raven_raven 12 013 Opublikowano 14 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 W życiu nie widziałem na oczy żadnego Kingdom Hearts, moja wiedza o tej serii ogranicza się do tego, że wiem, że biega sobie jakiś nastolatek z wielkim kluczem i ma za ziomków Donalda i Goofy'iego. Mogę się brać za Birth by Sleep, dużo stracę nie znając poprzednich części? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pikol 336 Opublikowano 14 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Jest to prequel wszystkich części, możesz śmiało grać, aczkolwiek paru odniesien nie zrozumiesz. Lepsze to niż zaczynanie od 368/2 days, które znajdowało się w samym środku historii xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Engarde 1 Opublikowano 14 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Terra ma irytujący głos, ale to od słuchania Aquy przez cały czas więdły mi uszy. Zero zaangażowania ze strony voice-aktorki, amatorszczyzna na niesamowicie wysokim poziomie. W ogóle szkoda, że nie dali możliwości ustawienia japońskiego dubbingu, bo ten wypadł nad wyraz udanie. Btw, nie wiem co Was tak garnie do zaczynania przygody z KH od Birth by Sleep. Moim zdaniem lepiej jednak zacząć od podstaw, BbS przecież Wam nie ucieknie ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Pan Pieczarka 167 Opublikowano 14 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Nie każdy posiada PS2. Cytuj Odnośnik do komentarza
=PiT= 13 Opublikowano 15 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 nie kazdemu sie chce tyle sciagac ;q Cytuj Odnośnik do komentarza
BartDawes 0 Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Dobra gra, na hardzie daje sporo frajdy. Nie przeszedlem tylko scenariusz Ventusa, pokonała mnie jakas minigierka gdzie sie lodami strzelalo z armaty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pikol 336 Opublikowano 17 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 lol pamietam ja. na poczatku nie moglem rozkminic, ale potem poszlo latwo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Renton 1 Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Kwestia wprawy. Swoją drogą Bart, radzę Ci jednak przemęczyć tą mini-gierkę o ile chcesz zobaczyć zakończenie. Cytuj Odnośnik do komentarza
BartDawes 0 Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Nie mam cierpliwosci, po godzinie prob myslalem ze wywale psp przez okno. Cytuj Odnośnik do komentarza
Renton 1 Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Po godzinie? Hehe, no to rzeczywiście nie masz cierpliwości ;] Ja przez prawie całą dobę (no stop, tylko z krótkimi przerwami na siku i am-am) przechodziłem Xehanorta u Terry. Uparłem się, żeby go rozwalić na criticalu, z najniższym chyba możliwym lv. i to był najbardziej pogięty pomysł w moim życiu... Cytuj Odnośnik do komentarza
BartDawes 0 Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Walki z bossami czy grind to jest to co lubie, takie gowniane mini gierki mnie irytuja i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Przeszedłem wszystkie trzy scenariusze z final episod, ale nie mogę odblokować ostatnich comand styles dla postaci, co robić ? Gra super, ode mnie 9- ,na to czekałem po crisisie i dissidi no i miałem niezłe zdziwko jak wyczytałem w creditsach że dub pod vanitasa podkładał haley joel osment(dzieciak z A.I.) - nice... Cytuj Odnośnik do komentarza
Shadow864 4 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 Witam Stałem się posiadaczem tej gry całkiem niedawno i muszę przyznać że jestem bardzo zadowolony. Jednak z ocena wstrzymam się aż do czasu 100%. Mam kilka pytań. 1)Przeszedłem grę Terra jednak chciałbym mieć za to przejście 100 i czy powinienem robić to teraz czy jak już skończę ostatni rozdział to wtedy będę mógł powrócić do gry nim? 1*) Ogólnie jak wygląda kolejność grania: Terra -> Ven -> Aqua -> Final -> masterowanie ? (kolejność bohaterów to czytałem że tak producenci polecają) 2) Gdzie powinienem levelować. Mam w tej chwili 49 a z tego co widzialłem to max to chyba 99 oO. 3) Gra ktoś po necie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 Ja grałem Ven-Terra-Aqua i wydaje mi się że dla całego przebiegu historii tak jest najlepiej bo grając na początku Terrą za dużo jest niedomówień i nie wiadomo trochę o co chodzi, równierz stopień trudności na to wskazuje.Masterować możesz wszystkich po kolei albo po ukończeniu final epizod jak masz za duże ciśnienie żeby poznać całą fabułę a najlepiej to chyba na arenie.Ja grałem wszystkimi na hard bo normal jest za łatwy chyba dla każdego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mitabrin 1 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 (edytowane) GÓWNO Edytowane 30 Czerwca 2021 przez Mitabrin Cytuj Odnośnik do komentarza
bastek66 51 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 (edytowane) Sekretne zakończenie final mixa jest już na youtubie http://www.youtube.com/watch?v=-eMIwLQjcnE http://www.youtube.com/watch?v=K2D4ClOd1_0 Nowe linki, można oglądać bez Coded koniec drugiego zapowiada prawdopodobnie kolejną grę. Edytowane 19 Stycznia 2011 przez bastek66 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pikol 336 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Mozna ogladac bez obeznania zakonczenia Coded ? w ogole warto ogladac ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Sogi 2 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Ok... Volume two BBS na PSP2? Fajnie gdyby tak było, i szybko podali termin- nie wiem czy kupować przy premierze 3DS'a z KH ;p Cytuj Odnośnik do komentarza
the_gullwing 0 Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Siema! Słuchajcie mam prośbę do Was. Czy ktoś mógłby dla mnie zrobić zdjęcia recki z PSXa KH:BbS? Nie mam tego numeru a zależy mi na recenzji wlasnie z tego miesięcznika. Pozdrawiam, czytelnik EDIT: Aha, recka jest w 158 numerze Cytuj Odnośnik do komentarza
Rik 13 Opublikowano 14 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 (edytowane) Edytowane 14 Marca 2011 przez Rik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sephrio 2 Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Kurde , przeszedłem tylko Ventusem scenariusz jest 50% story , innymi pewnie też muszę przejść. Ale jak mam nowego sejwa robić ? dla każdej postaci osobny? Bo jak ładuje sejwa tego co skończyłem Ventusem to jestem tam gdzie skończyłem , z tą różnicą że jest gwiazdka na sejwie. Nie czytałem tu nic w tym temacie , nie lubie spoilerów . Cytuj Odnośnik do komentarza
Pikol 336 Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Ja tam robiłem dla każdego osobno, i jeden dla final episode czy coś takiego. btw zaczalem znowu grać, przedsmak przed DDD ;3 Cytuj Odnośnik do komentarza
the_gullwing 0 Opublikowano 13 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Tej chopy, przeszedłem 3 scenariusze w kolejnosci ventus, aqua, terra (zaczynajac od poziomu normal co scenariusz zwiekszając go o jeden w górę). Ubiłem gre ventusem na najzwyzym poziomie trudności, zebrałem wszystkie raporty Xenahorta (12 plus list) i co dalej? Nie ograłem zadnego final chapter, jak uzyskac do tego dostęp?...jak odblokować dodatkowe zakończenie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pikol 336 Opublikowano 13 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 powinien sie pojawic save po skonczeniu Aqua, ktory wlasnie sie nazywa final chapter. potem po prostu ladujesz i grasz w ostatni rozdzial. Cytuj Odnośnik do komentarza
the_gullwing 0 Opublikowano 13 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 ale zaraz... po ukończeniu każdego rozdziału zapisuję 'clear data' postaci na jednym slocie że ostatecznie powinienem mieć jeden save czy tak jak w moim przypadku są to już 4 sloty? Czy przechodząc każdy rozdział muszę decydować się na taki sam poziom trudności? Np odpalając terre na proud, to kazdy inny musi być również na proud? (wiem ze easy nie wchodzi w grę) Zaczyna mnie to wku**iać!!! Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi