Opublikowano 1 sierpnia1 sie Jak ktoś chce sobie "odświeżyć" Winga bez oglądania całości:Chyba większość zachodu zaczęła właśnie od Winga. Pamiętam emisję najpierw na Cartoon Network, a później na rodzimym Hyperze. Okres gimbazy, więc wpadły również gierki na SNES oraz PSX, zaczęło się szukać innych serii, a następnie trafiło się w sieci na SEEDa, który już całkiem mnie pochłonął. Mechy/roboty lubiłem od dziecka, ale Gundamy szczególnie sobie cenię.A ta animacja rocznicowa z kreską w stylu oryginału, jak i sam remix Rhythm Emotion, mega:Ale jednocześnie cała seria była strasznie "edgy", czy "emo", czym się pewnie też mocno wpasowała w tamte czasy. Do mnie akurat bohaterowie serii poza Duo nie przemawiali, ale doceniam to, co seria zrobiła dla całej marki.
Opublikowano 8 września8 wrz Nie wiem, ile osób będzie zainteresowanych, ale wrzucam. Cena dobra, arty fajne (jak z pudeł gunpli). Zamówione. https://azylkomiksu.pl/p/74/668145/hidetaka-tenjins-artistry-of-gundam-hc-9781772944020--tomy-z-innych-wydawnictw-.htmlGUNDAM.INFO | The official Gundam news and video portalUDON Entertainment to Release New Art Book: “Hidetaka Ten...The special U.C. edition is now available for pre-order exclusively from UDON Entertainment!
Opublikowano 10 października10 paź Na YT można przez jakiś czas obejrzeć całość Iron Blooded OrphansCzołówkiNatomiast drugi film Hathaway na przełomie roku:
Opublikowano 24 października24 paź Jeśli kogoś interesuje gacha, to G Generation Eternal jest dostępny na PC przez Google Play.https://play.google.com/pc-store/games/details?id=com.bandainamcoent.gget_WW
Opublikowano poniedziałek o 12:083 dni Jestem kretynem i oczywiście grę sprawdziłem "z ciekawości"... Nie mam jednak zamiaru oddawać się kolejnej gachy, bo to jest nieludzkie, te wszystkie live-serwisy...Smutna kwestia jest taka, że gra jest dobra mechanicznie... Jest to nieco uproszczony G Generation, ale ma też trochę fajnych rozwiązań i poprawek względem Cross Rays. Szczególnie walka na mapie taktycznej jest dużo lepiej animowana i dynamiczna. Mnie osobiście najbardziej interesowała kampania fabularna i ta zdaje się dobrze wykonana, jak na razie. To pierwszy raz od nie wiem jak dawna, że np. G Gundam, czy Gundam X jest w pełni przedstawiony. A już na pewno po raz pierwszy po angielsku. Oprócz tego jest trochę historii pobocznych, które z tego co widzę będą dodawane stopniowo w formie Eventów, a następnie jako samodzielne mini-kampanie. Np. w tej chwili widzę część Astray oraz Thunderbolt, plus trwa event z kampanią 0083. Jest też cała dodatkowa kampania Gundam Seed z historyjką ekskluzywną dla gry.Minus, że oczywiście levelowanie czegokolwiek to katorga. EXP zdobywany z misji jest znikomy, więc trzeba polegać na dniówkach i przedmiotach. Jak na gachę przystało, wszystko zrobione jest w taki sposób, aby graczy przyciągnąć na długo, zmusić do grindu, codziennego logowania, najlepiej co ileś godzin.Wygląda na to, że jak już się grze poświęci, to dużo jednostek, postaci itp. można zdobyć za darmo, więc gacha aż tak potrzebna nie jest. Na razie przeszedłem kampanie MSG oraz Zety oraz 0083 i prawdę mówiąc sporo misji można spokojnie przejść na Auto. Nie wiem jak dalej, ale pewnie zobaczę. Kampanie ciekawe o tyle, że wykorzystują kadry z anime, a nie tylko "gadające głowy" jak w poprzednich odsłonach.Na moim PC gra działa chujowo, ale mam wrażenie, że w ogóle GPU nie jest wykorzystywane. Da radę pograć w 60fps, ale są momenty, że gra się przycina, lub mocno gubi klatki - szczególnie w Base.W sumie gdybym w końcu zainwestował w telefon, który takie gry pociągnie, to może bym chętniej w to grał, niż na PC. A może właśnie dlatego nie powinienem zmieniać telefonu... Poza tym oglądam ponownie po latach G Gundama i bardzo mi się podoba, jak się do niego podejdzie z przymrużeniem oka. Koncept naciągany, ale zarówno fajni bohaterowie, jak i niektóre wątki. Walki Gundamów też niczego sobie, pomimo wykorzystywania często tych samych animacji. Jak ktoś nie widział, a ma ochotę na coś luźniejszego, to serio polecam.