Opublikowano 8 listopada 20159 l Autor Kiedyś marki były często tożsame z producentem i reprezentowały sobą jednak więcej niż teraz. Obecnie to niestety coraz częściej marketing, zabawa znaczkami, a i niezależnych producentów coraz mniej. Nie wiem czy BMW nie jest jedyną firmą za którą nie stoi obcy kapitał (jak Jaguar czy Volvo) i która nie sprzedaje podobnych lub tych samych modeli pod inną marką (chociaż z Mini i mniejszymi BMW już się zaczyna).
Opublikowano 9 listopada 20159 l Subaru jeszcze kojarze. Czesciowym udzialowcem jest Toyota,ale nie wtracaja sie w ich prace i produkcje.
Opublikowano 10 listopada 20159 l Jeszcze inne marki mi sie przypomnialy: - McLaren - Tesla - Mitsubishi - Mazda - Aston Martin
Opublikowano 10 listopada 20159 l Autor Co do Mazdy, to zabawa znaczkami w drugą stronę, ale Scion iA = Mazda 2
Opublikowano 10 listopada 20159 l No poza Subaru BRZ. Ja bym rozróżnił zjawisko zwane jako "badge engineering" or ruchu Toyoty/Subaru, bo te dwie marki z niczym się nie kryją, a różnicy w cenie chyba za bardzo nie ma.
Opublikowano 10 listopada 20159 l Grzesiu, ale musisz zrozumiec, ze te dwa mutanty z poprzedniej strony to samochody uzytkowe - woly robocze. Tylko biedaki zrobily z nich rodzinnego VANa i Kangoo jezdza po 2000km na kemping w 5 osób. Mercedes zamowil pewnie bude i plastiki w PSA tak jak to ma miejsce w przypadku Fiata Ducato, ktory tylko wizualnie przypomina swoich francuskich blizniaków.
Opublikowano 10 listopada 20159 l Tym biedakom, co dla nich te kangu zrobili, to ja szczerze winszuję. Porządny wóz za rozsądne pieniądze, dokładasz LPG i jeździsz jak król.
Opublikowano 10 listopada 20159 l Ty (pipi) chyba z (pipi)a spadłeś. Płacisz za to, co potrzebne, a tego, co niepotrzebne, to albo nie ma, bo niepotrzebne, albo jest, ale za darmo, choć niepotrzebne (ale jest). Se (pipi) odpal konfiguratory Citana i Kangoo i zobacz, ile co kosztuje. Kangoo niczego nie udaje. To świetny samochód. Przystępny cenowo, przestronny, zbudowany z sensownych materiałów, zapewne lepszych niż w szalenie p r e s t i ż o w y m BMW 1 pierwszej generacji (ten (pipi) tunel środkowy xdddddddddddd; za mało "d"), a przede wszystkim spełniający trzy podstawowe kryteria samochodu idealnego: jest nieciekawy, nieestetyczny i nieprestiżowy. Daliby mnie, to bym jeździł. BMW - sprzedał. Edytowane 10 listopada 20159 l przez Grze(pipi)
Opublikowano 14 listopada 20159 l Autor Jeszcze rozwijając temat to pojawił się wątek Mercedes = Renault Renault = w dużym stopniu Nissan Infiniti to luksusowy Nissan No i doszło do tego, że skądinąd świetnie wyglądające Infiniti Q30 bazuje na GLA. Oczywiście nic w tym złego, bo design tego Q30 stawiałbym wyżej niż GLA, a kupić Infiniti skrywające Mercedesa to żaden wstyd. Edytowane 14 listopada 20159 l przez Mustang
Opublikowano 14 listopada 20159 l Nabrać się na tę całą otoczkę p r e m i u m to wstyd jak skur-wy-syn. Najdłużej płakałem przy tym: Ze śmiechu. "Luxury" xddddddddddddddddddddddd
Opublikowano 14 listopada 20159 l Autor Ja bym się chętnie nabrał. Ale patrząc obiektywnie, jakość produktów marek premium, aut popularnych marek z długą historią i renomą oraz samochodów marek, które dopiero niedawno dogoniły czołówkę, jest chyba tak zbliżona jak nigdy wcześniej.
Opublikowano 14 listopada 20159 l Każdy jest tak ślepo zapatrzony w konkurencję, że w efekcie wszystkie marki zaczynają robić to samo. Ale nic w tym dziwnego - tego właśnie oczekują klienci.
Opublikowano 18 listopada 20159 l Oblede wnetrze w Bentayga http://www.topgear.com/car-reviews/bentley/60-w12-5dr-auto/first-drive
Opublikowano 24 listopada 20159 l Korzenie Lexusa LS sięgają roku 1983, gdy w koncernie Toyota pojawił się pomysł stworzenia samochodu luksusowego, wykorzystującego wyrafinowaną technikę w celu zapewnienia najwyższego komfortu i bezpieczeństwa. W przedsięwzięcie zaangażowano 60 projektantów i 1400 konstruktorów pracujących w 24 zespołach, a także 2300 techników i 200 pracowników pomocniczych. http://m.interia.pl/motoryzacja/news,nId,1913196
Opublikowano 24 listopada 20159 l Te stare LSy to piękne auta, ponadczasowe. O nowych nawet nie wspominam, bo to chyba najładniejsze limuzyny.
Opublikowano 25 listopada 20159 l I chyba mozna zaryzykowac stwierdzenie, ze sa najwygodniejsze sposrod tego segmentu.
Opublikowano 25 listopada 20159 l Potwiedzam w poprzedniej robocie jeżdziłem takim lexem (prezio wymienił żonie i mi suę skapło) http://allegro.pl/lexus-220-d-i5816239501.html#thumb/3 W 2009 robił masakryczne wrażenie. Czułem się jak młody król szos. No i ten 177 km td niszczyło mnie każdego dnia po przesiadce z 55 konnego Punto:)
Opublikowano 4 grudnia 20159 l Autor Tipo wchodzi do sprzedaży w Polsce i ceny wyglądają nieźle Już podstawowa wersja ma klimę. http://moto.pl/MotoPL/1,88389,19285198,fiat-tipo-ceny-w-polsce-tanio.html#MotoImg Edytowane 4 grudnia 20159 l przez Mustang