Opublikowano 29 stycznia 200916 l Sequel tej wielkiej gry wychodzi już 20 lutego, w tym czasie miejsce ma beta do której mozna się dostać posiadając konto steam, oraz rejestrację na games for windows (BEZ OBAW !, nie trzeba niczego od microsoftu instalować, a rejestracja z okienka gry - wymaga TYLKO wpisania loginu i swojego hasła TO WSZYSTKO !!). Za chwilę strzelę pare fotek (i gameplayów ) z bety, póki co rysuje się obraz gry zupełnie innej od pierwszego DOW, ale jak dla mnie to strzał w 10-tkę ! (widać jestem fanem uniwersum - nei gry, bo chyba wszystko łykam ). Luty zapowiada się naprawdę ostro, TO THE WAR MY BROTHERS !!. Mój gameplay z bety http://pl.youtube.com/watch?v=nLxBv467Tt4 Edytowane 29 stycznia 200916 l przez Dr.Czekolada
Opublikowano 29 stycznia 200916 l Whoa, wygląda świetnie i jeśli będzie choć w połowie tak dobre jak pierwszy DoW (szczególnie po sieci!) to łyknę z przyjemnością Znane są już wymagania?
Opublikowano 29 stycznia 200916 l Autor Tak. Zaraz wrzucę gameplay. System Requirements Minimum: OS: Windows XP SP2 or Windows Vista SP1 Processor: P4 3.2 GHz (single core) or any Dual Core processor Memory: 1 GB RAM (XP), 1.5 GB RAM (Vista) Graphics: A 128MB Video Card (Shader Model 3) - Nvidia GeForce 6600 GT / ATI X1600, or equivalent Hard Drive: 5.5 GB of Hard Drive space Recommended: OS: Windows XP SP2 or Windows Vista SP1 Processor: AMD Athlon 64x2 4400+ or any Intel Core 2 Duo Memory: 2 GB RAM (XP and Vista) Graphics: A 256MB Video Card (Shader Model 3) - Nvidia GeForce 7800 GT / ATI X1900, or equivalent Hard Drive: 5.5 GB of Hard Drive space Edytowane 29 stycznia 200916 l przez Dr.Czekolada
Opublikowano 29 stycznia 200916 l I mnie po przeczytaniu kilku zapowiedzi, obejrzeniu screenów oraz pięknego intro do gry ciągnie do zakupu. A że ostatnio trafiłam na ciekawą recenzję właśnie bety dwójki - link, to chęć sprawdzenia nowego DoW w praktyce tylko się zwiększyła.
Opublikowano 29 stycznia 200916 l Autor Ten text co zapodales obija sie wrecz o herezje ....... Ale trzeba to przyznac, to jest zupelnie inna gra w porownaniu do DOW. Najlepszym okresleniem byloby Gears Of War w duzo, duuuuzo bardziej rozleglej i rts'owej wersji, jest to tytul ktory na pewno bedzie mial mnostwo zarowno fanow jak i wrogow (gra w stylu - pokochaj albo znienawidz). Jestem jednak pod wrazeniem siebie, pierwsza czesc byla niesamowita (dodatkowo stos modow !) a 2'ka podoba mi sie od 1 zapowiedzi, zmiany byly dla mnie szokujace ale nie odstraszaly mnie, wrecz przeciwnie - to zupelnie nowa jakosc i zupelnie nowy Warhammer (teraz bardziej "dopasowany" ogrom bitew do figurkowego), bardziej w stylu Company Of Heroes (teraz niech COH2 bedzie w starym stylu DOW XD). Mysle ze nawet osoby ktore odstraszyla nowa mechanika Warhammera, nie powinny przekreslac tej czesci - z pewnoscia pojawia sie mody zmieniajace rozgrywke (BA to bardziej niz oczywiste !). Zastanawia mnie jednak na ile bedzie to mozliwe - zmianom musialaby ulegnac liczebnosc jednostek, wytrzymalosc ( i jak z tym wszystkim poradzi sobie silnik).
Opublikowano 29 stycznia 200916 l Troche potłukłem w bete.Zmiany dla mnie nie są jakies straszne długo tłukłem w Company of Heroes , gra ma dobrze zoptymalizowany silnik na obecne czasy jak wyszło Company of Heroes mało kto mógł w to grac na detalach high. Sama rozgrywka jest podobna do CoH..ale ta giera ma dusze czuć klimat mogło by być bardziej mrocznie jeśli chodzi o grafike. Jak dla mnie MUST HAVE wracam do bety
Opublikowano 4 lutego 200916 l Jestem pozytywnie zaskoczony wymaganiami bo mój laptop przekracza zalecane, a gdy pojawiły się pierwsze screeny wszyscy straszyli, że gra będzie mieć wymagania kosmiczne BTW mógłbyś napisać czym dokładnie różni się od jedynki? Jak stoi balans pomiędzy stronami konfliktu?
Opublikowano 5 lutego 200916 l Jak grałes w kompanie braci to wygląda podobnie ,niebu dujemy bazy itp. Mamy HQ tam budujemy jednostki i ewentualnie rozwijamy baze. Budując oddział space marines wybieramy w co ma się rozszerzyć jaka dodatkową broń np. heavy bolters. Jeśli chodzi o bilans jest super naprawde niema jednej ekstra nacji wszystko zrównoważone , ważnym elementem gry staje się zasłona terenu np. murek albo jakieś drzewa lub stary budynek kryjemy się za zasłona tak jak w kompani .Co do przejmowania punktów są generatory energii jak zdobędziemy taki możemy postawić dodatkowe dookoła chyba max 2-3 oraz victory points , pod tym względem żywa kompania braci giera super
Opublikowano 8 lutego 200916 l Ten text co zapodales obija sie wrecz o herezje ....... Ale trzeba to przyznac, to jest zupelnie inna gra w porownaniu do DOW. Najlepszym okresleniem byloby Gears Of War w duzo, duuuuzo bardziej rozleglej i rts'owej wersji, jest to tytul ktory na pewno bedzie mial mnostwo zarowno fanow jak i wrogow (gra w stylu - pokochaj albo znienawidz). Jestem jednak pod wrazeniem siebie, pierwsza czesc byla niesamowita (dodatkowo stos modow !) a 2'ka podoba mi sie od 1 zapowiedzi, zmiany byly dla mnie szokujace ale nie odstraszaly mnie, wrecz przeciwnie - to zupelnie nowa jakosc i zupelnie nowy Warhammer (teraz bardziej "dopasowany" ogrom bitew do figurkowego), bardziej w stylu Company Of Heroes (teraz niech COH2 bedzie w starym stylu DOW XD). Mysle ze nawet osoby ktore odstraszyla nowa mechanika Warhammera, nie powinny przekreslac tej czesci - z pewnoscia pojawia sie mody zmieniajace rozgrywke (BA to bardziej niz oczywiste !). Zastanawia mnie jednak na ile bedzie to mozliwe - zmianom musialaby ulegnac liczebnosc jednostek, wytrzymalosc ( i jak z tym wszystkim poradzi sobie silnik). Bardziej dopasowany ogrom był w jedynce. Przynajmniej biorąc pod uwagę poważne rozgrywki, nie tzw. patrole.
Opublikowano 12 lutego 200916 l Autor http://www.gametrailers.com/player/45416.html Prawdziwy Rhino Space Marines w akcji ! . Co prawda 100 % jego oddania to zapewne nie jest, ale i tak chciałbym coś takiego mieć w garażu . Edytowane 12 lutego 200916 l przez Dr.Czekolada
Opublikowano 19 lutego 200916 l Gre już mam pocztą mi dostarczyli, ale do uruchomienia jest potrzebna weryfikacja kodu przez steam od godziny serwery steam są nieosiagalne jaka masakra i głupota Edytowane 19 lutego 200916 l przez kwachus
Opublikowano 22 lutego 200916 l Kurcze, dlaczego nie wypuszczą dema? Muszę ssać kilka giga pirata żeby zobaczyć czy to jest warte kupna :< Jak jest z multi? Daje radę?
Opublikowano 22 lutego 200916 l Multi jest podstawą gry dobry jest bilans stron:) kampania najlepsza niejest ale podobaja mi sie wstawki rysowane klimatyczne są
Opublikowano 22 lutego 200916 l Mi się tam w kampanię gra świetnie. Boli tylko 20 level cap i brak New Game+. Edytowane 22 lutego 200916 l przez estel
Opublikowano 26 lutego 200916 l Gram w to ostatnio non stop,super giera(choć to zupełnie co innego niż jedynka). Misji jest masa,bo oprócz standardowych fabularnych,mamy misje poboczne(obrona świątyń, i zwykłe misje niefabularne) ,które ciągle się pojawiają na nowo.Czasem mam wrażenie,że gra nie ma końca..Boli tylko ograniczenie rozwoju postaci do niskiego 20(sic!) poziomu.Strasznie mnie ta gra wciągnęła
Opublikowano 8 kwietnia 200916 l kupilem gierke w sobote jednak komputer odbieram dopiero w piatek wiec nie mialem nawet okazji sprawdzic gierki. gre kupilem ze wzgledu na multiplayer i w zwiazku z tym mam pytanko czy latwo jest znalezc chetnych do grania? jakie gra ma wymagania aby grac na najwyzszych detalach? obejrzalem kilka filmikow i musze powiedzic ze jednostki wygladaja po prostu zajepipipi, szczegolnie space orks.
Opublikowano 8 kwietnia 200916 l Gierka nie ma kosmicznych wymagań Co do MP, nie wiem, gram na razie kampanię
Opublikowano 13 maja 200915 l mam to na razie przeszedłem kilka pierwszych misji gierka jest super,zrezygnowali z motaniem się w ekonomie surowce a rzecz zdaymy i to jest właśnie główny plus gry,grafika na bardzo wysokim poziomie.Cały pomysł z doświadczeniem głównego bohatera ulepszaniem za(pipi)isty,skończę sesje i zabieram sie za to na poważnie,elo
Opublikowano 16 czerwca 200915 l Skonczylem gre wczoraj i oprocz tego, ze jest wypasiona i nie ruszalem nic innego poki jej nie przeszedlem to miala najlepsza ostatnia misje w RTSie ever jak dla mnie.
Opublikowano 9 marca 201015 l Gra ktos jeszcze ? Poki co mecze multi ale slabo mi to idzie. Ciagle przegrywam ale sie nie poddaje ;] Juz za kilka dni premiera "Chaos Rising", ktorego kupuje na 100%. Mam nadzieje, ze zbyt wielkich zmian nie bedzie. Bo taka rozgrywka jaka jest w podstawce strasznie mi pasuje (od razu przypomina mi sie Warhammer: Dark Omen). Beda sily Chaosu, bedzie ciemna strona mocy, bedzie fajnie ^_^ Edytowane 9 marca 201015 l przez kubicz
Opublikowano 10 marca 201015 l takie pytanie: czy warto kupic te gre dla samej kampani single? i czy zapowiedzieli juz jakies packi dow2+Chaos Rising czy musialbym kupic oddzielnie? czy Chaos Rising wykorzystuje twoje postacie z dow2 czy mozna grac nowymi od zera i tez bedzie fajnie?
Opublikowano 10 marca 201015 l takie pytanie: czy warto kupic te gre dla samej kampani single? i czy zapowiedzieli juz jakies packi dow2+Chaos Rising czy musialbym kupic oddzielnie? Singiel w podstawce bardzo mi sie podoba i kazdemu go polecam. Dzieki temu, ze zrezygnowano ze stawiania budynkow i zdobywania surowcow, mozna skupic sie na eksterminacji Co prawda wiekszosc misji to znajdz i zniszcz ale i tak fajnie sie gra. Nie mozna zapomniec o ekwipunku, ktory pozwala rozwinac kilka strategii. W ten sposob, misje mozemy przechodzic na rozne sposoby. Sadze, ze w Chaos Rising bedzie podobnie. Ewentualnie jak nie chcesz grac w multi przeciwko innym graczom, to mozesz odpalic "The Last Stand" (cos jak horda w Gearsach), gdzie 3 graczy (kazdy kontroluje 1 bohatera) stawia czola kolejnym falom wrogow. Poki co o zadnych packach nie slyszalem. Jest za to limitka do kupienia ale kosztuje ona 60-70 $. Oferuje ona kilka bonusow: Chaos Rising Corruption Edition includes: * Packaged in premium PC minibox with flap * Includes 4 pieces of exclusive Wargear: * Staff of the Codicer - Level 20 Rare Force Staff * Mantle of the Codicer - Level 20 Rare Psychic Hood * Tome of Displacement - Grants the Temporal Displacement Ability * Obsidian Raven - Level 20 Rare Relic (Accessory) czy Chaos Rising wykorzystuje twoje postacie z dow2 czy mozna grac nowymi od zera i tez bedzie fajnie? Tak, jest mozliwy import save'ow z podstawki ale nie jest to wymagane. Jak nie masz podstawki to mozesz zaczac od zera i tez powinno byc fajnie. A wlasnie, zapomnialem wspomniec, ze gra nie wymaga podstawki.
Opublikowano 10 marca 201015 l nie no to ze to jest stand alone to wiedzialem. zastanawiam sie nad tym dodatkiem bo slyszalem ze campania ma byc co-op to bym m8 tez namowil. znowu tylko ludzie czy wreszcie mozna tez eldarami w single?