Opublikowano 10 lutego 201312 l Widać widownia domagała się więcej akcji i momentów chwytających za gardło, ale serial utracił wiarygodność, na rzecz akcji rodem z Trawki, które w konwencji zdecydowanie poważniejszej sprawdzają się średnio. Jeżeli kolejne sezony pogłębiają tą ilość absurdów, to sobie odpuszczę. FUCKING MAGNETS, HOW DO THEY WORK? Edytowane 10 lutego 201312 l przez Ermund
Opublikowano 10 lutego 201312 l Ilość akcji będzie stale narastać, ale zalecam oglądać dalej, bo serial jest naprawdę nieźle zrobiony. Całe to przeistoczenie głównego bohatera z nauczyciela chemii w zwariowanego madafakę było z góry ustalone, więc to nie jest tak, że publika coś wymusiła.
Opublikowano 10 lutego 201312 l Pajgitus oglądaj dalej, ilość akcji będzie coraz większa, ale w tym serialu nie było nigdy jakichś przegięć, które by miały spowodować u mnie zaniżenie oceny a co dopiero rozważania o zaprzestaniu oglądania.
Opublikowano 10 lutego 201312 l Ja sobie chyba zaczne ogladac od nowa, bo zdazylem juz sporo pozapominac, a mysle ze akurat sie wyrobie do nowych odcinkow
Opublikowano 11 lutego 201312 l ma ktoś pod ręką ten bekowy komiks gdzie hank się mówi marie, że to minerały nie kamienie? taki puchałke-stajl. ogólnie wszystkie te komiksy bym poprosił uprzejmie.
Opublikowano 11 lutego 201312 l dałem plusa nie temu co trzeba.Nie widziałem tych komiksów, dobra beka:)
Opublikowano 13 lutego 201312 l OSZ(pipi)A, zaje.bistosc - kurde, az obejrzalbym sobie znowu The Wire. Tak swoja droga to chetnie bym obejrzal cale BB nakrecone w konwencji HBO, mimo ze fabule niby juz cala znam (no, prawie - jeszcze trzeba troche poczekac az wyjdzie ta druga polowa sezonu).
Opublikowano 17 lutego 201312 l Walt papiezem ? Fck, teraz to juz mamy breaking bad w pelni. Apostolski meth. Krysztalowa komunia.
Opublikowano 17 lutego 201312 l To, ze gosciu mieli metą na cala ameryke, a jego superpolicjant szwagier o tym nie wie.
Opublikowano 17 lutego 201312 l Andżej, jakbyś był taki mądry jak Walt i miał tyle szczęścia to też by Ci się udało!A na serio, za każdym razem jak tu wchodzę to myślę że ktoś wrzuci jakiś trailer z "nowego-starego" sezonu, albo chociaż datę nowego odcinka, albo jakiegoś niusa o przesunięciu odcinka na np. koniec lutego. Niestety odcinek dziewiąty, kolejny odcinek piątego sezonu po długiej przerwie, podpisany jest jako "Summer 2013". Edytowane 17 lutego 201312 l przez grzybiarz
Opublikowano 17 lutego 201312 l No wymień chociaż te parę absurdów Pajgitus. Zbiegi okoliczności i naiwne na maksa motywy, typu: -Jessie poznaje narkomankę, narkomanka umiera bo Walt spotyka przypadkiem w barze jej ojca, który natchnął Walta tekstem "rodzina jest najważniejsza" (a sam powiedział o Jessiem, że to jego bratanek, więc wiecie, poczuł nagle głęboką więź z ziomkiem), wraca do młodego, żeby go wyrwać z nałogu, odwraca na plecy kobite, a ta zaczyna dławić się wymiocinami, ojciec narkomanki okazuje się być kontrolerem ruchu i doprowadza do katastrofy samolotów, tuż nad głową Walta. - Walt ma zrobić interes życia i w ciągu godziny ma dostarczyć 38 funtów mety i dokładnie w tym samym czasie żona rodzi - Akurat kiedy jest OGROMNA szansa na wpadkę (złapany przez gliny diler) porywają adwokata, który przypadkowo okazuje się być BARDZO pomocny w rozwijaniu ich dalszego interesu, no i ratuje im skórę oczywiście skórę (pomijając, że facio jest bardzo fajną postacią) - W całej policji USA chyba jedynym w miarę kumatym gościem jest szwagier Walta, który np. zauważa, że podstawiony przez adwokata "producent mety" to ziomek, któremu się płaci za branie winy na siebie . Spoko, że antynarkotykowi nie sprawdzili jego papierów i zamknęli sprawę... - całe to ukrywanie pochodzenia kasy przed rodzinką jest tak grubymi nićmi szyte, że głowa mała. Rozumiem, że mogli mu dawać fory i w ogóle, bo jest chory, pewnie się chłop załamał itp., ale jak na moje przesadzone akcje odwala Walt. Dopiero na koniec sezonu (co za przypadek) żonka odkrywa, że ją mąż okłamuje. Jak się w następnym sezonie z tego wywinie, to gratujuję. To tak na szybko, mam słabą pamięć i wypieram niechciane wspomnienia
Opublikowano 17 lutego 201312 l Ty, ale wiesz że to nie jest serial w realistycznej konwencji The Wire, tylko tragikomedia, która z przymrużeniem oka stosuje hiperbole wszędzie gdzie to możliwe? To czego się czepiasz jest w pełni zamierzone i albo tak przyjmuj ten serial, albo go nie oglądaj, bo nie wiesz o czym jest. A poza tym Edytowane 17 lutego 201312 l przez Gość
Opublikowano 17 lutego 201312 l Napisałem, że mi się podoba, pomimo tych absurdów. Masorz zapytał, żebym wymienił chociaż kilka, więc wymieniłem. Gdzieś napisałem, że to (pipi)nia? Przyjmuję serial jak mam ochotę, a nie jak napisałeś w książce "Kocham wszystko co puszczą". Mnie akurat najbardziej jarają te "statyczne" odcinki, gdzie się nie przejaskrawia do granic możliwości pewnych wątków. Już parę seriali właśnie popłynęło w moich oczach na takim zabiegu.
Opublikowano 17 lutego 201312 l Statyczne odcinki fajne, ale gdyby były tylko takie to by serial się stał nudny więc odrobina akcji służy dobrze BB.
Opublikowano 23 lutego 201312 l Jestem prawie w połowie 3 sezonu i znowu jest kapitalny serial. Zdecydowanie zgrabniej poprowadzone wątki, bez chamówy (no może czasami, ale bez takiej łopatologi jak w s2) . Obama, Hank, pomagier adwokata niszczą (scena jak Hank wapda do szpitala, miszcz!). Komediowy wątek braci bliźniaków też daje radę.
Opublikowano 24 lutego 201312 l Odcinek 10 najlepszy z sezonu trzeciego. Haha, dokładnie. Właśnie dzisiaj go oglądałem. Coś kapitalnego, zresztą jak cały serial. Walt na prawdę rozwala, zwłaszcza jak się wkurzy.
Opublikowano 24 lutego 201312 l Wy tak na serio? Przeciez to jest najnudniejszy odcinek ze wszystkich sezonow, w ktorym przez caly czas akcja toczy sie w tym samym pomieszczeniu. Nawet Gilligan powiedzial, ze ten odcinek nie posuwa fabuly ani akcji do przodu i zostal nakrecony tylko dlatego ze nie wyczerpali calego budzetu na sezon.