Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Najtrudniejsze Trofea i Platyny i Komplety

Featured Replies

Opublikowano

No tak ale w Rayman Legends jest bardziej czasochłonna niż trudna tak? Bo jeszcze tego nie obczaiłem. A w MP3 powtarzać całą grę po ileś tam razy żeby w końcu siadło to już istny hardkor.

• Odpowiedzi 539
  • Wyświetleń 45,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Właśnie wbiłem platynę w Vanquish i naprawdę nie wierzę w to, że dałem radę. Ja wiem, że dużo osób ma w tej grze 100%, ale ja zawsze byłem noobem strzelankowym na padzie i chyba nigdy nie nauczę się d

• tak, wiec Max'iu o platynowany: " Easy Gig " Max Payne 3 - 10 (wysoka ocenę zawdzięczam trybom Hardcore i Hardcore NewYorkMinute, które poszarpały mnie doszczętnie ) . pozdrawiam.. ____________

• Krótko i na temat: zrobiłem platynę w Gran Turismo 5.   Ile zajęło mi to czasu? Niewiele ponad 300 godzin.   Czy jest to najtrudniejsza platyna na PS3 jak to wiele osób uważa, z Sylvanem na czele

Opublikowano

No tak ale w Rayman Legends jest bardziej czasochłonna niż trudna tak? Bo jeszcze tego nie obczaiłem. A w MP3 powtarzać całą grę po ileś tam razy żeby w końcu siadło to już istny hardkor.

Tak, teorotycznie każda lama wbije w tym platynę tylko, że posiedzi przy tym jakieś pół roku, a nie, jak pro - pół miesiąca :) Też jestem w trakcie i gra jest bardzo przyjemna, ale chyba Origins robił lepsze wrażenie, głównie dzięki ciekawszym mapom. Może Później gra się rozkręci. Levele muzyczne, to oczywiście geniusz i każdy powinien tego doświadczyć. 

Edytowane przez Kalinho_PL

Opublikowano

Ha! Wlasnie mialem pytac, czy ktos gra w Rayman Legends, bo sam loje, a nie mam znajomych do rywalizacji w challenge'ach. Super giera, chociaz nie wiem po co np dodali plansze z poprzedniej czesci. Kogo mozna dodac, zeby wpadly trofki za rywalizacje?

@MEVEK: nie musisz zdobywac platyny w online'owych wyzwaniach - wystarczy za zrobienie 100% w jakims swiecie.

Opublikowano

Ha! Wlasnie mialem pytac, czy ktos gra w Rayman Legends, bo sam loje, a nie mam znajomych do rywalizacji w challenge'ach. Super giera, chociaz nie wiem po co np dodali plansze z poprzedniej czesci. Kogo mozna dodac, zeby wpadly trofki za rywalizacje?

@MEVEK: nie musisz zdobywac platyny w online'owych wyzwaniach - wystarczy za zrobienie 100% w jakims swiecie.

mogę zrobić jakiś brąz, a potem pobijesz go 30 razy i wpada Ci trofa. dodaj mnie - będzie można porywalizować :)

Opublikowano

no ja tez wchodzę ;)

znów mnie skasowałeś z listy przyjaciół panie veron :confused:  chyba jestem do bani?

@Veron - trzeba zdobyć diamentowy puchar w wyzwaniu. jest niezbędny do platyny :)

edit.

ja na vicie gram :)

Edytowane przez MEVEK

Opublikowano

no ja tez wchodzę ;)

znów mnie skasowałeś z listy przyjaciół panie veron :confused:  chyba jestem do bani?

@Veron - trzeba zdobyć diamentowy puchar w wyzwaniu. jest niezbędny do platyny :)

edit.

ja na vicie gram :)

mevek, poka mi gdzie Ty widzisz, że jest trofeum za diament w wyzwaniach? Bo ja nie widzę :)

Edytowane przez Kalinho_PL

Opublikowano

A może jest tak, że na Vicie trzeba zdobyć diament a na PS3/PS4 nie trzeba?

Opublikowano

A może jest tak, że na Vicie trzeba zdobyć diament a na PS3/PS4 nie trzeba?

jest dokładnie tak jak mówisz. własnie sprawdziłem. czyli na PSV jest to platyna 8 albo 9/10 :D

Opublikowano

Ja mam platyne w legends na vicie, ten diamentowy puchar to byla moja zmora, ale koniec koncow wbilem ich kilka zanim uzbieralem na ostatni poziom zayebistosci.

Opublikowano

:-) i co!? ;-)

xD

Edytowane przez MEVEK

Opublikowano

Ale mam głód slasherowy, zaraz ściągam patche do MGR i jazda z najtrudniejszym poziomem. Bardzo ciężko jest? Mam zamiar walnąć od razu wszystko na S i machnąć platynke, taki ambitny plan. :bunny: 

Opublikowano

Ciężko o tyle, że 1 błąd = restart od checkpointa. Z tego co czytałem to jest zabawa z kopiowaniem save, bo trzeba niemal każdy (albo każdy) fragment chaptera mieć na S żeby dało S na końcu (niektórzy po każdym fragmencie zaliczonym na S kopiują save na drugi slot żeby w razie wtopy w dalszej części nie grać całego chaptera od początku).

Co do bossów to ja wymęczyłem ich na hard bez draśnięcia (najgorszy IMO jest Monsoon) i na wyższym na rangę S taktyka jest praktycznie ta sama (nie może Cię trafić ani razu) z kilkoma dodatkowymi wymogami (np. zrób w czasie walki z bossem combo 50 + rozwal go w 3 minuty - to wymyślony przykład, nie pamiętam dokładnie jakie wymogi na bossów na S na Revengeance).

Aha i najlepiej najpierw odblokować Wig B i ulepszyć na maxa Muramase, inaczej to będzie katorga.

Oczywiście w ekwipunku wyjęte Nanopaste (jak dostaniesz death combo to nie zginiesz tylko jak w MGSach z Ration automatycznie Cię uleczy) inaczej po zgonie masz restart ale czas już się dolicza co też wpływa na rangę, a tak możesz dać restart z pauzy i nie doliczy Ci czasu.

Mi się nie chciało, każdy fragment trzeba mieć opanowany do perfekcji (czas + combo + 0 obrażeń), i jeszcze trzeba wiedzieć gdzie się wrócić, bo, wzorem Bayo czy DMC, można kilka walk pominąć, nawet nieświadomie (jak coś pominiesz to ranga leci na pysk).

Tu masz wymogi na S-ki na bossów:

http://psnprofiles.com/trophy/1849-METAL-GEAR-RISING-REVENGEANCE/10-Stormbringer

Opublikowano

Dzięki. Zobaczymy jak to będzie, kopiowanie save'ów w ogóle odpada bo za dużo zabawy i nie uznaje czegoś takiego. Co najwyżej przejdę ten tryb bez robienia eSek i nie będę się spinał choć nie powiem, ze slasherów tylko ten tytuł i Yaiba mi został do przejścia na najwyższym i chyba przycisnę mimo wszystko.

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie co do MGR'a bo w przypadku tej gry za dużo jest dla mnie niejasności z systemem ocen, a dziś zacząłem i nie chce się potem bujać - "S" to "S", bez względu na to czy zostanę trafiony? Mam rozumieć, że nohit-run to tylko w przypadku pucharków za zabicie bossów bez obrażenia, a co do stormbringer już nie i  jak dostane w normalnej walce czy też w walce z bossem eSke mimo jakiegoś hita i tak jest uznawane to do tego kielona? "S" z hitem = "S" bez draśnięcia = stormbringer :trophy_gold:  = trzepanie kocura pod kołderką   :platinum:  ? <Yano_style>

E: Dobra, przeszedłem już trochę i "S" bez względu na resztę statystyk się łapie. Btw. nawet łatwo jest, Pincer Blades czynią cuda, aż sam się sobie dziwię że dopiero teraz zacząłem tej broni używać.

Przeszedłem Revengeance z wsio na "S", było o wieeele łatwiej niż się spodziewałem. :banana:

Edytowane przez XM.