Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sprzęt grający - testy i recki.

Featured Replies

Opublikowano

Mógłby ktoś kto grał na perce od GH: WT coś o niej skrobnąć, bo rozważam kupno a nie wiem jak do końca jest z awaryjnością itd.

• Odpowiedzi 105
  • Wyświetleń 21,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Masorz jest fanbojem Gitar Hiroł, jego opinia nie jest w jakikolwiek sposób opiniotwórcza :potter:   Jeżeli chcecie grać w jak największą ilość gier z obu serii, to jedynym sensownym rozwiązaniem je

Opublikowano

Grałem na Fun Dayu. Wygodnie się na niej gra, jeśli chodzi o bębny, bo albo mi się zdaje, albo pałeczki się troszkę odbijały od nich ;> Myślę, że szybko zaś padną talerze. Po pierwszym dniu wymienili perkę, bo 1 talerz zaczął odpadać (xD), a drugi już nie działał. Minusem też jest to, że stopa jest luźna, tzn. nie ma żadnej rurki, na której by się trzymała i dlatego też ucieka podczas grania :/

Opublikowano

Nie dziwota, że 1 talerz przestał działać, a 2 został połamany, skoro bydło waliło jakby miało w rękach siekiery xd.

Pół roku użytkowania i żadnych problemów (jedynie uj,ebane te uchwyty na pałeczki).

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mam pytanko dotyczące gitar. Która z nich jest najlepsza pod względem designu oraz kwestii praktycznych? Posiadam tylko gitarę z pierwszej części GH i zatanawiam się nad kupnem jakiejś nowszej. Osobiście podoba mi się wiosło z World Tour, ale nie wiem, czy ta z piątej części nie jest lepsza. Chodzi mi o gitary w wersjii ps2, bo tylko tę konsolę posiadam. Może ktoś zrobił jakiś ranking gitar do ps2? Z góry dzięki, jeśli ktoś się odezwie w tej sprawie.

Edytowane przez ciwa22

Opublikowano

Chyba wszyscy się zgodzimy, że gitary, to tylko z GH (nie wiem, jak z gitarą z RB2). Do masterowania imo z trójeczki, a do swobodnego grania z World Tour/Metallica/GH5.

Opublikowano

Chyba wszyscy się zgodzimy, że gitary, to tylko z GH (nie wiem, jak z gitarą z RB2). Do masterowania imo z trójeczki, a do swobodnego grania z World Tour/Metallica/GH5.

Dla mnie swobodne granie to mastering. Nienawidzę, jak struna napierdala po uszach (WT), uwielbiam (pipi)nięcie jak w Les Paulu, a nie piszczenie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Właśnie dotarła z UK:

20091224003.jpg

Recenzję dam później, po testach.

Opublikowano

jarken - i jak ten pedał ?

O (pipi), ty żyjesz :banana:

Opublikowano

jarken - i jak ten pedał ?

W porównaniu do standardowego z RB1 jest świetny. Jest większy, metalowy, ma antypoślizgową powierzchnię. Dużo łatwiej gra się podwójne stopy, nie ma takiego oporu przy nacisku, jak w pedale z RB1. Nie wiem niestety, jak wypada na tle droższych konstrukcji. Za 80zł na pewno nic lepszego nie można było dostać :thumbsup:

Opublikowano

Uspokoiłeś mnie ;)

Od siebie dodam tylko tyle, że Roadie jest chu.jowy po całości, sprawia wrażenie niezłożonego do końca, jakby miał się rozlecieć.

Opublikowano

E tam, Roadie jest zaje.biaszczy. Ja mam wrażenie, że młotkiem bym tego nawet nie rozj.ebał takie to twarde.

Opublikowano

e tam, nogą to roz(pipi)iesz nawet solidniejsze konstrukcje:

zdjcie173j.th.jpg

Inna sprawa że nie polecam kupna Roadiego komuś kto ma pod sobą sąsiadów. Dźwięk przy graniu jest porównywalny do tłuczenia młotkiem o ziemię.

Opublikowano

dobrze ze babcia ktora mieszka pode mna spi tylko w tym pokoju, sam uzywam roadiego. w sumie to jestem ciekaw jak slychac te 'napier.dalanie' ale yebie mnie ona.

Opublikowano

Dostałem zestaw instrumentów z Band Hero. Nowa perkusja jest niesamowita, ta z RB1 wygląda przy niej jak szrot. Jest cichutka, pięknie wszystko wychwytuje. Jedynym problemem jest zmuszenie jej do pracy z pedałem Nyko.

EDIT: Fotka:

31122009034.jpg

Sama stopa również jest wygodniejsza od tej z RB1. Panel sterujący można odczepić. Mamy także świetny schowek na pałeczki (dziura w poprzek perki).

Jak oni to zrobili, przecież perka z WT była marnością nad marnościami.

Gitara wygląda na równie solidną konstrukcję.

Edytowane przez jarken

Opublikowano

Co do tej perki to też nie wiem dlaczego nie działa w niej każdy pedał. Chciałem podpiąć zwłoki rockbandowskiej stopki jednak jej nie wykrywało..

Opublikowano

Działa każdy pedał, tylko te z RB trzeba podpiąć do czarnej "dziurki", a nie fioletowych. Jednak wtedy zdarza się, że nie wychwytuje wszystkich uderzeń.