Gooral 9 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 (edytowane) A pudełko nie ma takiego trzpienia jak choćby pudełko do Forzy/Vivy Pinaty czy Halo3/Halo Wars? Co za pie.przone sknery z tego EA. Przecież takie pudełka do dwóch płyt istnieją to dlaczego ich nie dali do ME2? Za duże koszty czy co? Edytowane 27 Stycznia 2010 przez Gooral Cytuj Odnośnik do komentarza
rogalmr 0 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 http://www.youtube.com/watch?v=gBeBWk6Zvwg Sam zamówiłem EK, ale takie rozwiązanie pakowania drugiej płyty mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza
milekp 78 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 A pudełko nie ma takiego trzpienia Trzpień jest jeden, na jedną płytę, choć pewnie "na siłę" tę drugą i tak wciśniesz Cytuj Odnośnik do komentarza
danielskii 155 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Wy tu narzekacie na pudelko a ja dzis bylem w sklepie i powiedziano mi ze dopiero 29 beda wydawac :/grrrr tak z ciekawosci ci co juz graja jak wrzucimy postac z ME1 to przechodzi wraz z nami level i czy w tym momencie czuc ze gramy dopakowanym Shepardem czy raczej tak jakbysmy grali od lvl1? Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 No ja miałem 27, a jako że zrobiłem praktycznie wszystko to coś mi nie grało z wcześniejszymi wypowiedziami ziomków z Bioware, że w jednym przejściu można uzyskać 30. A jak zacząłeś drugi raz tą samą postacią to mogłeś wybrać dodatkowego skilla przy imporcie, a potem następnego się nauczyć przez researcha, czy tylko jeden? Bo też mi coś nie gra z ilością okienek na kółku wybieraniu skilli (RB). Miałem jedno okienko puste. Trochę zamieszałem, więc może wytłumaczę. Jak tworzysz nową postać to możesz wybrać jednego z odblokowanych skilli. Pytanie brzmi czy po wybraniu tego skilla możesz się później w trakcie gry nauczyć jeszcze jednego przez researcha, czy nie. No i czy przy imporcie też można wybrać tego dodatkowego skilla, czy tylko przy tworzeniu nowej postaci. Chwilowo nie mam możliwości sprawdzić, bo męczę część pierwszą, żeby móc zimportować Sheparda renegata. PS: 50k minerałów to trochę mało Cytuj Odnośnik do komentarza
wojnar 1 892 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 A jak zacząłeś drugi raz tą samą postacią to mogłeś wybrać dodatkowego skilla przy imporcie, a potem następnego się nauczyć przez researcha, czy tylko jeden? Bo też mi coś nie gra z ilością okienek na kółku wybieraniu skilli (RB). Miałem jedno okienko puste. Trochę zamieszałem, więc może wytłumaczę. Jak tworzysz nową postać to możesz wybrać jednego z odblokowanych skilli. Pytanie brzmi czy po wybraniu tego skilla możesz się później w trakcie gry nauczyć jeszcze jednego przez researcha, czy nie. No i czy przy imporcie też można wybrać tego dodatkowego skilla, czy tylko przy tworzeniu nowej postaci. Możesz wybrać w researchu ale wtedy kasuje się skill który wybraliśmy na początku gry Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Grę kupiłem dzisiaj w poznańskim Saturnie za 199 zł. Aktywowałem sieć Cerberusa - mogę ściągnąć za darmo pancerz ognistych smoków (czy jakoś tak) - to za Dragon Age, mogę ściągnąć dodatkową postać (najemnik Zaeed) i mogę ściągnąć misję w miejscu rozbicia Normandii. Natomiast nigdzie nie widzę możliwości (a jakoby wszyscy premierowcy mogą) ściągnąć dodatkowego pancerza i broni.Nie wiecie gdzie to ustrojstwo się podziało? Jeśli chodzi ci o to http://image.com.com...7597_screen.jpg to o ile mi wiadomo ten dodatek jest dostępny tylko dla preorderów na Gamestopie lub gram.pl ,ale Gooral mówi,że dostępny jest także dla preorderów z innych sklepów Sorki danielskii ...źle zrozumiałem Cytuj Odnośnik do komentarza
danielskii 155 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 ale z wypowiedzi Wojnara zrozumialem ze jest NG+ (drugie podejscie) mi chodzi o import postaci z jedynki... Cytuj Odnośnik do komentarza
wojnar 1 892 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Gdy importujemy postać z ME1 nie przechodzi lvl. Gramy od 1 poziomu z drobnymi bonusami (100k kredytów, 5k surowców, pkt renegata/idealisty i chyba cos jeszcze ale nie pamiętam) + bonusy za lvl. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość bigdaddy Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 pograłem 4h i... na + - poprawione mankamenty techniczne ME1 czyli: brak doczytywania, jest płynniej, krótsze loadingi i urozmaicone fajnymi animacjami, większe zróżnicowanie lokacji - mistrzowski design - ładniejsza oprawa - miażdżący klimat S-F dla maniaków tych klimatów must have! - fabuła/dialogi/qesty - muzyka! dla mnie 11/10, wspaniale buduje klimat - ogromne uniwersum ME - lepsza walka (ale i tak jest dosyć PC-owo) - renderowane filmiki - charakterystyczne postacie - fajne smaczki: chomik, rybki, mini gry z hakowaniem, pijany Shepard itd. na - -brak Mako - mi się podobał -uproszczone elementy RPG...wielka szkoda(nie ma broni ze statystykami ani zbroi) -skanowanie planet za wolne Grafika na mocne 9, grywalność 10-, dźwięk 10/10 Ocena wstępna 9+ , killer!, killer! ps. ME2 na 50recek średnia 96%, prawdziwi konkurent dla U2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Na razie ma 30 recek i 96,10% ale średnia nie maleje wraz ze wzrostem ilości recek. To na dzień dzisiejszy trzecia najlepsza gra na X360. Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Oficjalna strona Mass Effect 2 na Facebooku podala wpis ze na 44 recenzje ma srednia 96%. Kuerwa, po maturach znow kupuje X360 dla uniwersum Mass Effect! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 (edytowane) A, widzę zapomniałem podać źródło skąd wziąłem to info: http://www.gamerankings.com/xbox360/944907-mass-effect-2/index.html Edytowane 27 Stycznia 2010 przez Gooral Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość bigdaddy Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 http://www.metacritic.com/games/platforms/xbox360/masseffect2?q=mass 47 i średnia 96% pewnie spadnie do 95/94 i na tym zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Ło, metacritic. Na nich to ja nie patrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 To ciekawi mnie po co jest jeszcze jeden dodatkowy slocik na kółku skillów. Może jakiś DLC? Dzięki za szybką odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Dla mnie to druga najlepsza gra bo GTA 4 się nie liczy. ME2 jest piękne, nie zawiodło i to się liczy. Swój egzemplarz będę miał dopiero za kilka dni Oby na weekend już był Cytuj Odnośnik do komentarza
milekp 78 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 (edytowane) Jeśli chodzi ci o to http://image.com.com...7597_screen.jpg to o ile mi wiadomo ten dodatek jest dostępny tylko dla preorderów na Gamestopie lub gram.pl ,ale Gooral mówi,że dostępny jest także dla preorderów z innych sklepów O to właśnie mi chodziło. No cóż, nie ma, to nie ma. @Danielski - nie wiem czy łatwiej się gra postacią z jedynki ale mi łatwiej się gra. Na tyle łatwiej, że na pierwsze pięć strzałów z pistoletu po lekkim wycelowaniu weszło pięć headów. Ciekawostką jest, to, że Zeratul stwierdził, że nie weszła mu 60poziomowa postać z jedynki. Ja miałem trzy sejvy z jedynki - 50, 59 i 60 poziom. Mogłem też wybrać tylko ten pierwszy. Gra wskazywała jakoby tylko on był poprawny. Czyżby powyżej 50 poziomu nie można było importować? A może dwa pierwsze powinny wylądować w koszu, bo gra bierze najniższy z nich, żeby za łatwo nie było? Nie wiem ale warto sprawdzić. Co do gry - na razie trudno mi się przyzwyczaić do dubbingu i okrojenia statystyk, lokacje podobne do jedynki (choć nie tak ubogie), no ale najważniejsze jest jedno - to stary, dobry Mass Effect. Edytowane 27 Stycznia 2010 przez milekp Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 (edytowane) Bo Miłku takie rzeczy to tylko w preorderze A co do levelu - mam tylko sejwa z gościem na 60 levelu. Jak mi go nie zaimportuje to się w(pipi)ię. W końcu 50h spędziłem w pażdzierniku by dwie kampanie zrobić, 60lvl zdobyć i ustawić sobie wszystko w ME na import sejwa. Edytowane 27 Stycznia 2010 przez Gooral Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 (edytowane) Wrażenia na gorąco po kilkugodzinnej sesji: Na plus: To jest Mass Effect i znów piekielnie ciężko oderwać się od gry! Genialnie zrobiony początek gry, można powiedzieć że według receptury Alfreda Hitchcocka ("na początku powinno być trzęsienie ziemi"). Oprawa graficzna wyraźnie poprawiona, brak wrednego doczytywania tekstur. Różne stroje dla Sheparda i możliwość paradowania w różowym pancerzu. Import postaci z ME1 i wspaniałe uczucie uczestniczenia w prawdziwym sequelu, nie ściemniali w recenzjach. Różne drobne zmiany. I na koniec mimo wszystko polski dubbing który nie zachwyca, ale co ważne, nie drażni i nie psuje gry. Choć wady ma. Na minus: "Jeszcze dziś w jedynce" czyli koszmarnie drewniany (teatralny?) głos polskiego Sheparda. Różnice w dubbingu i wyświetlanym na ekranie tekście. Pourywane końcówki wypowiadanych kwestii, co akurat dotyczy wszystkich gier z polskim dubbingiem. Drobne i niepotrzebne uproszczenia kierowane zapewne do graczy z USA. I na koniec sprawa z importem postaci. Miałem do wyboru tylko Sheparda 48l, a mam sejwa z początku drugiego przejścia z Shepardem na 50l. Generalnie jest genialnie! Edytowane 27 Stycznia 2010 przez aux Cytuj Odnośnik do komentarza
jojok21 0 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Da radę bez problemu zrozumieć fabułę bez znajomości jedynki? Cytuj Odnośnik do komentarza
Hlipo 3 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Genialnie zrobiony początek gry, można powiedzieć że według receptury Alfreda Hitchcocka ("na początku powinno być trzęsienie ziemi"). Początek przy zakończeniu i pewnej wstawce gdzieś za połową to tylko ziarenko piasku. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Tak ale po prostu nie będziesz czuł smaczków, ktoś tam wyżej pisał o tym, że gra jest po części zrobiona pod PS3 (fabularnie), czyli możliwe jest że gra powstanie na konsole Sony i wtedy gracze z PS3 nie będą czuli się zbytnio gorsi ;d Gdzieś ty to wyczytał ? Cytuj Odnośnik do komentarza
wojnar 1 892 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Właśnie przeszedłem po raz drugi. Tym razem jako renegat (co w polskiej wersji jest tłumaczone jako egoista, wolałem tłumaczenie z 1 części ). Najbardziej podoba mi się to, że praktycznie każde zakończenie gry jest inne. Przejdę jeszcze wieeele razy aby odnaleźć wszystkie smaczki. A ostatnia scenka i ogólnie całe zakończenie jeszcze bardziej napala na 3 część. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MrSatan 20 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Czy ściągnięty content (dokładnie to http://xbox360.ign.com/articles/106/1063174p1.html ) w czasie jego krótkiego pobytu na marketplace działa bez problemów w ME2? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi