii Halo, a obecnie tego nie było widać. Kwestia tego co prezentuje seria w danym momencie. ODST strasznie mnie rozczarowało bo było to IMO odcinanie kuponów. HALO REACH to pełnoprawna część. To Halo 4.

Jedynym konkurentem w tym momencie jak już pisałem jest GT5. Będę mieć ciężki orzech do zgryzienia. Dwie, trzy... Tak dobre gry z kultowych serii w jednym roku. GOW3, H:R i GT5

Edytowane przez Texz

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.