Opublikowano 14 września 201014 l W życiu nie widziałem na oczy żadnego Kingdom Hearts, moja wiedza o tej serii ogranicza się do tego, że wiem, że biega sobie jakiś nastolatek z wielkim kluczem i ma za ziomków Donalda i Goofy'iego. Mogę się brać za Birth by Sleep, dużo stracę nie znając poprzednich części?
Opublikowano 14 września 201014 l Jest to prequel wszystkich części, możesz śmiało grać, aczkolwiek paru odniesien nie zrozumiesz. Lepsze to niż zaczynanie od 368/2 days, które znajdowało się w samym środku historii xD
Opublikowano 14 września 201014 l Terra ma irytujący głos, ale to od słuchania Aquy przez cały czas więdły mi uszy. Zero zaangażowania ze strony voice-aktorki, amatorszczyzna na niesamowicie wysokim poziomie. W ogóle szkoda, że nie dali możliwości ustawienia japońskiego dubbingu, bo ten wypadł nad wyraz udanie. Btw, nie wiem co Was tak garnie do zaczynania przygody z KH od Birth by Sleep. Moim zdaniem lepiej jednak zacząć od podstaw, BbS przecież Wam nie ucieknie ;]
Opublikowano 16 listopada 201014 l Dobra gra, na hardzie daje sporo frajdy. Nie przeszedlem tylko scenariusz Ventusa, pokonała mnie jakas minigierka gdzie sie lodami strzelalo z armaty.
Opublikowano 17 listopada 201014 l lol pamietam ja. na poczatku nie moglem rozkminic, ale potem poszlo latwo.
Opublikowano 18 listopada 201014 l Kwestia wprawy. Swoją drogą Bart, radzę Ci jednak przemęczyć tą mini-gierkę o ile chcesz zobaczyć zakończenie.
Opublikowano 20 listopada 201014 l Nie mam cierpliwosci, po godzinie prob myslalem ze wywale psp przez okno.
Opublikowano 20 listopada 201014 l Po godzinie? Hehe, no to rzeczywiście nie masz cierpliwości ;] Ja przez prawie całą dobę (no stop, tylko z krótkimi przerwami na siku i am-am) przechodziłem Xehanorta u Terry. Uparłem się, żeby go rozwalić na criticalu, z najniższym chyba możliwym lv. i to był najbardziej pogięty pomysł w moim życiu...
Opublikowano 21 listopada 201014 l Walki z bossami czy grind to jest to co lubie, takie gowniane mini gierki mnie irytuja i tyle.
Opublikowano 6 grudnia 201014 l Przeszedłem wszystkie trzy scenariusze z final episod, ale nie mogę odblokować ostatnich comand styles dla postaci, co robić ? Gra super, ode mnie 9- ,na to czekałem po crisisie i dissidi no i miałem niezłe zdziwko jak wyczytałem w creditsach że dub pod vanitasa podkładał haley joel osment(dzieciak z A.I.) - nice...
Opublikowano 4 stycznia 201114 l Witam Stałem się posiadaczem tej gry całkiem niedawno i muszę przyznać że jestem bardzo zadowolony. Jednak z ocena wstrzymam się aż do czasu 100%. Mam kilka pytań. 1)Przeszedłem grę Terra jednak chciałbym mieć za to przejście 100 i czy powinienem robić to teraz czy jak już skończę ostatni rozdział to wtedy będę mógł powrócić do gry nim? 1*) Ogólnie jak wygląda kolejność grania: Terra -> Ven -> Aqua -> Final -> masterowanie ? (kolejność bohaterów to czytałem że tak producenci polecają) 2) Gdzie powinienem levelować. Mam w tej chwili 49 a z tego co widzialłem to max to chyba 99 oO. 3) Gra ktoś po necie? Pozdrawiam
Opublikowano 4 stycznia 201114 l Ja grałem Ven-Terra-Aqua i wydaje mi się że dla całego przebiegu historii tak jest najlepiej bo grając na początku Terrą za dużo jest niedomówień i nie wiadomo trochę o co chodzi, równierz stopień trudności na to wskazuje.Masterować możesz wszystkich po kolei albo po ukończeniu final epizod jak masz za duże ciśnienie żeby poznać całą fabułę a najlepiej to chyba na arenie.Ja grałem wszystkimi na hard bo normal jest za łatwy chyba dla każdego.
Opublikowano 19 stycznia 201114 l Sekretne zakończenie final mixa jest już na youtubie http://www.youtube.com/watch?v=-eMIwLQjcnE http://www.youtube.com/watch?v=K2D4ClOd1_0 Nowe linki, można oglądać bez Coded koniec drugiego zapowiada prawdopodobnie kolejną grę. Edytowane 19 stycznia 201114 l przez bastek66
Opublikowano 19 stycznia 201114 l Mozna ogladac bez obeznania zakonczenia Coded ? w ogole warto ogladac ?
Opublikowano 27 stycznia 201114 l Autor Ok... Volume two BBS na PSP2? Fajnie gdyby tak było, i szybko podali termin- nie wiem czy kupować przy premierze 3DS'a z KH ;p
Opublikowano 13 marca 201114 l Siema! Słuchajcie mam prośbę do Was. Czy ktoś mógłby dla mnie zrobić zdjęcia recki z PSXa KH:BbS? Nie mam tego numeru a zależy mi na recenzji wlasnie z tego miesięcznika. Pozdrawiam, czytelnik EDIT: Aha, recka jest w 158 numerze
Opublikowano 22 lutego 201213 l Kurde , przeszedłem tylko Ventusem scenariusz jest 50% story , innymi pewnie też muszę przejść. Ale jak mam nowego sejwa robić ? dla każdej postaci osobny? Bo jak ładuje sejwa tego co skończyłem Ventusem to jestem tam gdzie skończyłem , z tą różnicą że jest gwiazdka na sejwie. Nie czytałem tu nic w tym temacie , nie lubie spoilerów .
Opublikowano 22 lutego 201213 l Ja tam robiłem dla każdego osobno, i jeden dla final episode czy coś takiego. btw zaczalem znowu grać, przedsmak przed DDD ;3
Opublikowano 13 maja 201212 l Tej chopy, przeszedłem 3 scenariusze w kolejnosci ventus, aqua, terra (zaczynajac od poziomu normal co scenariusz zwiekszając go o jeden w górę). Ubiłem gre ventusem na najzwyzym poziomie trudności, zebrałem wszystkie raporty Xenahorta (12 plus list) i co dalej? Nie ograłem zadnego final chapter, jak uzyskac do tego dostęp?...jak odblokować dodatkowe zakończenie?
Opublikowano 13 maja 201212 l powinien sie pojawic save po skonczeniu Aqua, ktory wlasnie sie nazywa final chapter. potem po prostu ladujesz i grasz w ostatni rozdzial.
Opublikowano 13 maja 201212 l ale zaraz... po ukończeniu każdego rozdziału zapisuję 'clear data' postaci na jednym slocie że ostatecznie powinienem mieć jeden save czy tak jak w moim przypadku są to już 4 sloty? Czy przechodząc każdy rozdział muszę decydować się na taki sam poziom trudności? Np odpalając terre na proud, to kazdy inny musi być również na proud? (wiem ze easy nie wchodzi w grę) Zaczyna mnie to wku**iać!!!