saptis 620 Opublikowano 10 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2012 (edytowane) Ostatnio chcialem cos kupic w sklepie Play i na SGS3 niestety sie nie dalo, chcial odemnie informacje o karcie platniczej. Wczesniej kupowalem na smartfonie Xperia Neo V i sciagalo mi z kase z doladowania (prepaid). Czy w SGS3 trzeba cos przestawic zeby kupowanie dzialalo ? Edytowane 10 grudnia 2012 przez saptis Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 10 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2012 (edytowane) @raven - zaktualizowalem, wszystko gitara. Powiedz mi tylko jak ten wysuwany i chowany pasek na ktorym sa skroty powylaczac, gdzie sa ustawienia tego ustrojstwa. I druga sprawa - jaki najlepszy program do przenoszenie gier na zswnetrzna karte pamieci. Brak miejsca. ;( Edytowane 10 grudnia 2012 przez 2razyjot Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 10 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2012 Jest taka appka AdvanceS, tam to można poustawiać. Dodatkowo polecam obczajenie Omega Files JB z Marketu, tam jakieś motywy, ikonki i dodatki do ROM-u można pościągać (tak samo polecam obczajenie motywów w wątku z ROM-em na xda, też mnóstwo możliwości zmiany wyglądu). Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 10 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2012 Nie o ta belke mowie. To jest jakies cos blekitny pasek z provramami i opcja edyruj. Nie wiem skad to sie wzielo i jak to wylaczyc. I czym przenosic gry na zewnetrzna karte? Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 10 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2012 (edytowane) To jest Multiview, tam masz programy, które możesz obok siebie na jednym ekranie mieć na raz . A jak chcesz to wyłączyć, to przytrzymaj "back". Edytowane 10 grudnia 2012 przez raven_raven Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 10 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2012 Ja srednio ogarniam nowinki. Telefon do gier kupilem zeby starczyl na pare lat a aplikacje itp. to juz mniej. Czemu nie ma opcji zainstaluj na zewnetrzna karte pamieci? Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 10 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2012 A w stocku coś takiego było? Bo ja nie wiem o co Ci teraz chodzi . Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 10 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2012 W stocku nie ma tez. Cytuj Odnośnik do komentarza
kornixxxx 45 Opublikowano 10 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2012 powie mi ktos jak sformatować telefon z androidem ? Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 10 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2012 U mnie to jest w Ustawienia -> Kopia zapasowa i zerowanie -> Ustawienia fabryczne Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 11 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 grudnia 2012 Dobra, zainstalowalem ta omege od ravena. Niestety nie dalem przy instalacji zeby usunal smieciowe aplikacje - teraz mam tego ze 3 strony w menu, da sie to jakos pousuwac z automatu czy recznie kazda z osobna? A przenoszenie gier na memorke nic nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 11 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 grudnia 2012 Omega v34 oparta na XXELKC - http://depositfiles....files/eyri09ag1 To ma najnowszy modem w sobie, więc nie musisz się niczym przejmować. Nawet mimo starszego Androida na telefonie możesz śmiało robić update, nie powinno być problemów. Na wszelki wypadek zawsze możesz zrobić nandroid backup z recovery . Czyżbyś przekonał sie do Omegi i TouchWiza? ;-) Ja jeszcze jadę na 4.1.1 bo nie mam czasu zmienić. Jak zachowywałem dane (bez fullwipe) to dziwne rzeczy mi się działy (np zamykała się przeglądarka czy inne rzeczy) więc ja osobiście robię kopie danych Titanium + jakiś prosty SuperBackup (do smsów, historii połączeń i kontaktów) i robie fullwipe. Teraz mam chyba v32 i jest super przy czym pewnie do multiview przydałby się model z 2gb ramu. Chociaż, ja się nie znam :-) Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 11 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 grudnia 2012 MultiView działa jak należy, nie czuć niedostatku RAM-u czy coś . Przekonałem się do TouchWiza, wreszcie. Już czwarty dzień i nie zaczynam nawet to lubić. Musiałem tylko dostosować trochę pod siebie, dodatkowo dopiero XXELKC w moim mniemaniu jest idealnie płynny. Dodaj do tego JKay Deluxe Settings i masz ravena na tym cholernym TouchWizie . Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 12 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2012 Dobra, temat ogarniety. Rom szybszy niz mialem uprzednio choc dalej lapie laga przy wchodzeniu do kontaktow. Pytanie - jak modyfikowac ikony itp.? W tamtej wersji mialem omega files i tam bylo cos takiego, teraz nie wiem co i jak. Podobaja mi sie iphoneowe ikony itp. mam to w go launcher ex a jak to zrobic pod omega? Sa jakies gotowe paczki? Co w ogole polecacie? :> Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 12 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2012 (edytowane) Dobra, temat ogarniety. Rom szybszy niz mialem uprzednio choc dalej lapie laga przy wchodzeniu do kontaktow. Pytanie - jak modyfikowac ikony itp.? W tamtej wersji mialem omega files i tam bylo cos takiego, teraz nie wiem co i jak. Podobaja mi sie iphoneowe ikony itp. mam to w go launcher ex a jak to zrobic pod omega? Sa jakies gotowe paczki? Co w ogole polecacie? :> Jakiego LAGA? Generalnie odświeża je zawsze jak wchodzisz i masz V6 SuperCharger to tak sie robi. Ten skrypt ma za zadzanie wyłączać nie aktywne apki żeby oszczędzać ram ale wydaje mi się że powoduje takie rzeczy. Zobacz, czy jak go wyłączysz (w Omega Files jest opcja aby go wyłączyć) to też tak masz. Edytowane 12 grudnia 2012 przez NemoKOF Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 12 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2012 Omega Files masz w Markecie, pobierz sobie . A lag w Kontaktach na wejściu to wina Samsunga, każdy ROM na JB tak ma . Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 12 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2012 Nie tylko w Samsungach tak jest, to samo dotyczy Xperii Neo V na ICS. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 12 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2012 Ale ze nie da sie instalowac gier na zewnetrznej pamieci to dramat. Naprawde nic nie dalo rady nawet directory bind. Moze za jakis czas samsung sam wpadnie na to, ze 16 gb to malo na gry. ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 12 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2012 (edytowane) Z rootem GL to SD - tylko później apki odpalasz z pozycji tej aplikacji (nie ze skrótu). Instalujesz grę, odpalasz GL to SD, przenosisz grę i odpalasz już z pozycji tego programu (jedyna wada). Działa, testowane tylko nie kupuj wolnej karty, weź klasę 10tą. No i przenoszenie dużej gry trwa długo + nie ma paska postępu (druga wada). Ale naprawdę działa. Edytowane 12 grudnia 2012 przez NemoKOF Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 12 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2012 (edytowane) Jaka wersja aplikacji? U mnie sie wysypalo, nie pokazywalo wszystkich przeniesionych gier a pozniej w ogole przestalo dzialac. ;[ Pytanie - mam omega files. Teraz jak chce np. ics like theme wgrac to sciagam ta paczke zip i przez recovery mode ja wgrywam? Myslalem, ze to z poziomu omega files bedzie dostepne. I jak to pozniej usunac jakby co? Edytowane 12 grudnia 2012 przez 2razyjot Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 615 Opublikowano 16 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 grudnia 2012 Jak to jest z tymi aktualizacjami Androida? Niby jest juz 4.1.2 ale moj Note2 go nie wykrywa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 16 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 grudnia 2012 A jest oficjalny OTA na pewno? No i nie masz branda zadnego? Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 615 Opublikowano 16 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 grudnia 2012 Chyba oficjalny, gdzies czytalem ze na SGS3 juz jest. Nie mam branda, telefon kupiony w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 16 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 grudnia 2012 No S3 juz od jakiegos czasu ma i widze ze N2 tez dostal teraz. A jak wchodzisz w aktualizacje OTA to co mowi? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 16 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 grudnia 2012 Na siii jest opcja aktualizacji do najnowszego androida. A jeslj mowa o tym telefonie to z ziomkami przy wodce wpadlismy na pomysl zaatakowac tonyego hawka 2 na psxa. Poczuc sie jak za szczeniaka i rozwalic kolejne levele na sto procent obowiazmowo przy kawalku "superman". Na wczorajsze manewry pozyczylem od kumpla adapter do galaxy. W domu telefon do tv, emulator i pad od ps3. Postep technologiczny czasem mnie przeraza. W dodatku po ilosci jaka spozylismy zagryzajac pizza i dymiac jak parowozy mialem nie raz styki, ze to nie jest prawda tylko moja wyobraznia. Niesamowite! Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi