Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Ratchet crapem...ciekawe wyznania można tu przeczytać. Fakt faktem,że ani jedna część nie dorównała genialnej serii Jak& Dexter i w Ratchetach naprawdę świetne były tylko pierwsze części na daną konsolę ale i tak ta seria jest świetna i chociażby na HDGenach nie ma konkurencji i w swojej kategorii jest zdecydowanie number one.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 187,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Nie no jasne. Normalne przecież, że kogoś mogą nie interesować: platformówki, mordobicia, action-rpg, slashery, FPSy, przygodówki, arcadowe strzelanki, czy survival-horrory ^_^ Po prostu nie pasują Ci te gatunki, a z konsolą nie ma to nic wspólnego przecież ^_^

Opublikowano

Jak & Dexter też trochę zaniżył poziom, głównie przez odejście z bajkowego świata z pierwszej części, gdzie było bardzo kolorowo. Potem był zbyt industrialny klimat jak na tą serię, nie podobało mi się. :] Chociaż oprawa drugiej części robiła niezłe wrażenie (rozległy teren), jedna z najładniejszych gier poprzedniej generacji.

Opublikowano

mu pewnie chodzi o to że w te wszystkie gatunki gra się w oprawie rodem z poprzedniej generacji konsol :P Co nie ukrywam u mnie też w jakimś stopniu jest przeszkodą w pojmowaniu fenomenu Wii(dodatkowo brak rozbudowanej struktury sieciowej i multiplayer). To tak jakby teraz na forum spuszczał się nad grami z ps2 tylko z innym sterowaniem :P

Opublikowano

O, kolejny ekspert :) Znajdź mi na poprzedniej generacji konsol gry wyglądające tak jak Super Mario Galaxy 1/2, Metroid Prime 3. A co do gier z PS2 to nie wiedziałem, że wszystkie wymienione przeze mnie gry wyszły na PS2 tylko z innym sterowaniem

Opublikowano

Ratchet zdecydowanie crapem nie jest. Świetna seria, jeden z powodów dla których kupiłem PS3.

Jeżeli zaś chodzi o rok 2010 i 2011... Naturalnie pomijane jest Nintendo Wii :lol: Tymczasem wyszły sobie takie gierki jak: Super Mario Galaxy 2 (najlepiej oceniana gra w tym roku, 3 miejsce na liście wszechczasów), Tatsunoko vs. Capcom, Sin and Punishment: Star Successor, Monster Hunter Tri, No More Heroes 2: Desperate Struggle, Red Steel 2, Metroid: Other M, Silent Hill: Shattered Memories.

SMG2 - infantylna japonszczyzna, T vs. C - MK ponad wszystko, masa smiesznej japonszczyzny, RE>SH Metroid - nie kumam designu, podjarki i tego scrollowanego strzelania z wpadaniem w fpp, NMH2 - japonszczyzna.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Ninja Gaiden, RE4 z GCN, Okami, obie części God Of War, Metroidy, Zelda Wind Waker, Beyond & Good & Evil. No było trochę ładnych gier nie ustępujących tym z Wii.

Opublikowano

Ah, Mac, Ty mój hejterze japońszczyzny :lol: Ciekawe w takim razie co w Twoim gamercardzie robią takie gry jak Ninja Gaiden 2, Resident Evil 5, Dead Rising ;] Ogólnie za wiele to chyba nie grasz skoro ostatnio na Live byłeś w sierpniu ^_^

Zwyrodnialec, z tych wszystkich gier zdecydowanie najładniejsze są Metroid Prime i Metroid Prime 2. Metroid Prime 3 graficznie kasuje je bez problemu (najlepiej to widziałem jak odpaliłem wszystkie trzy tytuły po kolei w pakiecie Trilogy). Więc to niezupełnie tak jak piszesz

Edytowane przez Albert Wesker

Opublikowano

No ostatnio nie duzo, bo mam problemy z gotowka, ale w sumie jak na razie musze tylko Reach nadrobic, moze RDR. RE bardzo lubie, ale 5 okazala sie scierwem ktore strasznie zawiodlo. NG swietne na Xie, 2 wyraznie slabsza, ale gralo sie przyjemnie. DR w ogole mi nie przypasil, mialem od kolegi.

Edytowane przez Gość

Opublikowano
Mass Effecta 2, Alan Wake, Metro 2033, Splinter Cella i Crackdowna 2

Tylko dwa exy na xboxa i w dodatku jeden z nich jest crapem :mellow:

Jak ratchet jest crapem to fable tez :teehee:

Aha czaje, 3/4 to nie exy, reszta to crapy, ale nie zmienia to faktu że na PS3 w to nie zagrasz :potter:

W ME 2 chyba sobie zagra na PS3 ;]

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

Marketingowa papka. Co mieli powiedziec? "Sprzedaż Move jest poniżej oczekiwań i odchodzimy od sprzętu"?

Opublikowano

Wynik wydaje się być całkiem niezły jak na trochę lepszą kopię Wiilota (głównie dzięki temu, że kamera wyłapuje położenie Move w przestrzeni, co widać zwłaszcza w ping pongu gdy trzeba nieraz wykonać taki ruch w głąb pod siatkę).

Tylko na razie brakuje dobrych gier na ten sprzęt poza RE5, gdzie przy odrobinie wprawy strzela się znacznie precyzyjniej niż na padzie. Zresztą mam wrażenie, że sama postać jakoś szybciej reaguje.

Opublikowano

Bzdury na resorach. Sony jak zwykle manipuluje liczbami. 1.5 mln jeśli już to wszystkich podzespołów czyli startery, navi i move razem wzięte i na 99% nie klientom tylko do sklepów. I to niby w samej Europie :P Szkoda, ze sprzedaż softu pod move jakoś w żaden sposób tych liczb nie potwierdza, heh.

Opublikowano

Gdyby sprzedaż była na takim poziomie jak oczekiwali - nie powiedzieliby nic. Gdyby była powyżej oczekiwań to zorganizowaliby wielką konferencję prasową, najlepiej z udziałem 3rd party developerów i śpiewali peany na rzecz Move. Jeżeli idzie słabo - wystosowuje się notkę prasową, że jest dobrze, a nawet lepiej niż dobrze. Nie jest to skierowane do branży, każdy marketingowiec wie co takie notki oznaczają, ale do ludzi, klientów. Przekaz brzmi: "sprzedaje się bardzo dobrze, można śmiało inwestowac, czeka nas świetlana przyszłośc". Dziwie się, że niektórzy to tak łykają

Opublikowano

Brawo, w godzine obaliliście teorie spiskową Sony :dance:

Opublikowano

Wynik wydaje się być całkiem niezły jak na trochę lepszą kopię Wiilota (głównie dzięki temu, że kamera wyłapuje położenie Move w przestrzeni, co widać zwłaszcza w ping pongu gdy trzeba nieraz wykonać taki ruch w głąb pod siatkę).

Tylko na razie brakuje dobrych gier na ten sprzęt poza RE5, gdzie przy odrobinie wprawy strzela się znacznie precyzyjniej niż na padzie. Zresztą mam wrażenie, że sama postać jakoś szybciej reaguje.

RE5 na move > RE5 na padzie, jak się przyzwyczai do sterowania

Opublikowano

Dla mnie i na padzie było dobrze, chociaż brakuje większej ilości QTE jak w czwórce, gdzie można było pomachać Wiilotem.

Opublikowano

RE4 Wii > RE4 GC > RE5 move > RE5 pad :P

Ogólnie dla mnie RE5 z czystym sercem jest grą na 9,9+/10 jeśli spełnia się trzy warunki:

1- nie grało się w RE4

2- przywyknie się do strzelania w miejscu

3- nie oczekuje się po grze horroru

Opublikowano

RE 5 to kicz i gameplayowa miernota. Grafika jest niby ok, ale cos sie powalilo w glowach japonskim designerom i ludziom odpowiedzialnym za rozwoj serii. Zamiast przystosowac di obecnych wymogow swietne czesci z PSXa i CV z DC, to sila sie na jakies bzdety. Owszem RE 4 byl mila odskocznia, ale z perspektywy czasu, to wlasnie przez te odslone mamy pozal sie Boze czesc 5. Albo reboot serii, albo do piachu.

Opublikowano

Dla mnie takie 9-, głównie przez wymuszoną kooperację. Sheva ma mi niby pomagać, a ja ciągle mam wrażenie (w niektórych momentach pewność, jak starcie z blondi i panem w okularach), że wrzucono ją do podkręcenia stopnia trudności. Debilny bot, który utrudnia grę. Czwórkę skończyłem z samym nożem (gnat używany tylko tam gdzie nie da się inaczej jak przy zestrzelniu mostu, obronie Ashley gdy opuszcza dwie platformy na wodzie by przejść dalej czy walce z Salazarem). Tutaj nawet nie próbowałem, bo nie wierzę że się da, nie z debilnym botem.

Co tam dalej, krótszy czas gry, głupi patent z przeniesieniem ekwipunku na wyższy poziom trudności (WTF?) i kilka powycinanych elementów (merchant, łączenie skarbów, brak strzelnicy, czy exclusive'y dla broni).

Inna sprawa, że i tak pomimo narzekania grało mi się dobrze, ale nie chcę by RE6 podążał tą drogą.

Opublikowano

Ile razy już wałkowaliście temat RE5 ? :P

Opublikowano

Jeśli chodzi o klimat to na pewno. Ale już np walki z szefami są lepsze w RE5.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.