Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 (edytowane) Sequel tej wielkiej gry wychodzi już 20 lutego, w tym czasie miejsce ma beta do której mozna się dostać posiadając konto steam, oraz rejestrację na games for windows (BEZ OBAW !, nie trzeba niczego od microsoftu instalować, a rejestracja z okienka gry - wymaga TYLKO wpisania loginu i swojego hasła TO WSZYSTKO !!). Za chwilę strzelę pare fotek (i gameplayów ) z bety, póki co rysuje się obraz gry zupełnie innej od pierwszego DOW, ale jak dla mnie to strzał w 10-tkę ! (widać jestem fanem uniwersum - nei gry, bo chyba wszystko łykam ). Luty zapowiada się naprawdę ostro, TO THE WAR MY BROTHERS !!. Mój gameplay z bety http://pl.youtube.com/watch?v=nLxBv467Tt4 Edytowane 29 Stycznia 2009 przez Dr.Czekolada Cytuj Odnośnik do komentarza
Heihajin 0 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Whoa, wygląda świetnie i jeśli będzie choć w połowie tak dobre jak pierwszy DoW (szczególnie po sieci!) to łyknę z przyjemnością Znane są już wymagania? Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 (edytowane) Tak. Zaraz wrzucę gameplay. System Requirements Minimum: OS: Windows XP SP2 or Windows Vista SP1 Processor: P4 3.2 GHz (single core) or any Dual Core processor Memory: 1 GB RAM (XP), 1.5 GB RAM (Vista) Graphics: A 128MB Video Card (Shader Model 3) - Nvidia GeForce 6600 GT / ATI X1600, or equivalent Hard Drive: 5.5 GB of Hard Drive space Recommended: OS: Windows XP SP2 or Windows Vista SP1 Processor: AMD Athlon 64x2 4400+ or any Intel Core 2 Duo Memory: 2 GB RAM (XP and Vista) Graphics: A 256MB Video Card (Shader Model 3) - Nvidia GeForce 7800 GT / ATI X1900, or equivalent Hard Drive: 5.5 GB of Hard Drive space Edytowane 29 Stycznia 2009 przez Dr.Czekolada Cytuj Odnośnik do komentarza
Gosiek 0 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 I mnie po przeczytaniu kilku zapowiedzi, obejrzeniu screenów oraz pięknego intro do gry ciągnie do zakupu. A że ostatnio trafiłam na ciekawą recenzję właśnie bety dwójki - link, to chęć sprawdzenia nowego DoW w praktyce tylko się zwiększyła. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Ten text co zapodales obija sie wrecz o herezje ....... Ale trzeba to przyznac, to jest zupelnie inna gra w porownaniu do DOW. Najlepszym okresleniem byloby Gears Of War w duzo, duuuuzo bardziej rozleglej i rts'owej wersji, jest to tytul ktory na pewno bedzie mial mnostwo zarowno fanow jak i wrogow (gra w stylu - pokochaj albo znienawidz). Jestem jednak pod wrazeniem siebie, pierwsza czesc byla niesamowita (dodatkowo stos modow !) a 2'ka podoba mi sie od 1 zapowiedzi, zmiany byly dla mnie szokujace ale nie odstraszaly mnie, wrecz przeciwnie - to zupelnie nowa jakosc i zupelnie nowy Warhammer (teraz bardziej "dopasowany" ogrom bitew do figurkowego), bardziej w stylu Company Of Heroes (teraz niech COH2 bedzie w starym stylu DOW XD). Mysle ze nawet osoby ktore odstraszyla nowa mechanika Warhammera, nie powinny przekreslac tej czesci - z pewnoscia pojawia sie mody zmieniajace rozgrywke (BA to bardziej niz oczywiste !). Zastanawia mnie jednak na ile bedzie to mozliwe - zmianom musialaby ulegnac liczebnosc jednostek, wytrzymalosc ( i jak z tym wszystkim poradzi sobie silnik). Cytuj Odnośnik do komentarza
kwachus 5 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Troche potłukłem w bete.Zmiany dla mnie nie są jakies straszne długo tłukłem w Company of Heroes , gra ma dobrze zoptymalizowany silnik na obecne czasy jak wyszło Company of Heroes mało kto mógł w to grac na detalach high. Sama rozgrywka jest podobna do CoH..ale ta giera ma dusze czuć klimat mogło by być bardziej mrocznie jeśli chodzi o grafike. Jak dla mnie MUST HAVE wracam do bety Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Dorzuciłem gameplay . Cytuj Odnośnik do komentarza
Antares 20 Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Jestem pozytywnie zaskoczony wymaganiami bo mój laptop przekracza zalecane, a gdy pojawiły się pierwsze screeny wszyscy straszyli, że gra będzie mieć wymagania kosmiczne BTW mógłbyś napisać czym dokładnie różni się od jedynki? Jak stoi balans pomiędzy stronami konfliktu? Cytuj Odnośnik do komentarza
kwachus 5 Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Jak grałes w kompanie braci to wygląda podobnie ,niebu dujemy bazy itp. Mamy HQ tam budujemy jednostki i ewentualnie rozwijamy baze. Budując oddział space marines wybieramy w co ma się rozszerzyć jaka dodatkową broń np. heavy bolters. Jeśli chodzi o bilans jest super naprawde niema jednej ekstra nacji wszystko zrównoważone , ważnym elementem gry staje się zasłona terenu np. murek albo jakieś drzewa lub stary budynek kryjemy się za zasłona tak jak w kompani .Co do przejmowania punktów są generatory energii jak zdobędziemy taki możemy postawić dodatkowe dookoła chyba max 2-3 oraz victory points , pod tym względem żywa kompania braci giera super Cytuj Odnośnik do komentarza
mord00k 0 Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 Ten text co zapodales obija sie wrecz o herezje ....... Ale trzeba to przyznac, to jest zupelnie inna gra w porownaniu do DOW. Najlepszym okresleniem byloby Gears Of War w duzo, duuuuzo bardziej rozleglej i rts'owej wersji, jest to tytul ktory na pewno bedzie mial mnostwo zarowno fanow jak i wrogow (gra w stylu - pokochaj albo znienawidz). Jestem jednak pod wrazeniem siebie, pierwsza czesc byla niesamowita (dodatkowo stos modow !) a 2'ka podoba mi sie od 1 zapowiedzi, zmiany byly dla mnie szokujace ale nie odstraszaly mnie, wrecz przeciwnie - to zupelnie nowa jakosc i zupelnie nowy Warhammer (teraz bardziej "dopasowany" ogrom bitew do figurkowego), bardziej w stylu Company Of Heroes (teraz niech COH2 bedzie w starym stylu DOW XD). Mysle ze nawet osoby ktore odstraszyla nowa mechanika Warhammera, nie powinny przekreslac tej czesci - z pewnoscia pojawia sie mody zmieniajace rozgrywke (BA to bardziej niz oczywiste !). Zastanawia mnie jednak na ile bedzie to mozliwe - zmianom musialaby ulegnac liczebnosc jednostek, wytrzymalosc ( i jak z tym wszystkim poradzi sobie silnik). Bardziej dopasowany ogrom był w jedynce. Przynajmniej biorąc pod uwagę poważne rozgrywki, nie tzw. patrole. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 12 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 (edytowane) http://www.gametrailers.com/player/45416.html Prawdziwy Rhino Space Marines w akcji ! . Co prawda 100 % jego oddania to zapewne nie jest, ale i tak chciałbym coś takiego mieć w garażu . Edytowane 12 Lutego 2009 przez Dr.Czekolada Cytuj Odnośnik do komentarza
kwachus 5 Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 (edytowane) Gre już mam pocztą mi dostarczyli, ale do uruchomienia jest potrzebna weryfikacja kodu przez steam od godziny serwery steam są nieosiagalne jaka masakra i głupota Edytowane 19 Lutego 2009 przez kwachus Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Kurcze, dlaczego nie wypuszczą dema? Muszę ssać kilka giga pirata żeby zobaczyć czy to jest warte kupna :< Jak jest z multi? Daje radę? Cytuj Odnośnik do komentarza
kwachus 5 Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Multi jest podstawą gry dobry jest bilans stron:) kampania najlepsza niejest ale podobaja mi sie wstawki rysowane klimatyczne są Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 (edytowane) Mi się tam w kampanię gra świetnie. Boli tylko 20 level cap i brak New Game+. Edytowane 22 Lutego 2009 przez estel Cytuj Odnośnik do komentarza
danielskii 155 Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 gram od wczoraj. ile jest misji w kampani? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ader 383 Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Gram w to ostatnio non stop,super giera(choć to zupełnie co innego niż jedynka). Misji jest masa,bo oprócz standardowych fabularnych,mamy misje poboczne(obrona świątyń, i zwykłe misje niefabularne) ,które ciągle się pojawiają na nowo.Czasem mam wrażenie,że gra nie ma końca..Boli tylko ograniczenie rozwoju postaci do niskiego 20(sic!) poziomu.Strasznie mnie ta gra wciągnęła Cytuj Odnośnik do komentarza
Jazdaone 3 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 kupilem gierke w sobote jednak komputer odbieram dopiero w piatek wiec nie mialem nawet okazji sprawdzic gierki. gre kupilem ze wzgledu na multiplayer i w zwiazku z tym mam pytanko czy latwo jest znalezc chetnych do grania? jakie gra ma wymagania aby grac na najwyzszych detalach? obejrzalem kilka filmikow i musze powiedzic ze jednostki wygladaja po prostu zajepipipi, szczegolnie space orks. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Gierka nie ma kosmicznych wymagań Co do MP, nie wiem, gram na razie kampanię Cytuj Odnośnik do komentarza
greenboi 0 Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 mam to na razie przeszedłem kilka pierwszych misji gierka jest super,zrezygnowali z motaniem się w ekonomie surowce a rzecz zdaymy i to jest właśnie główny plus gry,grafika na bardzo wysokim poziomie.Cały pomysł z doświadczeniem głównego bohatera ulepszaniem za(pipi)isty,skończę sesje i zabieram sie za to na poważnie,elo Cytuj Odnośnik do komentarza
TwardkiSlovian 1 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Skonczylem gre wczoraj i oprocz tego, ze jest wypasiona i nie ruszalem nic innego poki jej nie przeszedlem to miala najlepsza ostatnia misje w RTSie ever jak dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
kubicz 187 Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 (edytowane) Gra ktos jeszcze ? Poki co mecze multi ale slabo mi to idzie. Ciagle przegrywam ale sie nie poddaje ;] Juz za kilka dni premiera "Chaos Rising", ktorego kupuje na 100%. Mam nadzieje, ze zbyt wielkich zmian nie bedzie. Bo taka rozgrywka jaka jest w podstawce strasznie mi pasuje (od razu przypomina mi sie Warhammer: Dark Omen). Beda sily Chaosu, bedzie ciemna strona mocy, bedzie fajnie ^_^ Edytowane 9 Marca 2010 przez kubicz Cytuj Odnośnik do komentarza
Gattz 217 Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 takie pytanie: czy warto kupic te gre dla samej kampani single? i czy zapowiedzieli juz jakies packi dow2+Chaos Rising czy musialbym kupic oddzielnie? czy Chaos Rising wykorzystuje twoje postacie z dow2 czy mozna grac nowymi od zera i tez bedzie fajnie? Cytuj Odnośnik do komentarza
kubicz 187 Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 takie pytanie: czy warto kupic te gre dla samej kampani single? i czy zapowiedzieli juz jakies packi dow2+Chaos Rising czy musialbym kupic oddzielnie? Singiel w podstawce bardzo mi sie podoba i kazdemu go polecam. Dzieki temu, ze zrezygnowano ze stawiania budynkow i zdobywania surowcow, mozna skupic sie na eksterminacji Co prawda wiekszosc misji to znajdz i zniszcz ale i tak fajnie sie gra. Nie mozna zapomniec o ekwipunku, ktory pozwala rozwinac kilka strategii. W ten sposob, misje mozemy przechodzic na rozne sposoby. Sadze, ze w Chaos Rising bedzie podobnie. Ewentualnie jak nie chcesz grac w multi przeciwko innym graczom, to mozesz odpalic "The Last Stand" (cos jak horda w Gearsach), gdzie 3 graczy (kazdy kontroluje 1 bohatera) stawia czola kolejnym falom wrogow. Poki co o zadnych packach nie slyszalem. Jest za to limitka do kupienia ale kosztuje ona 60-70 $. Oferuje ona kilka bonusow: Chaos Rising Corruption Edition includes: * Packaged in premium PC minibox with flap * Includes 4 pieces of exclusive Wargear: * Staff of the Codicer - Level 20 Rare Force Staff * Mantle of the Codicer - Level 20 Rare Psychic Hood * Tome of Displacement - Grants the Temporal Displacement Ability * Obsidian Raven - Level 20 Rare Relic (Accessory) czy Chaos Rising wykorzystuje twoje postacie z dow2 czy mozna grac nowymi od zera i tez bedzie fajnie? Tak, jest mozliwy import save'ow z podstawki ale nie jest to wymagane. Jak nie masz podstawki to mozesz zaczac od zera i tez powinno byc fajnie. A wlasnie, zapomnialem wspomniec, ze gra nie wymaga podstawki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gattz 217 Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 nie no to ze to jest stand alone to wiedzialem. zastanawiam sie nad tym dodatkiem bo slyszalem ze campania ma byc co-op to bym m8 tez namowil. znowu tylko ludzie czy wreszcie mozna tez eldarami w single? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi