Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Forumowy Oscar 2009

Oscar FPE 122 użytkowników zagłosowało

1. 1. Film roku 2009:

• Bękarty Wojny
    • Dystrykt 9
    • Anioły i Demony
    • Star Trek
    • T2: Zemsta Upadłych
    • Terminator: Ocalenie
      0
    • Wrogowie Publiczni
    • Watchmen
    • Underworld: Bunt Lykanow
    • Wojna Polsko-Ruska
    • Zapowiedź
      0
    • 2012
    • Odlot
    • Antychryst
    • Hurt-locker
    • Yattaman

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

Wybieramy film roku 2009 :). Mam nadzieje, ze nie pominalem zadnej glosniejszej produkcji. Wybralem zroznicowanie. Zaczynamy. Moj glos laduje na "Anioly i Demony" :)

Edytowane przez Shagohad

• Odpowiedzi 83
  • Wyświetleń 8,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• najlepszym filmem jest yattaman a najgorszym nowy film pedro almodovara

• Przeciez juz pisalem, ze penis byl dublera. Trier wspominal wielokrotnie w wywiadach, ze sceny seksu byly krecone przez dublerow!!1!11   Clooney wygra, bo wygrywa na innych festiwalach. Oscary dosta

• W sumie to jeszcze bym na "Baarie" zaglosowal, bo na 99% film mi sie bedzie zaje biscie podobal (ulubiony rezyser+klimaty z jego najlepszych filmow), ale nie wiem kiedy to w Polsce puszcza, o ile w og

Opublikowano

Zagłosowałem na Watchmen bo:

- jest to najlepszy film roku

- gra aktorska jest świetna

- scenariusz potrafi wprowadzić w klimat "łamacza"

- wszystko jest na poziomie

Opublikowano

Zagłosowałem na Antychrysta poniewaz kręci mnie William Defoe. I jego kutasch. Sikający krwią.

Opublikowano
  • Autor

Ja w sumie tez dam argument:

-Rewelacyjna fabula i scenariusz (swietnie przerobiona ksiazka)

-Mistrzowska sciezka dzwiekowa

-Swietnie dobrani aktorzy

-pomimo ponad 2h, nie czuje sie tego. Dla mnie "Anioly i Demony" to film roku :thumbsup:

Opublikowano

Z polskich "Dom Zły", ale nie widziałem "Rewersu" i "Nigdy Nie Mów Nigdy".

Opublikowano

z uwagi na brak hurt-locker'a bojkotuje ankiete

Opublikowano
  • Autor

W sumie, to bralem pod uwage glosniejsze produkcje. Chociaz zastanawiam sie, czy czegos nie dopisac jeszcze.

"Hurt-locker" to 2008 :P

Edytowane przez Shagohad

Opublikowano

No mógłbyś wyje.bać połowę i dla odmiany wpisać pare dobrych filmów.

Opublikowano

2009, bo w 2008 to pare osob w cannes moglo se obejrzec

Opublikowano

najlepszym filmem jest yattaman a najgorszym nowy film pedro almodovara

Opublikowano

moze by tak jeszce nagrody za najlpsza role meska: kuta$ w. defoe bedzie faworytem na forum;]

Opublikowano

No nie wiem. Nie ustaliliśmy jeszcze do końca czy był to jego penis czy tez moze dublera. Ale trzeba przyznać, ze scena byłą epicka. Porównywalna myślę do prysznicowej z "Paranoid Park".

Właśnie, jeśli juz przy Van Sancie jesteśmy. W zeszłym roku roku Penn dostał statuetkę za popisową kreację pedała, myślicie, ze pójdą za ciosem i w tym roku zatriumfuje Firth za "Single Man"? W sumie grał jeszcze w Dorianie Grey'u więc nagromadzenie pedal.stwa w jego przypadku jest na dość wysokim poziomie.

Edytowane przez Walter_Cronkite

Opublikowano
  • Autor

Kto wie... Ale przyznam szczerze, ze Obywatela Milka nawet nie widzialem (jesli to o ten film chodzi...).

Opublikowano

brzydaaaal (G.C.) w tym roku wygra

Opublikowano

To obejrzyj najpierw "Paranoid Park" - forumowy klasyk. Potem ew. "Gerry" co prawda nie ma tam tyle akcji co w Transformersach, ale w sumie przyjemny filmik. Potem "Good Will Hunting" ze słynną sceną "It's not yout fault!" gdzie Robin Williams osiąga szczyty swoich umiejętności aktorskich (dramatycznych dla odmiany) + monolog w parku.

Ale to nie o Van Sancie temat... Jakie jeszcze znasz dobre filmy z tego roku?

Clooney mówisz? Całkiem mozliwe. Chociaz ja bym obstawiał Bridges'a, ale to i tak niczym nie podparte spekulacje bo połowy dobrych filmów z tego roku nie idzie obejrzeć w tym kraju.

Edytowane przez Walter_Cronkite

Opublikowano
  • Autor

Ale to nie o Van Sancie temat... Jakie jeszcze znasz dobre filmy z tego roku?

Nie wiem... nie znam :P

Clooney mówisz? Całkiem mozliwe. Chociaz ja bym obstawiał Bridges'a, ale to i tak niczym nie podparte spekulacje bo połowy dobrych filmów z tego roku nie idzie obejrzeć w tym kraju.

Święci z Bostonu: Dzień Wszystkich Świętych... i wtym miejscu walnalbym zaj.ebista wiazanke, ale sie powstrzymam :(

Opublikowano

crazy heart jeszce nigdzie w europie nie grali i w usa milalo limitowane projekcje

to akurat nie wina wspanialych polskich dystrybutorow

w sumie w tym roku na oskarach sa 2(edit mode) pewniaki chyba - waltz za niemca poliglote i kolejny dla pixara (chyba ze nominacje dostanie w glownej kategorii)

Edytowane przez epl

Opublikowano

Przeciez juz pisalem, ze penis byl dublera. Trier wspominal wielokrotnie w wywiadach, ze sceny seksu byly krecone przez dublerow!!1!11

Clooney wygra, bo wygrywa na innych festiwalach. Oscary dostanie tez "Nine". Musical+gwiazdorska obsada=oscary.

Opublikowano

ale bridges gra alkoholika - akademia ich kocha

Opublikowano

Z tej listy to:

Dystrykt 9 za to ze nie ma minusów, ogladalem go 4 razy w krotkim czasie, a to znaczy ze film jest dla mnie doskonały.

Watchmen zaraz za nim.

Opublikowano

Lista układana przez ukochaną. Dobrze, że nie pominęła takich perełek jak 2012 i Zapowiedź . Z tego powyżej, to Watchmen i Odlot.