Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

TRANSFERY

Featured Replies

Opublikowano

Wiem, oczywiście to było tylko luźne odniesienie do posta, jako okazja do napisania tego, o czym napisałem. Ten screen z nominacjami pod kliki to jedno, jego szczęście, że ma taki odbiór tych krótkich postów. Ale już monetyzowanie śmierci człowieka w podobny sposób? No słabe to, można poczuć do niego jako człowieka obrzydzenie.

• Odpowiedzi 8,8 tys.
  • Wyświetleń 833,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Tak jak nie dyma się cudzych żon, tak nie zamienia się ŁKSu na Widzew, Legii na Polonie, Wisły na Cracovie, United na City, Atletico na Real. Chłopak był bożyszczem kibiców przez kilka lat, miał u ni

• A kogo to interesuje.

Opublikowano

Niektórzy tak mówili o samej telewizji - że są tragedie na świecie, a ci dranie na tym zarabiają robiąc Wiadomości o 19. Z drugiej strony, co innego można zrobić, nie dawać info które ludzie chcą wiedzieć? Reporter nie wywołuje zdarzenia, nie ma na nie wpływu, tylko informuje. Taki argument też jest.

Szczerze mówiąc, dopóki informacje są prawdziwe, nie przejmuję się tym aż tak bardzo, obecnie wszystko co przynajmniej jest kurna prawdziwe uważam za tę zanikającą jasną stronę współczesnego kurwidołku prowadzącego świat ku ruinie zwanego internetem. Czy Romano w tym aspekcie zadowala to nie wiem.

Opublikowano

Nie chce mi się przeglądać jego fb i szukać konkretnych wpisów, ale uwierz, że wiele z nich było bardzo na siłę - no takie wymuszone zapychacze publikowane tylko dlatego, że jakkolwiek dotyczyły tragedii, która była - głupio to zabrzmi, ale takie są fakty - gorącym tematem. Albo jedną krótką wypowiedź, którą mógł zamieścić jako całość, rozbijał na trzy wpisy.

Opublikowano

Koleś zarabiający na publikowaniu postów... publikuje posty?! Szok. Na świecie nie ma już świętości, liczy się kasa i zasięgi. Z obrzydliwie bogatych lub sławnych ludzi to przyzwoity został już tylko Keanu i Gaben.

Opublikowano
2 minuty temu, Shankor napisał(a):

Koleś zarabiający na publikowaniu postów... publikuje posty?! Szok.

A przeczytałeś ze zrozumieniem to, co napisałem? Bo mam wrażenie, że nie.

https://www.facebook.com/rudzki77/posts/fabrizio-romano-zamie%C5%9Bci%C5%82-wczoraj-na-instagramie-13-post%C3%B3w-o-diogo-jocie-tak-si%C4%99/1249105506602737/

Rudzki (którego nie lubię jako dziennikarza sportowego - ale tutaj się zgadzam) pisał o tym u siebie. Oczywiście zdania podzielone, ale taki naiwny komentarz dostaje ponad 300 polubień:

ts.png

I dostaje je chyba bardziej z sympatii do Romano lub/oraz niechęci do Rudzkiego, bo hołdu nie trzeba oddawać w ponad 50 wpisach na fb (nie wiem ile tego wyszło ostatecznie, może nawet więcej)

34e6.jpg

Edytowane przez krzysiek923

Opublikowano

Kanał Zero zrobił ponaddwugodzinny wywiad z dosłownie zadeklarowanym fanem i naśladowcą nazizmu, znanym wyłącznie z tego, że kogoś zabił - w sumie tylko dlatego, że jak sam Stanowski mówił, "lewaków zapiecze dupa" to będzie duża klikalność (którego zresztą Stanowski tym wywiadem wypromował, choć raczej nie dlatego, że tak sobie postanowił, tylko że nie umiał się przygotować do wywiadu tak, by się mu postawić z atrakcyjną kontrą, więc na koniec ludzie wyciągnęli wniosek że typ ma rację - co też jest bardzo częste u dzisiejszych podcasterów jak Joe Rogan). I tak dzisiaj działa sporo mediów.

Nie wiem, czemu różni reprezentanci tego kanału lubią gadać o jakichś standardach moralnych tak często, jak to robią.

W pewnym sensie rozumiem zarzut, ale nie widzę w tym nic jakiegoś bijącego rekordy ani wychodzącego spoza norm społecznych. Strony socjalne też tak wyglądały, że ludzie dużo gadali o wszystkim związanym z Diogo Jotą - skoro strony z masowo generowanym contentem tak wyglądały, to co by osiągał Romano, nic nie wrzucając, w sensie większej skali internetu? Ludzie chcą być częścią dużych wydarzeń nawet jak nic na tym nie zarabiają.

To jest przecież wrzucacz nagłówków, a nie jakiś twórca przemyślanych esejów encyklopedycznych.

No i uważam ze sensowne, co niby jest WŁAŚCIWE. Może nic nie mówić o tym, że ktoś umarł. Gustowne, ale nie słyszymy ludzi, którzy nic nie mówią. Jak papież umarł, to TV zarabiała puszczając materiały o nim, ale co, mieli nic nie mówić o tym że papież umarł? Ostatecznie to odbiorca decyduje. Nie no, jakoś bardziej mnie uderzają ludzie którzy manipulują odbiorcami, szerzą nieprawdę, a tych mamy na świecie obecnie masę, w tym najbogatsi i najpotężniejsi ludzie świata.

Opublikowano

Partey to póki co chodzi po brytyjskich sądach, więc zobaczymy jak to wyjdzie w jego przypadku

Opublikowano

Nie no, ja podwójnych standardów i hipokryzji Kanału Zero OGÓŁEM nie chcę nawet przywoływać, bo wbrew zapowiedziom, że będzie tam całkowita wolność słowa - nie tak jak w tej okropnej reżimowej polskiej telewizji - już okazało się, że to ściema. Jak w przypadku Maciaka. Sam Stanowski oczywiście zawsze ma usprawiedliwienie, a ludzie, którzy zauważają hipokryzję to debile i w ogóle jak chcą, to mogą sobie iść, bo to jego kanał. Zapowiedział też, że nie miałby problemu, żeby zrobić wywiad z samym Putinem.

Chyba nie ma sensu ciągnąć tego tematu, bo nie zrobił nic niezgodnego z prawem i to jest fakt, a moralność/etyka to sprawa indywidualna i kwestia oceny. Ja uważam, że po prostu przesadził i było to słabe pod tym względem, zwłaszcza z tymi ckliwymi opisami i emotkami. Za samo przekazanie kilku kluczowych informacji publicznie nikt by się nie przyczepił, bo od tego jest dziennikarz, a Jota był osobą publiczną.

Opublikowano

Inigo Martinez odchodzi do Arabii, według... wiecie kogo.

Lekki szok chyba. Martinez niespodziewanie stał się opoką Barcelony Flicka, świetnie rozumiejąc pułapkę ofsajdową, która stała się podstawą życia dla Barcy. Jego lewonożność za to przydała się we flicki-flackowej konstrukcji. Martinez, który nie opuścił klubu tylko z racji na kontuzje innych stoperów, stał się jednym z filarów jedenastki i najlepszych zawodników sezonu.

Teraz jednak, i tak ma odejść. Barcelona oczywiście i tak pewnie powinna postawić na młodszych. Klub ma wielu stoperów po powrocie z kontuzji - obok Cubarsiego są Araujo i Christiansen, może też grać na środku obrony Garcia, Kounde czy Gerard Martinez.

Nie wiem, czy decyzja zależała od problemów z budżetem (sezon za tydzień, Barcelona nie zarejestrowała piłkarzay, a ter Stegen sabotuje hehe), czy tak chciał piłkarz, czy klub, no ale ten niby niewielki ruch może zaboleć Barcelonę. Zwłaszcza jeśli Araujo i Christiansen zrobią to, co robią najlepiej, czyli się kontuzjują.

Opublikowano

Levi Colwill z Chelsea zerwał więzadło krzyżowe przednie. On + niepewne zdrowie Fofany... transfer jakiegoś ŚO wydaje się całkiem możliwy.

Za chwilę sparing Chelsea - Leverkusen, w kadrze nie ma Nicolasa Jacksona, który ma opuścić klub. Warto obejrzeć, bo startuje Estevao.