Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poleć coś w stylu...

Featured Replies

Opublikowano

O rany, oryginał jest mocarny i można go oglądać z 10 razy! nawet jeśli nie przepadasz za starymi filmami, to spróbuj się jednak przemóc - nie zawiedziesz się. Tak świetnej gry aktorskiej, którą niejako wymusił koncept filmu (cała akcja ma miejsce praktycznie w dwóch miejscach), nie da się powtórzyć marnym remake'iem.

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 370,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Najlepsze kino cyberpunkowe? Widziałem Blade Runnera, Strange Days, Jonhhy'ego Mnemonica i pewnie jeszcze kilka innych, których nie pamiętam, a na dysku mam Through Scanner Darkly. Co jeszcze godnego uwagi?

Opublikowano

Cypher, Impostor, 13 piętro, Raport mniejszości

Opublikowano

Raport widziałem, ale reszta wygląda zacnie i obczaję. Dzięki.

Opublikowano

Tak się składa, że oba te filmy, które podałeś Humulus ostatnio ściągnąłem i leżą se na dysku.

To teraz obejrzę dużo szybciej niż miałem w planach :P

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Jakieś filmy o alkoholu i nałogu alkoholowym. Widziałem: "Żółty Szalik" i "Wszyscy jesteśmy Chrystusami". Jest może coś więcej ?

Opublikowano

No właśnie zapomniałem napisać, że film z Cage też widziałem. Coś jeszcze wam przychodzi do głowy? Może coś z krajowych produkcji ?

Opublikowano

ale wesele i dom zły też widziałeś?

Opublikowano

ale wesele i dom zły też widziałeś?

Tak ale to nie taki typowy problem alkoholowy. Chodzi mi własnie o mniej więcej taki przekaz jak w Wszyscy jesteśmy Chrystusami.

Edytowane przez _lukas_

Opublikowano

Chłopaki polećcie coś w stylu Szeregowca Ryan'a lub Kompani Braci i Pacyfiku. Nakręciłem się ostatnio na dobre filmy i seriale o II Wojnie Światowej. Seriale też mogą być. Klasyki gatunku w większości widziałem (czyli te pokroju Bitwa o Midway, O jeden most za daleko itp.).

Chodzi mi przede wszystkim o filmy po roku 1990. Widziałem też Wroga u Bram, Bękartów Wojny, Pianistę, Pearl Harbor.

Opublikowano

szeregowiec ryan to nie jest dobry film :o wojnie: chociaz jezeli tak to ujmujesz to moze

Opublikowano

Nakręciłem się ostatnio na dobre filmy i seriale o II Wojnie Światowej.

Idi i Smotri choćby. Klasyką gatunku są produkcje radzieckie raczej.

Where Eagles Dare, ale to pewnie widziałeś. Jak już tak bardzo przeszkadza <tokar> ci </tokar> rok powstania filmu to zobacz Dni Chwały.

Możesz też sprawdzić Lebanon, co prawda nie o drugiej wojnie ale to chyba najciekawszy film wojenny powstały po 1990.

Edytowane przez mate5

Opublikowano

Warto obejrzeć jeszcze świetne Miasto życia i śmierci oraz Kwiaty wojny (oba dotyczą tych samych wydarzeń na niedługo przed wybuchem II wojny).

Opublikowano

@marjan, a gdzie ja napisałem, że Szeregowiec to dobry film. Zresztą mnie się podobał więc pewnie obejrzę jeszcze raz.

Ok, wyżej wymienionych nie widziałem i na pewno nadrobię dzięki.

Opublikowano

Dorzuciłbym jeszcze nakręcone przez Eastwooda Listy z Iwo Jimy i Sztandar naszych ojców.

Edytowane przez Zarathustra

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Poleci mi ktoś coś w stylu Dredd'a albo The Raid? Takie mocne krwawe kino akcji.

Opublikowano

potrzeba mi tytul filmu romantycznego, coby z kobieta obejrzec... coś z nowości najlepiej