Opublikowano 28 października 20168 l W środku cieplutko, a jak napisali w tytule jest to "kurtka przejściowa". W sumie wcześniej myślałem, że są kurtki jesienne/zimowe/wiosenne, nie słyszałem nic o "przejściowych". No i to właśnie taka kurtka przejściowa, między chodzeniem w zimówce, a samej koszuli/bluzie:)
Opublikowano 28 października 20168 l Ja mam na oku te dwie, pierwsza wydaje sie sensowniejsza na mrozy
Opublikowano 28 października 20168 l no to przebitka o jakoś 200 zeta te same kurty u Chinoli na aliexpress chodzą za 40 dolców
Opublikowano 28 października 20168 l Nie tylko jakościowo ale nawet te same firmy akurat ostatnio szukałem zimówki i przeglądałem ten bazar Edytowane 28 października 20168 l przez gekon
Opublikowano 28 października 20168 l Te same firmy, ale czy taki Pierre Cardin wie, że gdzieś tam w Chinach ktoś skopiował jego kolekcję? Trochę wypiłem, ale wydaje mi sie, ze na tym chińskim portalu masz same chińskie podróbki. --- Jeden z forum już tam kupił klocki Lepin zamiast Lego i brakowało mu kilka elementów plus klocki były lipnej jakości. Edytowane 28 października 20168 l przez grzybiarz
Opublikowano 28 października 20168 l Tia, tylko jakiś pier cardin to nie nonamy ściągane przez Zalando do Polski właśnie z Chin i potem sprzedawane z przebitką. Pier cardin pewnie nie wie, że ktoś kopiuje jego kolekcje, ale na pewno wie, że jego ciuchy szyją chińskie dzieci za centa dniówki. z reszta jak 99% szitu w sklepach Aliexpress to chiński portal, ale nie kupujesz tam tylko chińskich podróbek, tylko rzeczy, które są w większości składane/szyte w chinach, a że 80 procent rzeczy jest szyta to masz po prostu ceny bez Vatu, cła, marży sprzedawcy, marży dystrybutora, kosztów wysyłki i innych rzeczy. Wychodzi ogólnie o połowę taniej niż w Polszy za te same rzeczy. Zresztą jak nie chiński aliexpress to masz Amazon, gdzie też masz o wiele taniej. Ja nic akurat nie piłem, ale tematu nie będę ciągnął, bo zaraz przyjdzie mroku albo bluber i zwyzywają mnie od szaraczków i biedaków. Zawsze przecież można kupić drożej, bo różne sklepy liczą inaczej za daną rzecz. Sam zamówiłem ostatnio kilka ciuchów na Ali i jakościowo jest ok, czyli trochę niżej niż Wrangler, wyżej niż HiM czy inna Zara. A jak nie widać różnicy to po co przepłacać.
Opublikowano 29 października 20168 l Gekon dobrze pisze na trzeźwo. Jak komuś nie zależy na metce to Ali ma rzeczy za ułamek ceny.
Opublikowano 29 października 20168 l Nie chce mi sie miesiac czeka to raz, dwa ze mozna miec pecha i dostac jakies szmaty ktore niewiele wspolnego maja ze zdjeciem.
Opublikowano 29 października 20168 l Czekanie to fakt, ale jak nie musisz mieć na teraz co wiesz. Ja sam sobie między innymi kąpielówki kupiłem na lato. U nas szukałem chyba rok i nic, same januszowe wzory za 200 zeta z wątpliwego materiału. I jeszcze nie mój rozmiar, bo u nas zatrzęsienie rozmiarów dla grubasów, a xs to tylko w dziecięcym. Na Ali zamówiłem te co mi się podobały, mój rozmiar, jakościowo mega, a dałem 3 dolce xD lol. Co do januszów, na Ali się nie spotkałem, to nie allegro. Wszystko ma realne foty, mase komentarzy ludzi ze zdjęciami tego co dostali a Pan Chińczyk dostaje kasę za towar dopiero jak jestem zadowolony i wystawię mu odpowiedni komentarz Polecam taki styl życia.
Opublikowano 29 października 20168 l Jest profil, albo grupa na fejsie, gdzie ludzie wkleją rzeczywiste foty i trochę jest beka. Dla mnie Aliexpress jest spoko do zamawiania elektroniki: jakieś pady do androida, starych konsol, pendrajwy itp.Raz mi zwinęli paczkę celnicy, bo zamówiłem papierosy-zapalniczki, a one nie miały atestu. edit:https://www.facebook.com/groups/aliexpresspl/?fref=ts buu, grupa zamknięta
Opublikowano 29 października 20168 l Czekanie to fakt, ale jak nie musisz mieć na teraz co wiesz. Ja sam sobie między innymi kąpielówki kupiłem na lato. U nas szukałem chyba rok i nic, same januszowe wzory za 200 zeta z wątpliwego materiału. I jeszcze nie mój rozmiar, bo u nas zatrzęsienie rozmiarów dla grubasów, a xs to tylko w dziecięcym. Na Ali zamówiłem te co mi się podobały, mój rozmiar, jakościowo mega, a dałem 3 dolce xD lol. Co do januszów, na Ali się nie spotkałem, to nie allegro. Wszystko ma realne foty, mase komentarzy ludzi ze zdjęciami tego co dostali a Pan Chińczyk dostaje kasę za towar dopiero jak jestem zadowolony i wystawię mu odpowiedni komentarz Polecam taki styl życia. Zawialo cebula. Kupuje z Ali i jeszcze tym sie chwali xDD Ok. Ja za to kupilem kurtke z Alpha Industries za prawie 600 zl. Normalnie kosztowala ponad 950 zl no ale bylo super promo. Do tego fajna bezowa bluze za 150 zl. Tak wyglada: Edytowane 29 października 20168 l przez Mroku
Opublikowano 29 października 20168 l Ojej, prawie 600 złotych. Jeden z forum kupił kiedyślasce kurtkęza 500 złotych. I to kiedyś, kiedy średnia krajowa była niższa. A Ty dla siebie i na obczyźnie gdzie zarabiasz ełracze i tak tanio? Coś tu nie gra.
Opublikowano 29 października 20168 l Kosztowala poczatkowo 950 zl Akurat trafilem na fajna promocje. W tym roku wydalem MNOSTWO pieniedzy na odziez i obuwie. Nawet nie bede liczyl Jeszcze w listopadzie i grudniu wychodza nowe modele butow Yeezys i jego kolekcja odziezy, to pewnie znow peknie z 2-3 tysiace. No nic
Opublikowano 29 października 20168 l gekon napisz wprost , że chodzisz w podróbkach . Te tłumaczenia , że jakość ta sama itp... ja osobiście wolę kupić Wranglery w normalnym sklepie za 300zł niż dać 150 za spodnie pochodzenia tureckiego niby Armani . Mroku , Gdyby nie było takich dużych naszywek , to fajna kurtka ! Ja lubię minimalność https://www.zalando.pl/alpha-industries-kurtka-przejsciowa-czarny-al522g00t-q11.html
Opublikowano 29 października 20168 l Ok, chodzę w podróbach nie wierzę, że istnieją spodnie za 300 zł (słownie trzysta złotych), to muszą być chyba ze złota. Gratuluję ich posiadania. Sam chciałbym je mieć. Edytowane 29 października 20168 l przez gekon