Opublikowano 5 lipca 20159 l Lucek, mie kazdy lubi pol metra przeswitu Edytowane 5 lipca 20159 l przez Infidel
Opublikowano 5 lipca 20159 l To nie są nowe sprężyny tylko stare, na których auto było kiedyś. Zrobiłem dziś 700km i nie narzekam. Jedzie się wybornie. Nawet wiejskimi drogami. W końcu jest komfort. Jeszcze jakbym miał amory Sachs Active Tourer to byłbym w niebie
Opublikowano 6 lipca 20159 l Ja dzisiaj sprawdzałem czy ubyło od ostatniej wymiany (jakieś 3-4 tysiące temu), a tutaj za dużo minimalnie. Nic nie będę z tym robił, ale zaufałem serwisowi przy wymianie (sam kupiłem olej i oddali mi resztę), a mogłem sprawdzić i się przyczepić od razu. Ile 1.8 T bierze? właśnie trochę bierze, przynajmniej mój, bo z tego co czytałem są takie co nie biorą nic,a inne wezmą 2 litry od wymiany do wymiany. I mojemu bliżej do tej drugiej grupy, po przejechaniu ponad 5k km dolałem jakiś litr, silnik suchy jak wiór zero wycieków. Rodzaj oleju może mieć wpływ na jego zużycie?
Opublikowano 6 lipca 20159 l Te silniki tak mają. Powymieniasz wszystkie uszczelki, a i tak zaraz będzie gdzieś ciekło. To samo wszystkie V6 i V8
Opublikowano 6 lipca 20159 l Autor Jak myślicie, regularne wkręcanie silnika na wysokie obroty naprawdę źle wpływa na jego trwałość? Nie robię tego na zimnym silniku, ale przy rozgrzanym całkiem często podciągam do 4500-5000 i okazjonalnie do maksymalnych 5500. Poza tym jeżdżę spore odległości przy prędkościach autostradowych ze stałymi obrotami 4200. Olej jest dolewany, pasek zmieniany całkiem niedawno - mam nadzieję, że wytrzyma wjazdy na autostradę na trójce.
Opublikowano 6 lipca 20159 l IMO silniki przystosowane są do oporów w trakcie pracy. Zdrowiej dla silnika jest pracować pod obciążeniem niż na luzie. Nie bez powodu silniki mają maksymalny moment obrotowy powyżej 4000-4500 obr/min. Jak dbasz, robisz przeglądy, pilnujesz oleju to nic się nie będize działo. Teoretycznie biorąc pod uwagę długi okres to lepiej pracować silnikiem w całym zakresie obrotów, aby tłoki itd się równomiernie wyrabiały Edytowane 6 lipca 20159 l przez Szejdj
Opublikowano 6 lipca 20159 l Spokojnie, nic sie nie stanie. Ja jestem specjalista od 'katowania' silnikow, czesto jezdze pod czerwone pole i nie zauwazam negatywnych skutkow. Kontroluj poziom oleju i plynu chlodniczego (!) i bedzie dobrze. Dobeze by bylo dodatkowo wymienic plym do chlodnicy, bo pewnie nikt go od lat nie ruszal.
Opublikowano 7 lipca 20159 l http://otomoto.pl/oferta/nissan-200-sx-ID6y7Q4Z.html Qvstra po prostu to tu wkleje :-)
Opublikowano 7 lipca 20159 l Niech mi ktos powie dlaczego cena tego Nissana jest taka wysoka? Okropne to z zewnatrz, w srodku jeszcze gorsze, moc tylka nie urywa i starsze od Kopernika. Nie lepiej kupic cos lepszego z RWD w tej cenie? Edytowane 7 lipca 20159 l przez WisnieR
Opublikowano 10 lipca 20159 l Autor Spokojnie, nic sie nie stanie. Ja jestem specjalista od 'katowania' silnikow, czesto jezdze pod czerwone pole i nie zauwazam negatywnych skutkow. Kontroluj poziom oleju i plynu chlodniczego (!) i bedzie dobrze. Dobeze by bylo dodatkowo wymienic plym do chlodnicy, bo pewnie nikt go od lat nie ruszal. Z chłodniczym muszę sprawdzić, chociaż zawsze trzyma właściwą temperaturę. Dzisiaj 20 km po Autobahnie. Miałem się powstrzymać i jechać 140, ale nie dałem rady i cały odcinek poszedł powyżej 5000 obrotów i licznikowych 160 Auto wyciąga realne (GPS) 160, ale to już w sumie testowałem po zrobieniu prawka parę lat temu.
Opublikowano 11 lipca 20159 l Haha, mam tak samo. Praktycznie przy każdej trasie mowię sobie,że będę spokojnie jechal, po czym po 5 minutach wyprzedzam każde auto
Opublikowano 11 lipca 20159 l Praktycznie przy każdej trasie mowię sobie,że będę spokojnie jechal, po czym po 5 minutach wyprzedzam każde auto tez tak mam
Opublikowano 14 lipca 20159 l przeprowadzam się za około półtora miesiąca i pieniądze będą potrzebne gdzie indziej. poza tym szkoda mi sprzedawać to e46 ze względu oraz zdrową i niebita budę. 0 rdzy i szpachli, jedyna skaza sa trzy obcierki parkingowe i odpryski na masce dlatego też na razie zostaje 318, a o czymś mocniejszym będę myślał jak załatwię wszystkie sprawy związane z przeprowadzka
Opublikowano 17 lipca 20159 l Jadę dziś 110-115 przy ograniczeniu do 90 i.nagle do zderzaka przykleja mi się Insignia, ale nie wyprzedza. Patrzę w lusterko, widzę dwie wrogie mordy i czapkę policyjną przy szybie. Nie zdążyłem nawet pomyśleć 'o kur.wa', a tym bardziej zwolnić i w tym momencie po lewej stronie przeleciała jak grzmot Impreza. Insignia od razu koguty i dzida za nim, dopiero gdzieś po 3 km go zatrzymali. Jak ich mijałem to typ już był oparty o maskę z łapami skutymi nad dupą. Chyba próbował uciekać... ale dupsko mi uratował, 2 stówy w kieszeni.
Opublikowano 17 lipca 20159 l Oj taką straszą Imprezką z gangiem z wydechu to bym nie pogardził, fajne auto zabawka.
Opublikowano 18 lipca 20159 l Prawda, ale jest ta sama sprawa co z bmw: Auto rzuca się w oczy a szczególnie policji. Gdy szwagier miał e36 czy 39 przynajmniej raz w miesiącu go łapali, tak dla zasady aby zbadać alkomatem itd
Opublikowano 18 lipca 20159 l Tak naprawde kazde wyrozniajace sie auto przyciaga uwage policji. CZy jest to wypucowane auto z salonu czy seicento z naklejkami na szybie czy glosna Impreza