Opublikowano 25 grudnia 201410 l Jak dla mnie nuda, skończyłem 8 część i takie to przegadane i chaotyczne, że szok. Za dużo bohaterów i ich poszczególne historie giną w chaosie walk o wszystko. Jedynie Carnage warty uwagi w tej odsłonie. A tak to scenarzysta się nie popisał i raczej o Axis szybko się zapomni. ojtam ojtam. dla mnie spoczko i skonczyło się bardzo dobrze. masa postaci naparza się po ryjach w różnych dziwnych konfiguracjach - czego chcieć więcej? no i tie-iny bardzo dobre. infinity to to nie jest, ale lepsze od original sin. teraz tylko do maja i trzeciego secret wars. wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że szykuje się coś porównywalnego z infinite crisis w dc. za całość odpowiada mój ulubieniec jonathan hickman, a kto czyta avengerów od kiedy ich przejął ten wie, że jest na co czekać. a jak carnage ci się podobał (mi nie bardzo, jego mini-seria prawie tak samo słaba jak axis: hobgoblin) to polecam wypatrywać kolejnego numeru nova. przy okazji warto zabrać się za serię od początk. chyba mój ulubiony obecnie tytuł z cosmic-marvela. Edytowane 25 grudnia 201410 l przez tk___tk
Opublikowano 25 grudnia 201410 l No właśnie, czy tylko mi original Sin wydaje się niepotrzebnie "duży". Dorwałem wszystkie zeszyty z głównej linii + tie-iny i jest tego cała masa ! To chyba jeden z większych eventów jakie kiedykolwiek dorwałem ( i to nie jest komplement)
Opublikowano 25 grudnia 201410 l z tym, że z racji charakteru historii przestawionej w original sin tie-iny nie mają wiele wspólnego z główną serią. np takie thor & loki: the tenth realm dzieje się zupełnie obok. to samo z uncanny x-men czy novą. w tym ostatnim niby jest banner "original sin" na okładce, ale to po prostu odrębna historia w której sam bada niecne występki swojego ojca. w przypadku axis za to dwa czy trzy numery jego solowego komiksu poświęcone sa na walkę z reverse hulkiem (czy też KLUHem xD) która wynika wprost z głównej serii.
Opublikowano 26 grudnia 201410 l a jak carnage ci się podobał (mi nie bardzo, jego mini-seria prawie tak samo słaba jak axis: hobgoblin) to polecam wypatrywać kolejnego numeru nova. przy okazji warto zabrać się za serię od początk. chyba mój ulubiony obecnie tytuł z cosmic-marvela. Chodzi Ci o tego Novę, za którego się Loeb wziął? Dobra rzecz, faktycznie. Carnage w swoim własnym komiksie już tak średnio wypada, za to w samym Axis jest jedną z lepiej poprowadzonych postaci wg mnie.
Opublikowano 27 grudnia 201410 l leży bez nóg a symbiot skacze pomiędzy poszczególnymi członkami gotg. aktualnie za venoma robi rocket.
Opublikowano 28 grudnia 201410 l Wolne to troche zaleglosci z kolekcji nadrobilem. Old man Logan, brutalnie, dobry postapokaliptyczny klimat i patologiczna rodzinka Hulka. World war Hulk dobry roz(pipi). Mysle zeby oplacic marvel unlimited, bo cena nie jest wygorowana. Korzystal ktos z tej appki?
Opublikowano 28 grudnia 201410 l Ja korzystałem przez przeglądarkę,bo dwa lata temu jeszcze apka nie działała. Polecam gorąco, teraz tym bardziej,bo komiksy na tablecie 10.1 są GOTY. Jedyny minus to fakt,że nowości wpadają tam z opóźnieniem,ale do nadrabiania zaległości nic lepszego nie ma, a i cena bardzo dobra.
Opublikowano 28 grudnia 201410 l Chyba się skusze na dwa miesiace chociaz po 9,99$ na start. Za duzo juz mam makulatury na chacie, dozbieram kolekcje Marvela do konca i juz nie bede komiksow papierowych kupowac, z wyjatkiem reboota amazing spider man.
Opublikowano 29 grudnia 201410 l O co chodzi z tym rebootem amazing spider-mana? Będą ciągnęli to samo od początku?
Opublikowano 29 grudnia 201410 l A to nie chodzi czasem o tego amazinga co zaczął się po zakończeniu superiora ?
Opublikowano 30 grudnia 201410 l O co chodzi z tym rebootem amazing spider-mana? Będą ciągnęli to samo od początku? no po prostu jest drugi wolumin i numeracja od 001. pewnie wrócą do starej przy okrągłym tysiącu albo 800, continuity niezachwiane, nawet nie ma retconu jak w przypadku brand new day i wymazania ujawnienia publicznie tożsamości petera i małżeństwa z MJ. chyba, że potwierdzą się plotki, że po secret wars czyli gdzieś pod koniec 2015 całkowity reset uniwersum. Edytowane 30 grudnia 201410 l przez tk___tk
Opublikowano 2 stycznia 201510 l To Marvel NOW nie jestem takim rebootem/retconem ? nie. przecież nic się nie zmieniło. jeszcze w tym miesiącu uncanny avengers w nowym składzie: na okładce sabretooth - po wydarzeniach w axis jest "dobry" i chyba będzie pełnił rolę logana przez jakiś czas . i w ramach przygotowania przed filmem: Edytowane 2 stycznia 201510 l przez tk___tk
Opublikowano 3 stycznia 201510 l "branding" jest tu słowem kluczowym, obecnie mamy Avengers.NOW (i trzy jego filary czyli all-new captain america, thor i superior iron-man). podobnie cztery lata temu było z "heroic age" kiedy ogłaszali, że powrócą do korzeni i prostoty komiksów o superbohaterach. o retconie możemy mówić jeśli jakieś ważne wydarzenia zostały oficjalnie wymazane z continuity, reboot to takie trzęsienie ziemi jakie wywołało flashpoint w DC. dopiero co czytałem najnowszy wywiad z alexem alanso i nadal wymiguje się od odpowiedzi, ale obstawiam, że secret wars będzie właśnie czymś takim. Edytowane 3 stycznia 201510 l przez tk___tk
Opublikowano 22 stycznia 201510 l http://uk.ign.com/articles/2015/01/20/the-marvel-universe-is-coming-to-an-end-in-may-2015 No to pięknie.
Opublikowano 22 stycznia 201510 l Wywalą swiat Ultimate, przez rok będą mieszać w głównej linii, potem wszystko wróci do starego porządku. Może nawet Peter Parker przeprowadzi się do ciotki May, odżyje Wolverine a Thorowi wyrosnie fiutek edit: To przecież Marvel, moda na suckces Edytowane 22 stycznia 201510 l przez ornit