Opublikowano 29 lipca 200816 l ja teraz preferuje sos tatarski, smakuję wyśmienicie na kanapkach, to jakby majonez z kawałkami ogórka i paroma przyprawami. Właśnie jem kanapki z sosem czosnkowym, japierd,ole jaki syf, idzie się porzygać
Opublikowano 29 lipca 200816 l ja teraz preferuje sos tatarski, smakuję wyśmienicie na kanapkach, to jakby majonez z kawałkami ogórka i paroma przyprawami. Właśnie jem kanapki z sosem czosnkowym, japierd,ole jaki syf, idzie się porzygać a co ma czosnkowy do tatarskiego?
Opublikowano 29 lipca 200816 l No lubie. Na Ukrainie w ogole maja sosy, keczupy, musztardy, majonezy itp. w foliowych opakowaniach, w jakich czasami w Polsce kupuje sie czekoladowe czy orzechowe polewy do ciast. Niewygodne. Za to pewna firma produkuje rozne rodzaje majonezow z podanym duzymi literami procentem tluszczu.
Opublikowano 30 lipca 200816 l ja teraz preferuje sos tatarski, smakuję wyśmienicie na kanapkach, to jakby majonez z kawałkami ogórka i paroma przyprawami. Właśnie jem kanapki z sosem czosnkowym, japierd,ole jaki syf, idzie się porzygać a co ma czosnkowy do tatarskiego? Nic ale chciałem się tym z wami podzielić i nie wiedziałem gdzie to zrobić
Opublikowano 31 lipca 200816 l Smutno mi za osoby, które wymieniają helmans za swój ulubiony majonez... to są ludzie, którzy jeszcze nie znają prawdy, a prawdą jest majonez kielecki. Zróbcie sałatkę warzywną z helmansem, a z kielecki, to tak jak by zrobić rosół z kury i warzyw albo z kostki rosołowej... spora różnica. Kiedyś poznacie prawdę...
Opublikowano 1 sierpnia 200816 l lubie. do sałatek, do kanapek, do jajka. mniam! a co do lepszości to najlepszy jest taki w domu zrobiony, jak się doprawi tak jak się lubi. ostatnio jadam taki lżejszy z troszką śmietany, co by taki tłusty nie był. polecam.
Opublikowano 3 sierpnia 200816 l Smutno mi za osoby, które wymieniają helmans za swój ulubiony majonez... to są ludzie, którzy jeszcze nie znają prawdy, a prawdą jest majonez kielecki. Zróbcie sałatkę warzywną z helmansem, a z kielecki, to tak jak by zrobić rosół z kury i warzyw albo z kostki rosołowej... spora różnica. Kiedyś poznacie prawdę... Bo Hellman's jest dobry tylko ten od babuni.
Opublikowano 26 lutego 20169 l ja lubię, ale ostatnio smakuje mi sos tatarski od winiary. Pasuje do każego rodzaju kanapek - poza tych z dżemem ofcourse. A z innej beczki: kupiłem ostatnio dżem pomidorowy
Opublikowano 26 lutego 20169 l Kupiłem kiedyś sos czosnkowy od Winiary, strasznie ciężki. Sosy lubię tylko na jogurcie.
Opublikowano 26 lutego 20169 l Sos czosnkowy jest wyprodukowany chyba z zerowej ilości czosnku. W ogóle to nie przypomina czosnku, nigdy. Juz bardziej czosnkowy jest jogurt z czosnkiem w proszku.