Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oskary 2009

Featured Replies

Opublikowano

Tak, będzie miał tytuł "Slumdog 2: Milioner na bruku" i będzie opowiadać o stoczeniu się Jamala w alkoholowy nałóg.

• Odpowiedzi 54
  • Wyświetleń 7,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Było sporo zamieszania w mediach swego czasu z tego powodu. Ta kasa to w Indiach dość duże pieniądze jak na małą rolę w filmie. Jednak chyba nie jest dziwne, że niektórych razi dysonans między optymistyczną treścią filmu, a faktem, że ci młodociani aktorzy nadal mieszkają w slumsach, w fatalnych warunkach.

Ja nie obwiniam twórców filmu - skąd mieli wiedzieć, że to będzie taki sukces. Teraz, kiedy na "Slumdogu" są oczy całego świata, pewnie jakieś stypendia spłyną na rodziny tych dzieci i może im się uda ze slumsów wydostać, co też będzie niezłą historią dla mediów.

Nie do końca zgadzam się z teorią według, której w Slumdogu występowałby dysonans treść a lifestyle grających tam aktorów. Ten film tak marnie sprzedał się w Indiach, bo właśnie pokazuje dużo za dużo biedy i abstrahując od bajkowego finału to Slumdog daleki jest od kina bollywoodzkiego. Dlatego też biedni olali go. Oni biede mają na codzień, więc od święta chcieli zobaczyć wielki świat a nie swoje podwórko.

Opublikowano
Tak, będzie miał tytuł "Slumdog 2: Milioner na bruku" i będzie opowiadać o stoczeniu się Jamala w alkoholowy nałóg.

jamal wlasnie, on mial takie zje.bane imie. pol godziny przed oskarami odcieli mi internet i nie moglem obejrzec cereminii. penn jako milk imo byl przesadzonym gejem. jednym z tych wlasnie 'ą, ę i machaja raczka'. rola mi sie nie podobala. slumdog tez byl okropny. gdyby ten film trwal 80 min to moze bylaby to ciekawsze ale takie rozwlekanie - 'a teraz opowiem skad dowiedzialem sie ze moj penisek sluzy do sikania' bylo okropnie przynudzajace. wrestler - prosta ciekawa historia, amerykanska ale nie przesadzona patosem. bardzo milo sie ogladalo. ja w momencie zakonczenia

az czulem ze randy przezyl i wreszcie ulozyl sobie jakos zycie :)

- najlepszy. a button fajny ale ponad 2h to tez za dlugo. czulo sie takie 'god bless the usa' w filmie, czego nie lubie.

----

no i ten kawalek mi sie podoba

Edytowane przez STRETCH

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ciesze sie, ze Slumdog rozp.ieprzyl konkurencje :). Mowcie co checie - ja dawno nie widzialem tak cudownego filmu. Zakochalem sie :/

ps. Aha, i jeszcze jedno:

"Danny Boyle założył specjalny fundusz powierniczy dla trójki dzieci odgrywających główne role dziecięce w filmie. Pieniądze mają zostać im przekazane po ukończeniu szkoły podstawowej w wieku lat 16. Wytwórnia filmowa z kolei opłaciła z góry pewnego rikszarza, który miał codziennie wozić dzieci do szkoły, aż do ukończenia przez nie wspomnianego wieku.".

Jak widac zaplata za role w filmie to nie wszystko, co te dzieci otrzymaly :)

Edytowane przez Shagohad

• 1 rok później...