Słupek 2 119 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 No to może spróbuj klasyków noir. "Sokół", "Key Largo", "Podwójne ubezpieczenie", "Zabójstwo" Kubricka, "Noc myśliwego", "Biały żar". To są w sumie filmy inspirowane tym samym, co bracia Coen, czyli książkami Chandlera i Caine'a. Noo przede wszystkim te są do znalezienia . "Sokół maltański" i "Podwójne ubezpieczenie" widziałem, resztę obadam. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogicool 43 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 (edytowane) cos podobnego do 'pandorum'. w sensie statek kosmiczny gdzies w pi.zdu daleko itd. pewnie oglądałeś, ale jeszcze Screamers(Tajemnica Syriusza) choć nie chodziło ci dokładnie o to, bo Odysejuf i Moonuf za dużo nie kręcą ale chociaż na podst. Dicka i w ogóle może być c'nie a Milan zapomniał polecić Sunshine, więc Edytowane 17 Stycznia 2010 przez ogicool Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość IKIR4TOS Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Nowe francuskie filmy akcji Cytuj Odnośnik do komentarza
Sobies 173 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Macie jakiś pomysł na film o krucjatach/templariuszach etc ? Ostatnio oglądałem szwedzką produkcję pt: "Arn - Templariusz". W połączeniu z Assassin's Creed poprostu wsiąkłem w te klimaty Cytuj Odnośnik do komentarza
marjano 161 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 kingdom of heaven? Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Kingdom of heaven. Cytuj Odnośnik do komentarza
marjano 161 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 zapomnialem ze sie pisze kursywa Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 119 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 (edytowane) Jest jeszcze Arn: The Kingdom at Road's End nie wiem czy to sequel czy co. Edytowane 20 Stycznia 2010 przez SłupekPL Cytuj Odnośnik do komentarza
Sobies 173 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Jest jeszcze Arn: The Kingdom at Road's End nie wiem czy to sequel czy co. Tak - jest to sequel ukazujący dalsze losy tytułowego Arn'a. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 "Arn - Templariusz" to film, który leciał w polskich kinach w grudniu jako "Templariusze. Miłośc i krew". Jakby ktoś nie wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mq 73 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 Kingdom of heaven. Jest to dobra rekomendacja, pod warunkiem ze sie znajdzie wersje rezyserska. Duza roznica w jakosci w porownaniu do okrojonej wersji kinowej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 Szukam takich filmów hmm... dosyć starych, tylko azjatyckich, w których jest taki unikalny klimat, pustka, takie moze byc troche samurajskie, nie kiczowate zbyt emmm, coś się dziś wysłowić nie potrafię. Takie azjatyckie, wielkie królestwa gdzie świeci pustkami :F Ale najważniejszy jest TEN klimat. Jeśli ktoś zna film podobny do tego chaotycznego opisu - weźcie dajcie, chętnie obejrze coś. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 Kurosawa, Ozu, Mizoguchi - w sumie cała wielka trójka Japończyków pasuje jako tako do tego dziwnego opisu. Zwłaszcza Ozu, przecież to jest kino pustki. Obczaj "Dryfujące trzciny" i "Tokijską opowieść" na początek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 Oba filmy ciekawe (skąd je wytrzasnąłeś? respekt), ale właśnie szukam takich bardziej samurajskich klimatów. Cytuj Odnośnik do komentarza
marjano 161 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 Ame agaru. tylko ze nie uswiadczysz wielkich azjatyckich krain. mimo wszystko warto dodac ten film do podanych przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
ogicool 43 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 (edytowane) 'Ame Agaru' Takashi Koizumi wg ostatniego scenariusza Akira Kurosawy tyle, że nie stary edit: marjano skąd tu się wziąłeś ? :potter: Edytowane 23 Stycznia 2010 przez ogicool Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 Oba filmy ciekawe (skąd je wytrzasnąłeś? respekt), ale właśnie szukam takich bardziej samurajskich klimatów. To są najbardziej znane japońskie filmy wszech czasów. Może Ozu był bardziej "przyziemny", ale Mizoguchi przecież robił dużo rzeczy z samurajami. "Opowieści księżycowe" i "Ukrzyżowani kochankowie" to jak najbardziej są "samurajskie klimaty", a to jedne z jego najlepszych filmów. Trochę pustki brakuje, no ale... nie można mieć wszystkiego. Z nowszych polecam "Samuraj-zmierzch" Yamady. Choreografię robił tam koleś odpowiedzialny za "Ran", ale to tylko jeden z powodów, dla których film jest ucztą dla oka. Film z tego stulecia, ale wygląda jak z lat 50. Cytuj Odnośnik do komentarza
Noname 0 Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Jesteście w stanie polecić filmy które rozgrywają się w całości w szpitalach psychiatrycznych? Takie filmy jak na przykład "One Flew Over the Cuckoo's Nest", "Girl, Interrupted", "K-Pax"? Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 040 Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 "12 małp" ma sporo scen z czubkami w szpitalu Cytuj Odnośnik do komentarza
Noname 0 Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgadza się, pojawia się tam szpital psychiatryczny z tym, że szukam filmów, w którym to szpital psychiatryczny i pacjenci są głównym tematem. "12 Małp" rulez ofkoz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojthas 93 Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Z psychiatrykiem w roli głównej chyba za dużo filmów nie ma, ale dosyć dużo jest w Obłędzie, Bronson tez ma fajne sceny szpitalne choć większość dzieje się w pierdlu, jest jeszcze Ya ale nie miałem okazji go obejrzeć http://www.filmweb.pl/f516185/Ya,2009 Cytuj Odnośnik do komentarza
ogicool 43 Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Przebudzenie z De Niro Szpital Królestwo(serial i film) serial polecam, filmu nie widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza
Noname 0 Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 "Przebudzenie" - nie w szpitalu psychiatrycznym, tak czy inaczej dużo dobrego słyszałem o tym filmie. A "Szpital Królestwo" oczywiście znam. Niesamowicie mnie się podobał tak więc również polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michas 0 Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Jeśli chodzi o psychiatryk to może Lot nad kukułczym gniazdem . Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 (edytowane) Michas, czytaj uwazniej. Ja szukam jakiegoś na maxa lekkiego, zabawnego filmu. Ale takiego lekkiego jak piórko, że się ogląda i banan sam sie pojawia na ryjcu. Edytowane 6 Lutego 2010 przez Figaro Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi