Opublikowano 22 czerwca 200915 l Pierwsze "niby" oficjalne screeny z Famitsu. Wyglądo to aż nazbyt dobrze. http://www.ps3site.pl/f1-2010-pierwsze-scr...079/#more-19079
Opublikowano 22 czerwca 200915 l Jak w ogóle można pomyśleć, że to są screeny ? Zresztą te arty mają sporo na karku, jako że pojawiły się one w zapowiedzi OXM, więc żadna to nowość. Ale skoro mamy już arty, to teraz czekamy na renderki, jak to ma w swoim zwyczaju robić Codemasters...
Opublikowano 27 czerwca 200915 l Fajnie by było jakby w grze na serio tak boksy były odwzorowane, tylu mechaników, inżynierów i jakieś "młode damy" jak to Andrzej mawia, takie smaczki by sprawiły pewnie iż bym sr.ał pod siebie z radości. ps. I sam Andrzej przeprowadzający wywiad, wraz z Mikołajem u boku w zlokalizowanej wersji xD
Opublikowano 28 czerwca 200915 l Po tej kierownicy zaczynam mieć poważne wątpliwości co do tej gry...
Opublikowano 15 lipca 200915 l Fajnie by było jakby w grze na serio tak boksy były odwzorowane, tylu mechaników, inżynierów i jakieś "młode damy" jak to Andrzej mawia, takie smaczki by sprawiły pewnie iż bym sr.ał pod siebie z radości. ps. I sam Andrzej przeprowadzający wywiad, wraz z Mikołajem u boku w zlokalizowanej wersji xD Takie pierdoły są dla ciebie ważne, a nie dopracowany system jazdy i kolizji? A co do wątpliwości - ja mam z innego powodu wątpliwości co do CM. Po pierwsze, firma ta nie wypuściła od dawna porządnej gry wyścigowej - GRID to śmiech na sali - więc mają brak doświadczenia. To ja już wolę amatorskie F1 Championship Edition - notabene, lepsza gra niż ścierwa od EA Games. Po drugie, ze szczątkowego info wychodzi na razie, że niestety będą zajmować się głupotami. W F1 nie chodzi o to, aby każdy kibic na trybunie był inny i machał inną flagą. Ważne jest uczucie szybkości, fizyka oparta na prawdziwej telemetrii i REALISTYCZNY przez duże R model jazdy. Chcę pełnej trudności sterowania autem, jak w prawdziwej F1. Model jazdy w F1:CE to śmiech. Ostatnio podłączyłem kierownicę DF GT i myślałem, że umrę ze śmiechu. Przecież kierą się kompletnie w tej grze nic nie da zrobić - po prostu model jazdy został potraktowany po macoszemu. Odpaliłem potem GT5 Prologue i był miód, cud i orzeszki. Wszystko działało jak należy.
Opublikowano 17 lipca 200915 l No widzę, że potrafisz sobie sam dopowiedzieć dużo rzeczy do czyjegoś posta ;p Nigdzie nie napisałem, że model jazdy ma być zły. To chyba logiczne jest, że on jest priorytetem. Ale gra nie opiera się tylko na modelu jazdy, a i sama formuła 1 to nie tylko wyścig ale i cała otoczka. Więc piona.
Opublikowano 18 lipca 200915 l Piona, piona. Tylko coś dziwnego sobie pomyślałem, jak napisałeś o "młodych damach" . Po prostu mam nadzieję, że moc obliczeniowa nie pójdzie na ładne biusty, a po prostu skupi się na tym, co najważniejsze. Oczywiście, chciałbym całą otoczkę, jak w realu, ale to nie możliwe w tej generacji. Obawiam się, że dopiero na next geny dostaniemy F1, gdzie będą i ładne damy 8) i dopracowana fizyka gry z całą otoczką.
Opublikowano 27 sierpnia 200915 l Fajnie by było jakby w grze na serio tak boksy były odwzorowane, tylu mechaników, inżynierów i jakieś "młode damy" jak to Andrzej mawia, takie smaczki by sprawiły pewnie iż bym sr.ał pod siebie z radości. ps. I sam Andrzej przeprowadzający wywiad, wraz z Mikołajem u boku w zlokalizowanej wersji xD Takie pierdoły są dla ciebie ważne, a nie dopracowany system jazdy i kolizji? Są równie ważne chociaż ja bardziej skupiam się na pierdołach
Opublikowano 1 lutego 201015 l Są jakieś wieści na temat tego projektu czy od czerwca cisza? Bo granie formułkę z 2006r. mam już po dziurki w nosie.
Opublikowano 2 lutego 201015 l NIestety cisza:( Tez musze grac w 2006 a tak dobrze to zapowiadali ze wyjdzie w tym roku mogli by podac chociarz jakies male szczegoly jesli maja ja wydac w tym roku ale narazie nic
Opublikowano 8 marca 201015 l Pierwsze konketne info z OXM... http://i161.photobucket.com/albums/t231/Kptk92/DSC01427.jpg http://i161.photobucket.com/albums/t231/Kptk92/DSC01425.jpg 8)
Opublikowano 8 marca 201015 l Formowanie się suchej linii na mokrym torze - jest. Możliwość opieprzenia swojego zespołu w wywiadach - jest. Wybieranie przez zespół lidera, który jako pierwszy będzie dostawał poprawki - jest. Gdyby to była prawda i tego rodzaju smaczki znalazłyby się w grze to ojaciekrence, ale na razie się nie napalam, chociaż brzmi to fenomenalnie ^_^.
Opublikowano 8 marca 201015 l W końcu jakieś informacje. Już się bałem, że projekt podupadł i nic z tego nie wyjdzie. Mam nadzieje, że gra ujrzy światło dzienne w lipcu/sierpniu, bo w wakacje to bym mógł jeździc 24/7 . No i jeśli to ma tak wyglądac to ja nie mam pytań .
Opublikowano 8 marca 201015 l Jaram się. Bałem się śmierci projektu, ale widzę, że Codies robią co mogą. Jeśli gra będzie tak wyglądać to ja także nie mam pytań. Czekam na normalne obrazki i jakiś gameplay Łykam jak tylko wyjdzie
Opublikowano 9 marca 201015 l Formowanie się suchej linii na mokrym torze - jest. Możliwość opieprzenia swojego zespołu w wywiadach - jest. Wybieranie przez zespół lidera, który jako pierwszy będzie dostawał poprawki - jest. Gdyby to była prawda i tego rodzaju smaczki znalazłyby się w grze to ojaciekrence, ale na razie się nie napalam, chociaż brzmi to fenomenalnie ^_^. Zdradzę, że w najnowszym PE (czyli już 20 marca) będzie spory materiał na temat F1 2010 i optymizm jak najbardziej uzasadniony, ale nie spoileruję, bo nie mogę (embargo, itp.).
Opublikowano 9 marca 201015 l czyzbys mial okazje zagrac juz w jakas pre alphe, czy material bedzie dotyczyl raczej prezentacji gry przez codies? tak sie jeszcze mocno zastanawiam - czy ze wzgledu na f1 2010 nie zobaczymy w tym roku grida 2? za obie gry odpowiadaja chyba rozne studia, tylko zastanawia mnie zblizony czas premier obu. Edytowane 9 marca 201015 l przez rad
Opublikowano 9 marca 201015 l Jak najbardziej miałem okazję pomacać F1 2010 i pogadać z twórcami, ale niestety ze względu na embargo nie mogę zdradzać na razie żadnych informacji na ten temat. Niemniej jest dobrze! Dodam, że w nowym numerze będą aż 4 strony o tej grze, bo udało mi się dowiedzieć bardzo wielu rzeczy. Zresztą dla fanów wyścigów będzie jeszcze jedna niespodzianka... (nie gra)
Opublikowano 9 marca 201015 l zapowiada się ciekawie tylko po Gridach i Dirtach nie widzę za bardzo sima od Cody
Opublikowano 9 marca 201015 l rad - grid 2? o czym nie wiem a powinienem? daddy - też średnio widzę Codemasters i symulacja w jednym zdaniu. ale wierzę w nich. zawsze dawali radę i wątpię żeby tak ważną licencję spierniczyli. ogólnie to gry o F1 raczej mało mnie obchodziły, tak jak i sama seria. ale nie powiem, połechtali mnie tym co pokazali. czekam na kolejne doniesienia, może się nawet skuszę bo zapowiada się zacnie.
Opublikowano 9 marca 201015 l Jeżeli to nie jest bujda to szok, pięknie sie zapowiada, oby wszystkie obietnice zostały spełnione
Opublikowano 9 marca 201015 l Oj Ural narobiles mi smaka na nowy numer, cant wait Colin84 - Codemasters przed premiera Dirta 2 powiedzieli, ze coroku naprzemiennie beda pojawiac sie to Dirt, to Grid. Chyba nie musze mowic, na ktora serie przypada kolej w tym roku Poza tym gdzies czytalem, ze na E3 dowiemy sie wiecej na temat nowego Grida. Jedno jest pewne - fani scigalek powinni miec powody do zadowolenia
Opublikowano 9 marca 201015 l oo no to wręcz cudownie. dzięki za info, nie wiem jakim cudem ale umknęło mi to. w takim razie brawa dla Codies i tylko czekać, w końcu to dwa porządne racery których nigdy za wiele. mam tylko nadzieję że na E3 wypuszczą jakieś konkretne info, najlepiej video, z tych tytułów.