Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Monitor 4:3

Featured Replies

Opublikowano

Zamierzam kupić monitor HD z wejściem HDMI na PS3 i drugim wejściem na kabel od komputera. Zauważyłem, że monitory 4:3 są tańsze. Czy taka proporcja ekranu pogarsza obraz z PS3, niż jakbym miał 16:9? A jeśli tak to widać to pogorszenie obrazu?

Z góry dziękuję.

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 2,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

A widziałeś monitor 4:3 z HDMI? To jakaś rzadkość.

Co do pytania, to nie ma to najmniejszego sensu, tylko 16:10, a najlepiej 16:9.

Opublikowano
  • Autor

Zrozumiałem tyle, że moje pytanie jest bez sensu. Chodzi Ci o to, że 4:3 jest do dupy?

Opublikowano

O ile wiem, to HD istnieje na każdym monitorze od dawna, to po prostu wysoka rozdzielczość jest. To, co pececiarze mają od lat, konsolowcy dostali dopiero od Xboxa 360 i PS3. Nie wiem dlaczego wysoka rozdzielczość miałaby być tylko na monitorach 16:9. A 4:3 to pracują tylko w 640x480 O_o?

Opublikowano
To, co pececiarze mają od lat, konsolowcy dostali dopiero od Xboxa 360 i PS3. Nie wiem dlaczego wysoka rozdzielczość miałaby być tylko na monitorach 16:9. A 4:3 to pracują tylko w 640x480 O_o?

Jestem PeCeciarzem, i 4:3 HD to dla mnie jakas paranoja o-o'.

Nie pisz takich rzeczy bo jeszcze sie skusi i kupi gdzies ten starozytny zabytek :P.

Opublikowano

Nie mam pojęcia o co Wam chodzi, ja na moim Xboxie 360 bez problemu gram w HD na monitorze 4:3, rozdzielczości pokroju 1024x768 czy 1280x1024 to nic nienormalnego O_O.

Opublikowano

PS3 nie jest tak przystosowane do współpracy z monitorami jak X360, nie ma firmowego kabla VGA i obsługuje tylko "telewizorowe" rozdzielczości. Na monitorze 4:3 w najlepszym wypadku będą pasy na pół ekranu, w najgorszym strasznie rozciągnięty obraz.