Opublikowano 16 marca 201015 l Medyk odblokowany, ale ostatnia broń jest słaba.Najlepsza jest druga M249 chyba. Po dodaniu stabilizatora oraz celownika z 4-krotnym zoomem kosi aż miło. Zacząłem dziś grać inżynierkiem i miałem śmieszną akcję. Obok mnie przebiegł snajper i nie zauważył. Wbiega po schodach a ja jak głupi za nim. Odwrócił się na 1 piętrze w jakimś budynku, a ja go ciach!! z wiertarki. Musiał strzelić niezłego zonka ;]
Opublikowano 16 marca 201015 l ten gosc pikus zobacz top1 ps3 lader. gosc 6tys osob zabil apachem/havociem nic nie robi tylko lata ps. poprawka http://bfbcs.com/stats_pc/Bu.Rogers gosc niemozliwy. 10k zabil 300razy zginal ps2. dzis dobry dzien na mordowanie snajperów KLIK Glitcher jak nic. Jedną bronią nabił ponad 1000 zabójstw i wszystkie dzięki strzałom w głowę. Bzdura. Co do filmiku z nabijaniem punktów... Głupota w najczystszej postaci. To samo tyczy się wszelkich ustawek.
Opublikowano 16 marca 201015 l 200 fragów nożem zrobione, końcówka trafiła mi się niesamowita desant z heli na dwóch gości jeden dostał nożem w locie drugi chwilę potem, ach gdyby się miało nagrywarkę 1.40 http://www.youtube.com/watch?v=Nqy7kYBN3ow Dobry filmik :biggrin:
Opublikowano 16 marca 201015 l http://www.youtube.c...h?v=Nqy7kYBN3ow LOL, chyba znowu z shotgunem przesadzili, headshot za pomocą shota z odległości ok. 30m to lekka przesada :confused:.
Opublikowano 16 marca 201015 l Czy ktoś mógłby wytłumaczyć mechanikę składów? Jak zaznaczę M-COM selectem to jak mój skład go zniszczy to ja również dostane punkty? O co w ogóle chodzi z tym wyznaczaniem celów? Jest jeden pin, który wymaga obronienia i zniszczenia czegoś w jednej rundzie. Mam najpierw obronić a potem zniszczyć własny M-COM? Ja tam innych celów nie widzę. Tym bardziej, że wszystko robi się selectem. Czasami wpadają punkty za obronienie M-COM chociaż go wcale nie rozbrajałem. Dzisiaj jakichś dwóch gości zdobywało z rundy na rundę po 3500 a reszta ledwo do 1500 dociągnęła. Jak oni to robią? Za leczenie gości ze skłądu i naprawianie pojazdu, w którym się znajdują otrzymujemy więcej punktów. Tylko mało kto o tym wie. Powinno być jak wół napisane, że współpraca procentuje większą ilością punktów. No i co jest z tymi granatami dymnymi? Moi koledzy potrafią więcej dymu narobić paczką fajek. Jak się używa zasłony dymnej w czołgu? Edytowane 16 marca 201015 l przez rkBrain
Opublikowano 16 marca 201015 l Od tego jest tytuł gry, ale raczej większość stara się niestety być takim "Rambo" :confused:
Opublikowano 16 marca 201015 l zasłonę dymną w czołgu aktywujemy przez L1 ale jest ch** warta najlepsze jest alt ammo. Lubię być rambo (assultem) ale tylko jak mam na plecach inżyniera i medyka ale teraz masteruje recona dla trofea >_> Edytowane 16 marca 201015 l przez MaroS
Opublikowano 16 marca 201015 l @rkBrain Pin, o którym piszesz zdobywa się w trybie Conquare - tam masz szansę "obrony" i "ataku" w jednej rundzie. Za atak uznawane jest zdobycie zaznaczonej neutralne/wrogiej flagi, za obronę zabicie przeciwnika w pobliżu zaznaczonej własnej flagi. Chyba mnie ten pin wpadł właśnie w conquare, gdy próbowałem robić to, co opisałem wyżej. W trybie Rush jako punkty bonusowe za obrone/atak "squad objective'u" liczy się zarówno rozbrojenie/podłożenie ładunku jak i zabicie wroga w jego pobliżu. Ale fakt, że bardzo mało ludzi zaznacza cele, więc trzeba to robić samemu Punkty bonusowe dostaje tylko wykonawca danej akcji, a nie osoba wydająca rozkaz ani reszta squadu. Jeśli chodzi o większą punktację względem reszty drużyny - jak grałem raz medykiem na ataku to np. miałem na koniec 3k, a reszta od 1,5k w dół, kwestia wczucia się w rolę i wypełniania swoich obowiązków Jest sobie stronka http://www.mlwgames.com/badcompany2/multiplayer-scoring m.in. z podaną bonusową punktacją
Opublikowano 16 marca 201015 l http://www.youtube.c...h?v=Nqy7kYBN3ow LOL, chyba znowu z shotgunem przesadzili, headshot za pomocą shota z odległości ok. 30m to lekka przesada :confused:. Saiga z nabojami 12gauge ściąga z o wiele większej odległości. Na Valparaiso można bez problemu zabić atakującego snajpera (headshotem!), który jest na szczycie pierwszej bazy samemu stojąc na końcu wioski. I nie trzeba do tego brać dużej poprawki względem wysokości/odległości celu ;/
Opublikowano 16 marca 201015 l Ohayo ty to jesteś dobry w te kloski :biggrin: Ja to staram się realnie patrzeć na to wszystko a to przecież gra
Opublikowano 17 marca 201015 l @oTOM Chyba chodzi o tryb Conquest udało mi się też wreszcie zrobić Distinguished Retaliation Combat. Jest na to fajny sposób: mapa na której jest wielu recon z przeciwnej drużyny (ja wybrałem arica harbor), sprawdzamy czy snajpery są na pozycji i wystawiamy się im na strzał ja biegłem pod górę i właziłem na gościa po czym jak już został moim nemezis wlazłem na górę od tyłu i sprzedałem mu noża. Najlepsze jest to że kretyn wracał na tą pozycję, więc czekałem na niego ...wrócił jeszcze 3 razy . Co do punktów najwięcej mi ich wpada przy: podkładaniu min najlepsze jest nie to że co jakieś 3-5 minut wskakuje dodatkowe 300-500 punktów, ale świadomość że gdzieś na świecie jest gość przed telewizorem który sobie kolejny raz "źle" o mnie myśli 8) i zostawiani skrzynek z ammo przy snajperach z drużyny, ale dobrych snajperach co łatwo sprawdzić wchodząc w wyniki, trzeba ich wykorzystać nawet jeśli uważasz że są bezużyteczni Edytowane 17 marca 201015 l przez ziemia1
Opublikowano 17 marca 201015 l Jest patch do bc2 Sklepik dziala. I mi dodalo np Veterana. 30 beda nowe mapy a 18 skiny. co ciekawe skiny dodadza nowe piny i trophy
Opublikowano 17 marca 201015 l Właśnie sprawdziłem i też zostałem veteranem z 1 w środku I mam dostęp do ostatniej broni z WWII. Zainstalowało mi też łatkę1.02 lub 1.01 raczej nic wiele nie wniesie bo ma tylko 7 mb. Więc na większe poprawki będziemy musieli poczekać.
Opublikowano 17 marca 201015 l No to czuje że dostane weterana dopiero jak dobije do ostatniego levelu w BF:BC2
Opublikowano 17 marca 201015 l ja mam 17. i jedyne gry jakie wbilem to bc2 i bc1 ( gdzie w bc1 zagralem 1 mecz )
Opublikowano 17 marca 201015 l Prosty montaż z wersji PC, niemniej całkiem sprawnie poskładany, więc miłośnicy gry powinni go docenic (ostatnia akcja wyszła bardzo spoko). Nic niezwykłego, ot kilka przyjemnych dla oka zestawów, które w BC2 rozgrywają się na porządku dziennym. Jeśli pocelujecie coś podobnego (czyt. wartego zobaczenia) dawać tu bez gadania
Opublikowano 17 marca 201015 l No to czuje że dostane weterana dopiero jak dobije do ostatniego levelu w BF:BC2 pare postow wczesniej ktos podal linka na youtubie co trzeba zrobic aby uzyskac status veterana a co za tym idzie dostac M1. Postepujac zgodnie ze wspomnianym filmem uzyskalem M1 i powiem ze bardzo fajna bron chociaz rpzeladowanie moglaby miec ciut szybsze. PzdRo
Opublikowano 17 marca 201015 l Dzisiaj po zainstalowaniu patcha dostałem M1 Musieli coś naprawić odnośnie statusu Veterana
Opublikowano 17 marca 201015 l za(pipi)isty jest ten filmik na yt pare postow wyzej. poczatek i koniec nakreca strasznie, az chce sie grac hehe.
Opublikowano 17 marca 201015 l Ja też po zainstalowaniu patcha dostałem Veterana, a bonusowo disconnecting co 15 minut... Edytowane 17 marca 201015 l przez PawciosS
Opublikowano 17 marca 201015 l http://www.youtube.c...h?v=Nqy7kYBN3ow LOL, chyba znowu z shotgunem przesadzili, headshot za pomocą shota z odległości ok. 30m to lekka przesada :confused:. Saiga z nabojami 12gauge ściąga z o wiele większej odległości. Na Valparaiso można bez problemu zabić atakującego snajpera (headshotem!), który jest na szczycie pierwszej bazy samemu stojąc na końcu wioski. I nie trzeba do tego brać dużej poprawki względem wysokości/odległości celu ;/ Co ty gadasz? SAIGA ma takie samo zastosowanie jak shotgun. Celownik na pół ekranu i tylko sześć strzałów. Nadaje się tylko na krótki dystans. To, że raz kogoś ustrzeliłeś z większego dystansu nie oznacza, że będzie to regułą. To samo tyczy się filmiku. Przypadkiem mu się udało niewiarygodna akcja a na filmiku wygląda jakby to z rozmysłem zrobił. Ja też wczoraj wystrzeliłem z granatnika w jednego gościa w stylu "a może się uda". Gościu był w cieniu, więc nawet nie wiedziałem dokładnie na którym piętrze stoi. Nawet nie starałem się wycelować. No i jakimś cudem wpadł headshot. Hardcore bez headseta mija się z celem.
Opublikowano 17 marca 201015 l http://www.youtube.c...h?v=Nqy7kYBN3ow LOL, chyba znowu z shotgunem przesadzili, headshot za pomocą shota z odległości ok. 30m to lekka przesada :confused:. Saiga z nabojami 12gauge ściąga z o wiele większej odległości. Na Valparaiso można bez problemu zabić atakującego snajpera (headshotem!), który jest na szczycie pierwszej bazy samemu stojąc na końcu wioski. I nie trzeba do tego brać dużej poprawki względem wysokości/odległości celu ;/ Co ty gadasz? SAIGA ma takie samo zastosowanie jak shotgun. Celownik na pół ekranu i tylko sześć strzałów. Nadaje się tylko na krótki dystans. To, że raz kogoś ustrzeliłeś z większego dystansu nie oznacza, że będzie to regułą. To samo tyczy się filmiku. Przypadkiem mu się udało niewiarygodna akcja a na filmiku wygląda jakby to z rozmysłem zrobił. Ja też wczoraj wystrzeliłem z granatnika w jednego gościa w stylu "a może się uda". Gościu był w cieniu, więc nawet nie wiedziałem dokładnie na którym piętrze stoi. Nawet nie starałem się wycelować. No i jakimś cudem wpadł headshot. Hardcore bez headseta mija się z celem. Sprawdź sam - tylko pamiętaj, że trzeba wybrać naboje odpowiednie. Wtedy nie strzela śrutem, a normalnym nabojem i przy zoomie masz skupienie na celowniku takie, że o ja (pipi)e. Zresztą sam tak ubiłem ze 155 osób (40 hs), więc wiem. No i Saiga ma dodatkowy atut - jest szybka, więc można w 2 sekundy posłać cały magazynek na ew. korektę.
Opublikowano 17 marca 201015 l Super kampania przeciw spamowania granatów z jajem. Powinni zrobić następną gdzie 12 osób gra medykami plus M60 bo ostatni staje się to nagminne... Edytowane 17 marca 201015 l przez marekjw2523