Redmitsu 991 Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Nie wiem dlaczego nie ma jeszcze tego tematu tutaj, wiec postanowilem go zalozyc, proste ;] Grał ktos? Instrumenty lepsze od poprzednika? Lepsze niz od GH:WT? Mam zamiar sobie gre sprowadzic z usa. Koles chce mi ja sprowadzic za 800zł bez mikrofonu. Drogo, tanio? Quote
stabik 3 Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 GHWT jest droższe w stanach od rb2, a w Polsce kosztuje 699zł ze sklepu cały zestaw. Myśleć czasem... Quote
Tomasson225 0 Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Niedawno wróciłem z USA i widziałem jak ludzie zagrywali się w RB2 w sklepie MTV (przedpremierowe granie) i powiem szczerze, że instrumenty wyglądały dosyć solidnie. Na pewno lepiej od tych z "jedynki". A co do tego "Twojego kolesia" to powiem Ci szczerze, że strasznie drogo. Sam miałem sprowadzać pierwszą część i licząc koszt zestawu (mikrofon, gitara, bębny, gra) 190$ plus przesyłka plus podatek, to koszt ogólny wychodzi ok. 620 złotych. Tak więc albo tak albo dołożyć te 80 złotych i kupić w Polsce Pozdrawiam. Quote
Redmitsu 991 Posted November 3, 2008 Author Posted November 3, 2008 Macie racje. Na ebayu usa caly zestaw na przeliczeniu kosztuje 600zł z groszami przy aktualnym kursie dolara (~2,80zł) wiec mysle ze lepszym pomyslem bedzie samemu sobie tego sprowadzenie ;] Ciekawy jestem ile jeszcze mnie by wyniosla przesylka nawet jakby miala plynac/leciec 2 tygodnie. Quote
Katana 0 Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Macie racje. Na ebayu usa caly zestaw na przeliczeniu kosztuje 600zł z groszami przy aktualnym kursie dolara (~2,80zł) wiec mysle ze lepszym pomyslem bedzie samemu sobie tego sprowadzenie ;] Ciekawy jestem ile jeszcze mnie by wyniosla przesylka nawet jakby miala plynac/leciec 2 tygodnie. Miejmy nadzieję, że jeszcze $ spadnie, bo pamiętam jak jakiś czas temu kupowałem rzeczy kiedy $ był po np. 2.20zł i mniej Quote
Redmitsu 991 Posted November 3, 2008 Author Posted November 3, 2008 No, powoli zagraniczne waluty wracaja na poprzednie miejsca, wiec poczekamy zobaczymy. Btw: Jak to wyglada z instrumentami w RB ? Tam trzeba wlozyc jakis 'pier.dolnik' w usb do ps3 ? I z tego jednego beda dzialac wszystkie 3 instrumenty ( gitara, perka, mikro ? ) Quote
.... 2 Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 No, powoli zagraniczne waluty wracaja na poprzednie miejsca, wiec poczekamy zobaczymy. Btw: Jak to wyglada z instrumentami w RB ? Tam trzeba wlozyc jakis 'pier.dolnik' w usb do ps3 ? I z tego jednego beda dzialac wszystkie 3 instrumenty ( gitara, perka, mikro ? ) z instrumentami w RB wyglada to tak: mikrofon podłączasz przez usb gitare przez usb a perkusje dla odmiany przez usb jesli posiadasz druga gitarke to sprawa jest troche bardziej skomplikowana, bo ja podlacza se przez usb a wiec jesli chcesz zagrac cala kapela na ps340gb to musisz kupic np cos takiego http://www.ksol.pl/pentagram-4portowy-pasy...a7be16268a05be0 Quote
Redmitsu 991 Posted November 3, 2008 Author Posted November 3, 2008 No, powoli zagraniczne waluty wracaja na poprzednie miejsca, wiec poczekamy zobaczymy. Btw: Jak to wyglada z instrumentami w RB ? Tam trzeba wlozyc jakis 'pier.dolnik' w usb do ps3 ? I z tego jednego beda dzialac wszystkie 3 instrumenty ( gitara, perka, mikro ? ) z instrumentami w RB wyglada to tak: mikrofon podłączasz przez usb gitare przez usb a perkusje dla odmiany przez usb jesli posiadasz druga gitarke to sprawa jest troche bardziej skomplikowana, bo ja podlacza se przez usb a wiec jesli chcesz zagrac cala kapela na ps340gb to musisz kupic np cos takiego http://www.ksol.pl/pentagram-4portowy-pasy...a7be16268a05be0 XDDD Rozwaliles mnie tym tekstem na łopatki Rozumiem, ze do kazdego instrumentu tworcy daja w zestawie po kazdym takim 'pier.dolniku' do kazdego, czyli w calym secie dostajemy 3 pierdu pierdu pod usb? Quote
.... 2 Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Rozumiem, ze do kazdego instrumentu tworcy daja w zestawie po kazdym takim 'pier.dolniku' do kazdego, czyli w calym secie dostajemy 3 pierdu pierdu pod usb? jesli dobrze Cie rozumiem to: gitara jest bezprzewodowa, a mikrofon i perkusja sa podlaczane kablem ale ja pisze, o rb, a nie rb2 tam perkusja ma byc tez bezprzewodowa jednak biorac pod uwage, ze mozna kupic zestaw z sama perkusja lub gitara to zapewne kazdy instrument bedzie posiadal wlasny odbiornik, a nie jeden do wszystkiego Quote
El Loco Chocko 2029 Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Dla tych co chca sprowadzac z USA.Nie oplaca sie nic a nic.Raz koszty przesylki zabijaja a dwa clo ktore na 100% zaplacicie. Nie wiem jak ns PS3 ale na ixie jest adapter z USB i nic juz nie trzeba dokupywac. Quote
Redmitsu 991 Posted November 11, 2008 Author Posted November 11, 2008 Kiedys cos czytalem ze w RB2 jest mozliwosc grania w piosenki z RB po wlozeniu owej plytki do konsoli i zgrania utworow na dysk? Czy cos mi sie powalilo? Quote
Guest andertejker Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 chyba ci sie powaliło , bo wszystklie utwory z RB1 mozna ściągnąć z neta za jakąś symboliczną opłatę- 5 dolców cy cuś. no chyba, że ktoś odkrył nieznany kosmiczny sposób ale nic mi o tym nie wiadomo. Quote
leniwiec 0 Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 5usd kosztuje cie wyeksportowanie piosenek z rock band 1 do 2, ale zeby to zrobic oczywiscie potrzebna jest plytka z pierwsza czescia Quote
.... 2 Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 dołoże i ja swoja cegielke: przerzucic sie da wszystkie kawalki z wyjatkiem paru, na 99% enter sandman i paranoid Quote
Redmitsu 991 Posted November 11, 2008 Author Posted November 11, 2008 Troche to smieszne ze trzeba placic za to 5$ ;p To w takim razie mozemy wtedy wyslac te piosenki, ktore chcemy czy konsola nam wysyla wszystkie, ktore mozna? I ile wtedy instalka na dysku zajmuje gry RB2 z dodatkiem RB ? Sama jedna piosenka dlc wazy ile? Quote
.... 2 Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 nie wiem czy to takie smieszne podpisujesz z kims umowe, ze twoj kawalek znajdzie sie w grze, a po roku dowiadujesz sie, ze bedzie tez w drugiej czesci a ty nic z tego nie bedziesz mial, zadowolony? albo jestes wydawca i placisz zespolom by pozwolily przeniesc kawalki do drugiej czesci a sam nic z tego nie masz, zadowolony? w jedynce mam sciagnietych okolo 15 kawalkow plus patch (13mb) i zajmuje to 570mega Quote
Wygnaniec 1675 Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Mam pytanie, czy Les Paul Wireless Guitar dodawana do GH bedzie dzialac mi z RB? Quote
Redmitsu 991 Posted November 12, 2008 Author Posted November 12, 2008 Z tego co zapewniali producenci i inni gracze to powinna ;] Ale lepiej sie upewnic od kogos kto napewno o tym wie ;] Quote
.... 2 Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Mam pytanie, czy Les Paul Wireless Guitar dodawana do GH bedzie dzialac mi z RB? Gitara z GH3 działa z RB1 Gitara z RB1 NIE działa z GH3 Quote
Wygnaniec 1675 Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 (edited) Mam pytanie, czy Les Paul Wireless Guitar dodawana do GH bedzie dzialac mi z RB? Gitara z GH3 działa z RB1 Gitara z RB1 NIE działa z GH3 hmm, chyba troche mijasz sie z prawda: http://www.gamespot.com/features/6183555/index.html Zauwazcie, ze w przypadku X360, gitara Les Paul wspolpracuje z RB, jedynie z brakiem "effect switch". Z PS3 sprawa ma sie niestety gorzej... GH nie bardzo mnie interesuje, wole grac w RB, tylko nie moglem znalezc zadnego taniego zestawu z RB. Kupilem sobie to: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...em=360105093279 Za ta sama cene byl zestaw z dwoma gitarami Les Paul, ale ja planuje kupic sobie czysta RB2, wiec Les Paule mijaja sie z celem. A tak wyjdzie mi bardzo tanio, no i mam kompatybilnosc z obydwiema grami. Jeden minus to ze nie za fajnie wygladaja, ale z recenzji ludzi ktorzy je kupili, wynika ze sa bardzo dobre. Edited November 13, 2008 by Forebode Quote
.... 2 Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Mam pytanie, czy Les Paul Wireless Guitar dodawana do GH bedzie dzialac mi z RB? Gitara z GH3 działa z RB1 Gitara z RB1 NIE działa z GH3 hmm, chyba troche mijasz sie z prawda: http://www.gamespot.com/features/6183555/index.html wytłumacz mi to jak szescio letniemu dziecku, bo ja w tej tabelce widze to samo co napisalem Quote
Wygnaniec 1675 Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Mam pytanie, czy Les Paul Wireless Guitar dodawana do GH bedzie dzialac mi z RB? Gitara z GH3 działa z RB1 Gitara z RB1 NIE działa z GH3 hmm, chyba troche mijasz sie z prawda: http://www.gamespot.com/features/6183555/index.html wytłumacz mi to jak szescio letniemu dziecku, bo ja w tej tabelce widze to samo co napisalem OK, masz tam 4 rozne tabelki. Pierwsza dotyczy X360, druga PS3, trzecia Wii a czwarta PS2. A wiec zainteresowani jestesmy ta z PS3. Co widzimy? 2 gitary do 2 gier. Les Paul do GH i ta druga do RB. Patrzymy na Les Paul. W kolumnie GH mamy "YES" w kolumnie RB mamy "NO". Z gitara RB jest dokladnie odwrotnie. Wybacz, ale czego w tym nie mozna zrozumiec? Quote
.... 2 Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 sorry, nie zauwazylem tego ostatniego no, po 11 godzinach z pracy wrocilem nie zmienia to jednak faktu, ze to ja mam racje spojrz na date tamtgo artykulu, poszukaj newsa, ze ea i activision sie dogadaly w sprawie pathy umozliwiajacych komptabilnosc, albo poprostu uwierz mi, ze w srode przychodzi do mnie dwoch kolegow i Tomek bedzie grał na perkusji a Dawid na gitarze z GH3 gdy ja bede wymiatal na elektryku z RB serio, serio Quote
Zeratul 415 Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 popieram gitarki z rb dzialaja w GHWT i gitarki z Gh dzialaja zarowno w rb1 jaki i rb2 Quote
Recommended Posts