Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

No, polskie morze drogie. Dlatego polecam każdemu Chorwacje - taniej i ładniej. ;]

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 36
  • Wyświetleń 14,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Lipiec - Sierpień praca w Irlandii Północnej, we wrześniu na pewno co najmniej kilka dni w Utrechcie (Kraków Holandii), może odwiedziny w Paryżu, za którym strasznie tęsknie + może event typu "śladami zamków krzyżackich" :)

Opublikowano

Ja tam dokańczam kraje bloku wschodniego:Rosja zaliczona, Ukraina 2razy, Białoruś 2razy, w tym roku wyjeżdzam do pięknego Wilna na tydzień.

Edytowane przez maxelm2

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ja tam dokańczam kraje bloku wschodniego:Rosja zaliczona, Ukraina 2razy, Białoruś 2razy, w tym roku wyjeżdzam do pięknego Wilna na tydzień.

Możesz coś więcej napisać? Planuje w tym roku zaliczyć trio Lwów, Kijów, a potem Krym, razem coś koło 14 dni, jak wygląda sytuacja z noclegami i żarciem, oraz koszta kolei u naszego wschodniego sąsiada.

Opublikowano

No i z kumplem wpadliśmy na jeden z głupszych pomysłów roku. Jako, że od dość długiego czasu organizowaliśmy sami sobie dość krótkie (60 kilosów średnio) "marsze" po powrocie z jednego, w ramach żartu rzuciliśmy "chodźmy nad morze w wakacje z buta". No i właśnie wakacje się rozpoczęły mam ze dwa tygodnie czasu i ostro to rozważam. Pomijam, że po drodze pewnie nas okradną 3 razy, w lesie coś nas zje albo będziemy siedzieć na komisariacie i czekać, aż za friko nas podrzucą do domu :-]

Z drugiej strony to świetna idea. Nie mam żadnego z góry ustalonego planu. Wiadomo, że przejść (z Radomia jakieś 450 kilosów głównymi drogami, wiadomo, że wyjdzie więcej) na pieszo to kawał drogi i czasu, dlatego po drodze można by się ratować stopami, pksami, pkp itd. Jednak podróż przez taki kawał kraju to wg. mnie świetny sposób na sprawdzenie samego siebie no i poznanie ogromnej części polskiego królestwa ;] Szczególnie, że na pewno nie mam na myśli podróży głównymi drogami.

Ktoś ma jakąś opinie ? Może robił coś podobnego i ma jakieś ciekawe doświadczenia ? Bo co by tu nie mówić 2-3 dniowe przechadzki po lasach to nie wiele w porównaniu z 500 km.

Opublikowano

ja robilem tripa na hel z kumplami rowerami, 700km pedałowania. Fajna sprawa.

Ale imo zrobiłbyś coś bardziej 'krejzi'. Mianowicie - przeszedł całe wybrzeże. Widziałem zdjecia z takiego marszu, poniewaz kuzyn wraz z grupa przyjaciol robil cos takiego ze dwa lata temu. Ze Swinoujscia do Katow Rybackich;]

Opublikowano

Bałbym się rowerem :)

Na pewno szybciej z 70 kilometrów dziennie można robić jak nic. A przy trzymaniu dobrego tempa na pieszo zrobi się ze 40 max. Realnie to ze 25, bo upał, bo lato, bo szluga, bo jeść, bo fajne dupy stoją i chodź do nich zagadamy.

Znając moją organizację to obudzę się za tydzień, zadzwonię do znajomego i powiem "Pakuj plecak, idziemy". Po czym zamiast nad morzem wylądujemy w Bieszczadach. Mieliśmy plan łapać jakąś okazjonalną robotę za drobinaki, coś komuś pomóc etc. bo nie chcę brać więcej niż 100 zeta + woda/żarcie które mam w plecaku. Dlatego to raczej trip tylko dla samego chodzenia i zwiedzania za friko tego co się da, niestety biedny jestem.

Pomysł z obejściem wybrzeża też mam na myśli, ale wszystko zależy w jakim tempie doszlibyśmy do tego morza. Droga powrotna to raczej pkp/pks

Opublikowano

Osaka, przeczytaj "W drodze' Jacka Kerouaca . zlapiesz zajawke na wakacje ze heeeejj.

• 1 rok później...
Opublikowano
  • Autor

W tym roku lipa straszna jeśli chodzi o wypoczynek ( nie liczę jednego 3 dniowego wypadu na kjempink 80 km ode mnie) . W przyszłym roku sobie odbiję.