AiszA 91 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Remake koreańskiego filmu z 2003 roku, który na dniach obejrzę wtedy porównam http://www.mirrorsmovie.com/ Najnowsze dzieło Alexandre'a Aji ( Blady Strach, Wzgórza Mają Oczy )... moim zdaniem ciekawe, trzymające w napięciu dobre kino, nawet dla tych bardziej wymagających i nie chodzi mi o straszenie, bo chyba byliśmy grzeczni i wyrośliśmy już z dziecięcych lęków Klimatyczne cacko, wlewające niepokój przy odbiorze niesamowitej, mrocznej scenografii spalonego centrum handlowego... Mocne 8/10, końcówka trochę rozczarowuje ( śmieszy ) a mogło być więcej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 ostro, film jest ch,ujowy i nudny, a aisza znowu pieje z zachwytu. poza scena w wannie nie ma nic, a kiefer to kiepski aktor. Cytuj Odnośnik do komentarza
Osaka 4 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 (edytowane) Nie jestem pewien czy ten film zasługuje, aż na osobny temat. Taki typowy przerywnik pomiędzy czymś lepszym. Obejrzałem, zapomniałem. Bardziej pasowało na mocny thriller niż horror, chociaż ze dwa razy zdarzyło się, że serce mocniej zabiło. Niezła rola Sutherlanda (ale dla mnie to on dalej jest Jack Bauer we wszystkich filmach). Chciałem też napisać, że przypasował mi sam zamysł tego filmu, ale wtedy nie wiedziałem, że to remake i hamburgery znowu zerżnęły czyiś pomysł. Trochę na początku wolno się wszystko rozkręca, ale później jest na czym zawiesić oko. A no i zakończenie byłoby o wiele lepsze gdyby nie ostatnie 2 minuty. Nie wiem czy tak było w oryginalne, ale ta scena chyba była ewidentnie robiona pod amerykańską publikę. Same wrażenia dość pozytywne. 7+/10 Edytowane 30 Grudnia 2008 przez Osaka Cytuj Odnośnik do komentarza
Labik 10 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Słaby i nudny ogolnie. Ostatnia scenka z zakonnicą w pokoju luster i samo zakończenie fajne. 5/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 poza scena w wannie nie ma nic I to tyle w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Nawet nawet, choć Kifera nie za bardzo trawię jako aktora. Całość mnie nie rozłożyła na łopatki ale obejrzeć można. Z 3 miesiące temu chyba oglądałem, czym tu się podniecać? xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Dante 424 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Co najwyżej średniak. Kolejny zbędny rimejk dla ludzi co nie lubią czytać napisów albo oglądać azjatyckich twarzy. Lokacja silent hillowa co można poczytać za pozytyw całego filmu. Kefir gra ale wybitny z niego aktor nie jest i gdyby nie 24 to kojarzył by się teraz raczej z filmami klasy B. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 (edytowane) ajsza sie obudzila bo pewnie ktos pod choinke sprawil jej diwidi z filmem z koszyka w tesco z filmami po 19,90 i teraz kisiel w majtkach, mroczno i w ogole Film wyjatkowo sredni. Moznaby wycisnac z niego wiecej. Edytowane 30 Grudnia 2008 przez Yacek Cytuj Odnośnik do komentarza
Labik 10 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Lokacja silent hillowa co można poczytać za pozytyw całego filmu. o tototo, było czuć klimacik SH w tej przebieralni. To też mnie sie podobało Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość tk Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Chyba jednak nie będe oglądał tego filmu, żeby nie zatrzeć pozytywnych wspomnień z "Heute Tension", "Wzgórza Mają Oczy" i niewyszukanych filmów akcji z Kiefrem z lat 80 łącznie z tymi w jego reżyserii . Już "Strażnicy" z Douglasem to było dla mnie za wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sep 1 618 Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 (edytowane) Przez godzinę film jest ciekawy i trzyma w napięciu, ale później gdy się dowiadujemy kim jest Esseker robi się żenada i nic nowego. A zakończenie może i zaskakuje, ale jest niedorzeczne. 5/10 Edytowane 31 Grudnia 2008 przez Sep Cytuj Odnośnik do komentarza
wozek 77 Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 w teletygodniu napisali, ze jest to polaczenie "Lsnienia" Kubricka z "Egzorcysta"... Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Dzisiaj się o wszystkim tak pisze. Przecież ostatnio "Kobiety" były hollywoodzką odpowiedzią na "Lejdis". Cytuj Odnośnik do komentarza
AiszA 91 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Tak jak przypuszczałam, koreańskie "odbicie" a konkretnie Geoul sokeur okazało się (chyba jak zwykle) lepsze i polecam mimo "kiślowych" etykietek majtkowych http://www.filmweb.pl/f139263/Lustro,2003 Cytuj Odnośnik do komentarza
crunk_mp 0 Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Ogladalem ten film, mi tam sie spodobal. Koncowka Ciekawa imo. Cytuj Odnośnik do komentarza
przema 0 Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 dla mnie kategoria amerykańskie remaki azjatyckich filmów, powinna być zakazana jak wieszanie członka na krzyżu Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi